Tip dana: Crvena zvezda – Partizan: Crveno ili crno, rulet na Rajku odlučuje šampiona!

U subotu nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a ovaj dan nam između ostalog donosi i novi “večiti derbi” u kom će Crvena zvezda na svom stadionu ugostiti Partizan.
Ujedno, biće ovo i prvo kolo plej-ofa, a trenutna tabela nam pokazuje da izabranici Dejana Stankovića koji se nalaze na prvom mestu na tabeli imaju dva boda viška u odnosu na Partizan, pa će vrlo verovatno ovo biti i duel koji će odlučiti pitanje šampiona Srbije.
Nema apsolutno nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl na stadionu “Rajko Mitić” a početak ovog meča je zakazan za 18 časova.

Crvena zvezda: Zvezdino proleće!

Poznato je da su crveno-beli u novu sezonu ušli sa velikim ambicijama, a nekako deluje da onaj primarni cilj nije ostvaren, a to je plasman u Ligu šampiona.
Ponovo je po rejtingu slabiji rival bio koban za izabranike Dejana Stankovića, pošto je aktuelni srspki šampion eliminisan od Šerifa, koji je kasnije mimo svih očekivanja uspeo da izbaci i Dinamo iz Zagreba i dođe do direktnog plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Crveno-beli su morali da se zadovolje sa plasmanom u Ligu Evrope, do koje je najtrofejniji srspki klub došao preko rumunskog šampiona Kluža koji je bez većih problema eliminisan.
Kao što je to bio slučaj i prošle sezone ponovo su izabranici Dejana Stankovića igrali sjajno u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju i na kraju došli do direktnog plasmana u osminu finala Liga Evrope, s obzirom da su na kraju završili na prvom mestu u grupi, ispred Brage.
Grupnu fazu je srpski šampion završio sa jedanaest osvojenih bodova, i to pošto su crveno-beli upisali tri trijumfa, dva remija i jedan poraz i to na domaćem terenu protiv Mitjilanda, ali treba napomenuti da je veći deo tog susreta Zvezda igrala sa igračem manje, nakon što je isključen sada već bivši fudbaler ove ekipe, Miloš Degenek.
U osmini finala je najtrofejniji srpski klub eliminisan od Rendžersa, ali daleko od toga da se četa Dejana Stankovića obrukala na tom duelu, iako je prvi duel na “Ajbroksu” završen pobedom domaćina od 3:0, uz konstataciju da su crveno-belima poništena čak tri gola, a na sve to je i Aleksandar Katai promašio penal.
Kada je u pitanju domaći šampionat, nakon ne baš najboljeg prvog dela sezone, izabranici Dejana Stankovića igraju zaista fantastično u drugom delu, a verovatno i najbolji pokazatelj za to je maksimalni učinak, nakon čega se crveno-beli nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Partizan, što je svavkako fina zaliha uoči početka plej-ofa, a na sve to se i večiti derbi igra na stadionu “Rajko Mitić”, gde su crno-beli poslednji put u ligaškim mečevima trijumfovali još 2017. godine takođe u plej-ofu kada je bilo 1:3.
U prošlom kolu je lider na tabeli bez većih problema slavio na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca, a taj duel na najvećem srpskom stadionu je završen rezultatom 4:1.
Što se sastava tima za ovaj duel tiče, deluje da će Dejan Stanković izvesti potpuno isti tim koji je nedavno savladao naljućeg rivala sa 2:0, a to svakako znači da se Gejlor Kanga oporavio od povrede koju je zadobio na Kup duelu protiv TSC-a.

Partizan: Crno-beli moraju da idu na trijumf!

Za razliku od prethodnog derbija kada je Crvena zvezda imala imperativ pobede, sada su uloge zamenjene, pošto u ovom trenutku Partizan ima dva boda manjka u odnosu na lidera na tabeli i mora da ide na trijumf na ovom duelu, što svakako neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom da njihov najljući rival igra fantastično u poslednje vreme.
Deluje da su izabranici Aleksandra Stanojevića u drugom delu šampionata prosuli sve ono što su gradili čitavim tokom šampionata, pošto vas podsećamo da Partizan na zimsku pauzu otišao sa čak pet bodova viška.
Sve je krenulo po zlu upravo od tog poraza na “večitom derbiju” kada je Zvezda slavila sa 2:0, ali su se onda crno-beli okliznuli i na svom terenu protiv Napretka, a taj duel je završen bez golova.
Za kraj, nakon nekoliko neubedljivih partija, ali i pobeda, drugoplasirani tim na tabeli je u poslednjem kolu pred plej-of odigrao samo meč bez golova na gostovanju kod Čukaričkog.
Poput crveno-belih i iza Partizana je jedan poprilično dobar nastup u novoformiranoj Ligi konferencija. Naime, izabranici Aleksandra Stanojevića nisu imali nimalo lak posao u kvalifikacijama za ovo takmičenje, s obzirom da su na putu do grupne faze eliminisali nimalo naivnu ekipu Sočija, a potom i u plej-ofu bili bolji od Santa Klare.
Grupnu fazu je srpski vicešampion završio na drugom mestu na tabeli, pa su crno-beli morali u šesnaestinu finala gde su bez većih problema eliminisali Spartu iz Praga.
Ipak, holandski Fejenord je bio prejak, a Partizan je ubedljivo poražen i u Beogradu, ali i u Roterdamu i oprostio se od Lige konferencija, a kao što smo već napomenuli, kada se sve sabere i oduzme sigurno je da svi navijači ovog kluba mogu da budu zadovoljni sa nastupom svoje omiljenje ekipe u novoformiranom takmičenju.
Što se sastava Partizana za ovaj “večiti derbi” tiče, između stativa će umesto Popovića ovog puta biti Stevanović, deluje da će Jojić dobiti prednost ispred Natha, dok će kao bonus startovati Nikola Terzić, a sve ostalo je manje više isto kao i u prethodnom večitom derbiju.
Za kraj, kao što smo već napomenuli, poslednji trijumf u ligaškim mečevima na stadionu Crvene zvezde, crno-beli su ostvarili još 2017. godine, kada je bilo 1:3, a kada je generalna statistika u pitanju, poslednju pobedu nad najljućim rivalom Partizan je ostvario u polufinalu Kupa 2020. godine kada je bilo 1:0, a jedini strelac na tom meču bio je Natho.

Naš predlog

Kao i u prethodnih nekoliko derbija, ne treba na stadionu “Rajko Mitić” očekivati previše golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.
Utisak je da crveno-beli blistaju u prolećnom delu šampionata. dok Partizan na najveći srpski stadion dolazi nakon remija na gostovanju kod Čukaričkog nakon još jedne blede partije.
Kada se sve sabere i oduzme utisak je da domaćin ipak favorit na ovom duelu koji će verovatno i odlučiti o tome koji od ova dva tima će na kraju doći do šampionskog trofeja, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa jedincom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.15.
Za kraj, i jedni i drugi će biti veoma oprezni, pa se vrlo lako može desiti da poluvreme bude završeno bez pobednika, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom IX koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.