Tip dana: Sevilja – Real Madrid: “Berberini” prete Realu, ali je Benzema u životnoj formi!

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih susreta, a jedan od najzanimljivijih se svakako igra na stadionu “Sančez Pichuan” gde će fudbaleri Sevilje ugostiti Real Madrid.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Sevilja: Mogu li Andalužani konačno do trijumfa nad Realom?

Dosadašnji utisak o partijama Sevilje u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala je svakako i više nego dobar, uz konstataciju da su Andalužani mogli dosta više u evropskim takmičenjima ove sezone.
Naime, trenutno se klub koji sa klupe predvodi Đulijen Lopategi nalazi na trećem mestu na tabeli španske La Lige uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Barselona.
Primarni cilj je plasman u Ligu šampiona, a sva je prilika da ćemo popularne “berberine” i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju pošto trenutno imaju tri boda viška u odnosu na petoplasirani Betis, što ruku na srce i nije nenadoknadiva razlika.
U prošlom kolu je tim sa “Sančez Pichuana” odigrao jedan fantastičan meč na svom terenu i slavio sa 4:2 protiv Granade.
Strelci za Sevilju bili su Dijego Karlos u 32, Lukas Okampos u 66, Rafa Mir u trećem i Papu Gomes u 10 minutu sudijske nadoknade vremena, što nam govori da je ovaj tim uz dosta muke slavio protiv ekipe koja igra jako loše u poslednje vreme.
Inače, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u španskom prvenstvu, do sada su Andalužani odigrali petnaest susreta i još uvek ne znaju za poraz pošto su u tom periodu ostvarili jedanaest trijumfa uz četiri remija.
Kao što smo već napomenuli, utisak je da je Sevilja razočarala u evropskim takmičenjima pošto pre svega nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona u jednoj ne preterano teškoj grupi u kojoj su pored njih bili još i Salcburg, Volfsburg i Lil.
Ni u Ligi Evrope se Andalužani nisu proslavili s obzirom da su nedavno eliminisani od Liona, iako su “berberini” važili za jedno od glavnih favorita za osvajanje takmičenjima u kom su se i te kako proslavili u ovoj deceniji.

Real Madrid: Kraljevski klub na pragu titule!

Prošlog leta su se desile velike kadrovske promene u Realu, a pre svega na klupu ovog tima je seo legendarni Karlo Ančeloti, i već sada slobodno možemo konstatovati da je to bio fantastičan potez.
Naime, u dva primarna takmičenja za Madriđane, kraljevski klub gura jako dobro što nam najbolje pokazuje trenutno prvo mesto na tabeli uz čak dvanaest bodova u odnosu na drugoplasiranu Barselonu i trećeplasiranu Sevilju, ali i plasman u polufinale Lige šampiona.
Krenimo redom. Od samog starta šampionata su Karim Benzema i drugari pokazali da će zapravo oni voditi glavnu reč kada je u pitanju titula šampiona Španije. Ruku na srce, iskoristili su Madriđani onaj katastrofalan start Barselone, koja je tek u drugom delu šampionata zaigrala onako kako se to i očekuje.
U prošlom kolu su izabranici Karla Ančelotija ostvarili veoma važan trijumf protiv Hetafea na svom “Santjago Bernabeu” a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Kraljevski klub je poveo golom Kazemira u 38. minutu susreta, a pobedu je obezbedio Lukas, pogotkom u 68. minutu.
Bila je to inače jedanaesta pobeda na domaćem terenu za ovu ekipu, koja je pored toga četiri puta remizirala, i doživela samo jedan poraz, ali poprilično bolan, kada je najljući rival Barselona demolirala Madriđane sa 0:4.
Što se tiče Lige šampiona, Real na krilima Karima Benzeme igra u poslednje vreme a sjajni francuski reprezentativac je na tri poslednja susreta dao čak sedam golova.
U revanš meču osmine finala Madriđani su poraženi na svom terenu od Čelsija kada je bilo 2:3, ali je to bilo dovoljno za prolazak dalje, s obzirom da je kraljevski klub u prvom duelu na “Stamford Bridžu” slavio sa 1:3.

Naš predlog

Ukoliko Real slavi na ovom duelu imaće čak petnaest bodova viška u odnosu na Andalužane, ali i na Barsu koja svoj duel ovog kola igra u ponedeljak.
Sevilja će sasvim sigurno učiniti sve da ostane neporažena na ovom duelu, a vrlo lako se može desiti i da ovo bude jedan meč sa malo golova pa vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.
Kao što smo već napomenuli, domaćin će pokušati da izbegne poraz i mišljenja smo da će Andalužani u tom i uspeti pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.