Tiket dana (četvrtak, 14.04.2022)

tiket dana

Revanš utakmicama u Ligi Evrope i Ligi konferencija spušta se zavesa na četvrtfinalne okršaje u evropskim kupvima za ovu sezonu. Širom Evrope igra se osam zanimljivih mečeva, ali su tu i prvenstveni dueli u Danskoj, kao i u Seriji B.

Atalanta – Lajpcig – GG3+ @ 2.02 u Meridianbet

Prvi meč u Lajpcigu okončan je bez pobednika, Atalanta je vodila, ali su ”bikovi” izjednačili. Nije nas iznenadila činjenica da će pobednik ovog duela biti poznat tek nakon revanša u Bergamu. Radi se o dve ekipe podjednake jačine i trenutna inspiracija nekog pojedinca mogla bi da presudi. Po izdanjima za vikend, u boljem raspoloženju meč dočekuje nemački tim. Lajpcig je ubedljivo pobedio Hofenhajm 3:0, rešivši pitanje pobednika posle samo 45 minuta igre. Za to vreme Atalanta je imala teško gostovanje u Ređo Emiliji i doživela je poraz od 2:1, koji ih je, ne samo dodatno udaljio od Lige šampiona, već je i plasman u neki slabiji kup pod velikim upitnikom. Gledano iz tog ugla, za Atalantu je osvajanje Lige Evrope jedini način da budu deo evropske fudbalske elite i naredne jeseni. Zato je za njih meč sa ”bikovima” od ogromne važnosti, ali je njegov značaj veliki i za Lajpcig. ”Bikovi” još uvek nemaju nijedan trofej u svojoj istoriji, sada su blizu da osvoje čak dva. U nemačkom DFB kupu su u polufinalu, a evo ih i u čer+tvrtfinalu Lige Evrope. Posle 1:1 u prvom meču ni jedni ni drugi nemaju šta da čuvaju. U Ligu Evrope su stigli osvajanjem trećeg mesta u grupi Lige šampiona, a tu je put Lajpciga bio nešto teži, jer su igrali sa Pari Sen Žermenom i Mančester Sitijem, dok je Atalanta bila iza Mančester junajteda i Viljareala. S pravom je ovaj meč proglašen derbijem ove runde, a u Bergamu očekujemo bar gol više nego u Lajpcigu. Naš predlog je GG3+, a koeficijent za ovu igru u kladionici Meridianbet iznosi 2.02.

Roma – Bode/Glimt – GG3+ @ 2.40 u Meridianbet

Ako je neki tim zadužio Rimljane u aktuenoj sezoni, to je svakako norveški šampion. Bode/Glimt i Roma bili su u istoj grupi LIge konferencija, Skandinavci su slavili na svom terenu sa čak 6:1, dok je na Olimpiku bilo nerešeno 2:2. Pre sedam dana, u novom okršaju ova dva tima, pošto je žreb nekad šaljivdžija”, Bode je slavio sa 2:1. Nije to prednost koju ”vučica” ne može da nadoknadi, ali je sigurno da im posle tri utakmice bez pobede nad Norvežanima nije svejedno. Bojazan je pojačalo slabo izdanje Murinjovog tima u nedelju protiv slabe Salernitane. Jeste Roma na kraju pobedila, ali su gosti iz Salerna vodili do pred sam kraj meča. Bode je došao do prve pobede u novom prvenstvu Norveške, nakon remija sa Rozenborgom u prvom kolu, u nedelju su slavili na gostovanju kod Sanderfjorda. Na tri međusobna meča između ove dve ekipe palo je ukupno 14 golova, doduše za to je mnogo zaslužniji Bode koji je postigao deset, ali ni Roma nije tim koji postiže malo golova. Da bi prošli dalje, Rimljanima treba pobeda od dva gola razlike, ili jednog posle 90 minuta. Bode može i remijem u polufinale, što bi bio ubedljivo najveći evropski uspeh za ovaj tim. Možda je mala prednost Rimljana to što im je prvenstvo u punom jeku, dok se u Norvekoj lopta tek zakotrljala, ali to sigurno neće doneti prevagu. I jedni i drugi su profesionalci, pa je jasno da fudbaleri norveškog šampiona nisu spavali tokom zime, šta više, oni su već izbacili Seltik i AZ Alkmar ovog proleća iz Evrope. Naš predlog su ponovo golovi, a biće ih bar tri, naravno njihaće se obe mreže. Za GG3+ u kaldionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.40.

Kozenca – Benevento – 2 @ 1.83 u Meridianbet

Još samo jedan zaostali meč u italijanskoj Seriji B je ostao da se odigra, pa da sve ekipe dođu do 34 utakmice na kontu. To je ovaj duel u Kozenci u kome domaći tim dočekuje Benevento. Domaćin je u jako lošoj formi i nalazi se tik iznad zone ispadanja, na 17. mestu, onom koje na kraju sezone donosi baraž za opstanak. No, ispod njih je Vićenca, tim sa istim brojem bodovima i lako se može dogoditi da Kozenca naredne sezone igra u Seriji C. Domaćinu ovog meča na ruku ne ide forma, oni su sedam kola bez pobede, a u nedelju su lako položili oružje pred Moncom i to na svom terenu. S druge strane Benevento je u dobroj formi i pobeda u Kozencom izjednačila bi ih bodovno sa Moncom na drugom mestu, a to je pozicija koja donosi direktan plasman u elitu. ”Veštice” iz Beneventa su već dva puta imale avanturu u Seriji A, i oba puta je ona trajala samo jednu sezonu. Da li su ubeđeni u to da su naučili na greškama, pa planiraju da još jednom pokušaju, biće jasnije posle ovog meča. Benevento je vezao tri pobede, a jesenas je lako dobio Kozencu na svom terenu sa 3:0. Zašto ne bi i sada? Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.83.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 8.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.