Derbi dana: Mančester Siti – Liverpul: ”Redsi” i Siti u trci za tri trofeja, od jednog se neko sada oprašta!

Utisak je da odavno nije bila toliko dobra ponuda za klađenje kao što je to slučaj u subotu, a derbi dana se igra na “Vembliju” gde će Mančester Siti u okviru polufinala FA Kupa dočekati Liverpul.
Duel između ova dva tima je zakazan za 16 časova i 30 minuta.

Mančester Siti: “Građani” drže sve u svojim rukama!

Utisak je da svi navijači Sitija imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, s obzirom da se njihova omiljena ekipa u završnom delu sezone nalazi u borbi za sva tri trofeja.
U ovom trenutku izabranici Pepa Gvardiole imaju bod viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul, a u prošlom kolu su upravo ove dve ekipe odigrale jedan fenomenalan meč koji je završen rezultatom 2:2.
Siti je stigao do prednosti posle samo pet minuta igre. Majstorski je Kevin de Brujne prošao pored Fabinja, šutirao sa dvadesetak metara, a lopta je zakačila Matipa i od stative ušla u mrežu.
Ipak, ekipa Jirgena Klopa vratila se u igru posle osam minuta, kada je posle sjajne akcije bekova, Diogo Žota ostao sam na nekih 7-8 metara od gola Edersona i rutinski pogodio za izjednačenje. Bolju igru Sitija krunisao je Gabrijel Žezus golom u 37. minutu.
Liverpul je ušao sa potpuno drugačijim stavom u nastavak meča, to im se isplatilo već posle 36 sekundi, kada je Mohamed Salah sjajno uposlio Sadija Manea, a ovaj pogodio za novo izjednačenje, što se kasnije ispostavilo i konačnim rezultatom ovog zaista fenomenalnog susreta.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Pepa Gvardiole su se sredinom nedelje plasirali u polufinale, gde će odmeriti snage sa Realom.
Kada je u pitanju taj revanš na stadionu “Vanda Metroplitano” na kraju nije bilo golova, iako je Atletiko poslednjih desetak minuta krenuo svim silama na gol Sitija, Simeone je u igru ubacio sve napadače koje je imao, ali je golman Ederson u nekoliko navrata odlično reagovao.
U svakom slučaju, opšti je utisak da je Gvardiolin tim više pokazao u dva meča. Pogotovo u prvom kad je uprkos dominaciji pobedio samo sa 1:0.
Što se tiče ovog susreta sa Liverpulom u okviru polufinala FA Kupa, “građani” će na ovom duelu biti bez duže odsutnog Mendija, dok su De Brujne, Palmer i Voker pod velikim znakom pitanja.

Liverpul: Pet vezanih mečeva bez trijumfa nad Sitijem!

Da je Liverpul čitavim tokom šampionata igrao kao što je to bio slučaj u drugom delu sezone, sigurno je da bi “Redsi” imali ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, a ovako je situacija takva da izabranici Jirgena Klopa imaju bod manjka od prvoplasiranog Sitija, sa kojim su kao što smo već napomenuli u prošlom kolu odigrali jedan fantastičan meč na “Etihadu” koji je na kraju završen bez pobednika (2:2).
Bilo kako bilo, utisak je da tim sa Enfilda još uvek ima šansu da dođe do titule šampiona Engleske, ali će ipak Siti biti taj od koga sve zavisi, jer ukoliko izabranici Pepa Gvardiole ostvare sve trijumfe do kraja šampionata, titula će ostati u Mančesteru.
Što se tiče Lige šampiona, slobodno možemo konstatovati da je Liverpul možda i glavni favorit za osvajanje ovog takmičenja, pogotovu što će ova ekipa u polufinalu odmeriti snage protiv Viljareala, koji je od četiri polufinalista Lige šampiona bez ikakve sumnje barem na papiru najslabiji tim.
U četvrtfinalu su izabranici Jirgena Klopa bili u dvomeču bolji od portugalske Benfike, a nakon 1:3 u Lisabonu, Liverpul je u revanšu odigrao nerešeno 3:3 protiv popularnih “Orlova” i čini se rutinski prošao dalje.
Klop je počeo meč sa čak sedam novih igrača odmarajući Salaha, Manea, Van Dajka, Fabinja…
Poveli su “Redsi” na svom Enfildu sa 3:1, ali igrači Benfike zaslužuju pohvale jer se nisu predavali do kraja i uspeli su da stignu do časnog remija pošto je na kraju bilo 3:3, a tom prilikom je Urugvajac Darvin Nunjez ponovo pokazao da je pred njim blistava karijera.
Inače, kada je u pitanju sastav tima za ovaj duel sa Sitijem u okviru polufinala FA Kupa, Jirgen Klop posle duže vremena može da računa na sve raspoložive fudbalera što je svakako sjajna stvar.

Naš predlog

Ono na šta smo već navikli kada su u pitanju međusobni mečevi između ova dva tima su svakako golovi, a utisak je da nas nešto slično očekuje i ovog puta na “Vembliju” pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.72.
Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.59.
Za kraj, kao što smo već napomenuli, Siti na pet poslednjih susreta ne zna za poraz od Liverpula, a deluje da će to biti slučaj i ovog puta, pa smo za vas predložili kombinaciju igara 1X&3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.