Tiket dana (subota, 16.04.2022)

tiket dana

Biće danas mnogo vatre na fudbalskim terenima, a najviše pažnje, pored polufinala FA kupa, u kome se opet sastaju Siti i Liverpul, privlaći i srpski ”večiti derbi” na stadionu ”Rajko Mitić”, koji bi mogao da odluči šampiona. Kvote u predlozima bile su aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Sautempton – Arsenal – 2 @ 2.00 u MaxBet

Kada je najbitnije, ”tobdžije” su ušle u krizu. U dva prethodna kola Artetina četa je doživela poraze od Kristal Palasa i Brajtona, a u prethodna četiri kola tri puta su izgubili. Svoj cilj, povratak u Ligu šampiona, tako su znatno udaljili od realizacije, ali ništa još nije izgubljeno. Arsenal je peti, najveći rival Totenhem ima tri boda više na četvrtom mestu, ali ”tobdžije” imaju meč manje odigran. Nisu samo ”pevci” pretendenti na to poslednje mesto koje vodi u evropsku elitu. Tu su i Vest Hem, Mančester junajted i Vulverhempton, doduše sa nešto slabijim izgledima. Jednostvano ne umemo da objasnimo šta se dogodilo sa Arsenalom u intervalu ponedeljak-subota prošle sedmice. Palas ih je demolirao u gradskom derbiju na Selhurst parku, ali se to podvelo pod ”slab dan”. Međutim, poraz od Brajtona na Emirejtsu bio je prava katastrofa za Arsenal, pogotovo jer je stigao od tima koji je osvojio samo jedan bod u prethodnih sedam kola. Alarm je upaljen pred odlazak u južnu luku i svaki drugi ishod osim pobede u Sautemptonu bio bi ravan potopu. Da se ne bi sve ururšilo što su gradili tokom sezone, fudbaleri Arsenala moraju da slave na Sent Merisu. Sautempton je u lošoj formi, Čelsi im je ubacio pola tuceta lopti u mrežu u prošlom kolu, a ”svecima” je to bio peti uzastopni meč bez trijumfa, sa samo jednim osvojenim bodom ukupno. Arsenal je jesenas pobedio sa 3:0 na svom stadionu Sautempton, a bio je bolji i na poslednjem gostovanju na ”Sent Merisu”. Verujemo u to da se ekipa iz Londona pribrala i da će pobediti i ovog puta. Za dvojku se dobija koeficijent 2.00, ako se meč odigra u kladionici MaxBet.

Juventus – Bolonja – 1,2+ @ 1.68 u MaxBet

”Stara dama” nije ona ”stara”, ali je na putu povratka. Neće ova seuzone doneti ništa spektakularno za tim iz Torina, ali bi naredna morala biti njihova. Sad sigurno preovladava žal za porazom od Intera, jer da su Torinezi dobili taj duel pre dve sedmice, sada bi bili na samo tri boda od vodećeg Milana. I ovako su u igri za Skudeto, ali ne sa velikim šansama pošto imaju šest bodova manje od Milana, a četiri od Intera, koji ima i meč manje. Naravno, nije u Juventusovom stilu da odustaje, pa treba očekivati bitku do poslednjeg momenta u ovih šest preostalih kola. Posle teško izvojevane pobede na Sardiniji u Torino dolazi Bolonja. Ovaj tim je slavio u prošlom kolu protiv Sampdorije, i to mu je bio prvi trijumf nakon pet posnih kola. Marko Arnautović je pobedu posvetio treneru Siniši Mihajloviću koji se ponovo bori sa opakom bolešću i nije vodio svoj tim. Bolonja može mirno da privodi sezonu kraju, sada su na 12. mestu i opstanak im nije ugrožen, a za voz za Evropu su odavno zakasnili. Poslednjih 11 međusobnih prvenstvenih duela dobio je Juventus, neverovatan podatak, a Bolonja je prethodnu pobedu ostvarila pre više od 11 godina i to u Torinu. Očekujemo novi trijumf Juventusa, a uz jedinicu dodajemo i dva gola na domaćina. Za 1,2+ u kladionici MaxBet iznosi 1.68.

Cirih – Jang Bojs – GG4+ @ 2.55 u MaxBet

Na ”Lecingrundu” bi mogla da se obavi primopredaja šampionske titule. Jeste do kraja prvesntva u Švajcarskoj ostalo još šest kola, ali ne verujemo da Cirih može izgubiti 11 bodova prednosti koje ima u odnosu na Bazel, odnosno čak 16 od aktuelnog prvaka Jang Bojsa. Dakle, dominacija ”mladih momaka” iz Berna je okončana. Poslednje četiri godine osvajali su naslov prvaka u zemlji satova, sireva i čokolade, pazili su se od Bazela, a sa druge strane prikrao im se Cirih i preoteo lovorike. Nije ni domaćin ovog meča u sjajnoj formi u poslednje vreme, ali je stekao zalihu u onoj fantastičnoj seriji pobeda na kraju jesenjeg, odnosno na početku prolećnog dela sezone. Cirih ima samo jednu pobedu u poslednja četiri kola i to, zamislite, protiv Jang Bojsa u Bernu. Prošle sedmice izgubili su u Ženevi od Serveta, što je Bazel iskoristio i primakao im se za još jedan bod, ali je vremena sve manje. Jang Bojsi su bez pobede na poslednjih šest utakmica, a četiri puta su u tom intervalu igrali nerešeno, sva četiri puta bilo je 2:2. Pored Ciriha, izgubili su još i od Serveta. Kad već ne mogu do trofeja, fudbaleri iz Berna moraju da izbore još jedan izlazak u Evropu. Bazel im je dosta odmakao na drugom mestu, ali im je za petama Lugano koji ima samo bod manje. Poslednji trijumf ”mladih momaka” dogodio se krajem februara, to je nešto što se nije događalo u prethodnim sezonama i svi jedva čekaju da prekinu crni niz. Videćemo da li to mogu protiv, nejverovatnije, novog šampiona, ali očekujte još jedan efikasan meč u duelu ova dva rivala. Naš predlog je gol-gol, uz bar četiri pogotka ukupno. Za GG4+ u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.55

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici MaxBet iznosi 8.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.