Ministarstvo i kompanija Meridian nastavili akciju pošumljavanja – Subotica dobila više od 100 mladih sadnica

Velika akcija pošumljavanja Srbije, koju zajedno realizuju Ministarstvo zaštite životne sredine i kompanija Meridian, stigla je i na četvrto predviđeno odredište – Suboticu. Jedno od najlepših i najomiljenijih izletišta grada na severu Bačke – jezero Dudova šuma – oplemenjena je i ozelenjena donacijom preko 100 različitih vrsta zimzelenih i listopadnih sadnica.

Podsetimo, krajem 2021. godine kompanija Meridian i Ministarstvo za zaštitu životne sredine potpisali Memorandum o saradnji, kojim je predviđeno da u naredne tri godine lider u industriji igara na sreću ovog dela Evrope novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica pošumljava javne površine širom Srbije, sa ciljem unapređenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja. Ova velika akcija svojevrsni je nastavak Meridianove višegodišnje serije društveno odgovornih aktivnosti.

Već u uvodnoj fazi, Meridian je donirao više stotina mladih sadnica. Novi drvoredi zasađeni su u Beloj crkvi, Kikindi, Bačkoj palanci, a sada i najvećem gradu Servernobačkog okruga

– Zajednička ekološka akcija Ministarstva i kompanije Meridian je već za mesec dana obišla četiri grada u Srbiji – Kikindu, Bačku Palanku, Belu Crkvu i danas Suboticu. Šume su pluća naše planete, a zasađivanje novih stabala jedini je način da prirodne lepote naše zemlje čuvamo i za nove generacije. Posebno nam zadovoljstvo predstavlja činjenica da je i resorno ministarstvo prepoznalo i podržalo ovaj izuzetno značajan ekološki projekat koji sprovodi kompanija Meridian. Subotica, kao i ostali gradovi Srbije, mogu računati na našu punu podršku kada je reč o planiranju i budućih sličnih projekata, izjavio je Vuk Dinčić, direktor kompanije Meridian.

– Naš ekološki projekat, koji zajednički realizujemo sa Ministarstvom zaštite životne sredine, danas je stigao i u četvrti grad Srbije i veliko nam je zadovoljstvo što će preko 100 sadnica od Subotice načiniti grad sa jednim od najlepših drvoreda, mesto gde će za generacije koje dolaze stvarati čist vazduh, neizostavno okupljalište zaljubljenika u sport, rekreaciju, ali i prirodu uopšte. Meridian nastavlja da ozelenjuje celu našu zemlju, zbog čega sam u svoje lično ime i u ime kompanije i svih zaposlenih neizmerno ponosan,  istakao je i Damjan Stamenković, direktor marketinga ove kompanije.

Ova kompanija će u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica aktivno pošumljavati celu zemlju sa ciljem unapređenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja, a samo za uvodnu fazu predviđeno je doniranje više od 1.000 sadnica desetinama lokalnih samouprava širom Srbije.

Zelena agenda kompanije Meridian

Serija društveno odgovornih projekata i aktivnosti Meridiana više od dve godine ne zaustavljaju se niti jednog jedinog dana. Veliki projekat pošumljavanja Srbije deo je Meridianove kompanijske “zelene agende”, koja još od 2020. na svim uplatnim mestima u Srbiji i regionu koristi najsavremenije prečišćivače vazduha, konstruisane u skladu sa Direktivom EU 125/2009 o uslovima kvaliteta vazduha u zatvorenim prostorijama i najvišem eko-standardu na celom kontinentu – CEN 14511.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.