Tip dana: Barselona – Ajntraht Frankfurt: Ćavi je preporodio Barsu!

U četvrtak su na programu revanš mečevi četvrtfinala Liga Evrope i Lige konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Nou Kampu” gde će fudbaleri Barselone ugostiti Ajntraht iz Frankfurta.
Prvi meč u Nemačkoj je završen rezultatom 1:1, a revanš je zakazan za 21h.

Barselona: Ćavi je preporodio tim sa “Nou Kampa”!

Što se fudbalske scene tiče, proteklo leto je bez ikakve sumnje obeležio odlazak Lionela Mesija iz Barselone. Naravno, očekivalo se da će tim sa “Nou Kampa” imati velikih problema po odlasku jednog od najboljih fudbalera svih vremena ako ne i najboljeg, a cenu loših rezultata je platio Ronald Kuman, i kako sada stvari stoje utisak je da je to bio i više nego dobar potez, s obzirom da je na njegovo mesto postavljen legendarni Ćavi.
Ni bivši fudbaler Barselone nije na najbolji mogući način startovao u svom novom-starom klubu, i usledila je eliminacija iz Lige šampiona, nakon teškog poraza na gostovanju kod Bajerna iz Minhena, kada je bilo čak 3:0, iako je taj duel za Katalonce bio biti ili ne biti, pošto je pobeda donosila plasman u narednu fazu.
Nekadašnji španski reprezentativac i čovek koji je sa ovom selekcijom osvojio sve što se osvojiti može, shvatio je da će bez pojačanja teško moći da se ozbiljnije umeša u borbu za plasman u Ligu šampiona, a onda je usledio nestvaran zimski prelazni rok!
Ćavi je prvo vratio preiskusnog Danija Alveša, a potom je Barselona nastavila da pojačava napadački deo tima, pošto je neefikasnost bio glavni problem u prvom delu sezone.
U klub je kao veliko pojačanje stigao Feran Tores, potom je došao i Adama Traore, a pravi šlag na tortu predstavljalo je dovođenje Obamejana iz Arsenala.
Na sve to, mimo svih očekivanja u klubu je ostalo Osman Dembele, koji pruža poprilično dobre partije u poslednje vreme i ono što je kada je on u pitanju svakako najbitnije, zaobišle su ga povrede.
Inače, trenutno se Barsa nalazi na drugom mestu na tabeli španske La Lige, a u prošlom kolu je ova ekipa uz dosta muke slavila na gostovanju kod Levantea, i to nakon gola De Jonga u drugom minutu sudijske nadoknade.
Meč će svakako ostati upamćen po tome što je svirano čak tri penala za “fenjeraša”, pa je generalni utisak da navijači Barselone mogu da budu prezadovoljni što su se njihovi fudbaleri iz Valensije vratili sa sva tri boda.
Za kraj, u Ligi Evrope tim sa “Nou Kampa” slovi za glavnog favorita za osvajanje pehara, a da bi se to desilo, izabranici Ćavija Ernandeza pre svega moraju večeras da eliminišu Ajntraht iz Frankfurta, pošto su ova dva tima prošlog četvrtka odigrala meč bez pobednika (1:1).

Ajntraht Frankfurt: Blede partije u poslednje vreme!

Utisak je da smo dosta više od Ajntrahta očekivali u ovogodišnjem izdanju Bundeslige. Naime, u ovom trenutku se nekadašnji polufinalista Liga Evrope nalazi tek na devetom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje utisak je da izabranike Olivera Glaznera naredne sezone najverovatnije nećemo gledati u evropskim takmičenjima.
Nažalost, u prošlom kolu je tim iz Frankfurta doživeo poraz na svom terenu od Frajburga, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Trenutno Filip Kostić i drugari imaju čak devet bodova manjka upravo od Frajbruga koji zauzima to peto mesto koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope, a veliko je pitanje da li bi ambicije kluba na kraju šampionata zadovoljio plasman na šestu poziciju koja donosi igranje u Ligi konferencije.
Što se tiče Liga Evrope, izabranici trenera Glaznera igraju sjajno ove sezone u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, a najbolji pokazatelj za to je i plasman u četvrtfinale.
U četvrtfinalnom duelu Ajntraht je na svom terenu remizirao protiv Barselone, a sigurno je da je to bila jedna od najboljih partija ove ekipe u dosadašnjem toku sezone.
Nemački tim je krenuo mnogo bolje i generalno, imao je više šansi tokom utakmice, ali to na kraju nije uspeo da kruniše. Sigurno je da će svi navijači Ajntrahta baš dugo žaliti za stopostotnim šansama koje su propustili Đibril Sou u 8. minutu i Jesper Lindstrom u 50. Jedini put kada se mreža Mark-Andrea Ter Štegena zatresla bilo je u 48. minutu i to na jedan zaista prelep način.
Naime, Ansgar Knauf je prelepo zahvatio loptu sa nekih 20-ak metara i pogodio nebranjeni deo mreže za vođstvo i erupciju oduševljenja na inače prepunom stadionu.
Ipak, sredinom drugog poluvremena su Katalonci nakon jedne fenomenalne akcije došli do poravnanja, što se kasnije ispostavilo i kao konačan rezultat, a podatak koji svakako moramo napomenuti je da tim iz Frankfurta prvi četvrtfinalni meč završio sa igračem manje pošto je isključen Tuta u 78. minutu.
Kada su izostanci u pitanju, trener Ajntrahta za ovaj duel neće moći da računa na pomenutog Tutu i Ramaja, dok su pod velikim znakom pitanja Sou i Lenc.

Naš predlog

Još po ispadanju iz Lige šampiona, Ćavi Ernandez je izjavio da će njegova ekipa učiniti sve da dođe do trofeja u Ligi šampiona, i kako sada stvari stoje, a i ako uzmemo u obzir sve ono što je Barsa uradila u proteklih nekoliko meseci, deluje da je to realan scenario.
Zbog svega toga vam savetujemo da ovde odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.40.
Deluje da bi ovo veče na “Nou Kampo” moglo da bude u znaku velikog broja golova pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.
Za kraj, mišljenja smo da bi bez obzira što je ulog polufinale Liga Evrope, ovaj meč mogao da nam donese i više od tri gola, pa vam hrabro predlažemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.