Tip dana: Napoli – Roma: “Vučica” igra sjajno u poslednje vreme, Napolitanci pod pritiskom!

Bez obzira što je ponedeljak, očekuje nas zaista sjajna ponuda, a svakako najinteresantniji duel se igra na stadionu “Diego Armando Maradona” gde će fudbaleri Napolia ugostiti Romu, što će ujedno biti i duel između trećeplasirane i petoplasirane ekipe na tabeli.
Početak meča je zakazan za 19 časova.

Napoli: Mogu li Napolitanci do Skudeta?

Generalno, sigurno je da fudbaleri Napolija pružaju dosta bolje partije u Seriji A ove sezone nego što je to bilo ko mogao da pretpostavi, pa se trenutno tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Milan, ali i uz podatak da Napolitanci imaju meč manje, pa bi već trijumfom na ovom duelu protiv Rome stigli na samo minus dva od “rosonera”.
Nažalost, fudbaleri Napolija su u 32. kolu šampionata Italije poraženi od Fiorentine rezultatom 2:3 na svom stadionu koji nosi ime po jednom od najboljih fudbalera svih vremena.
“Ljubičasti” su do vođstva stigli sredinom prvog poluvremena kada je sjajni Niko Gonzalez pogodio, pa se tim rezultatom otišlo na odmor.
Kada je Mertens zabio za 1:1 u 58. minutu činilo se kako bi Napoli mogao do preokreta, ali gosti iz Firence su odigrali zaista fenomenalno u ostatku utakmice.
Naime, sredinom drugog poluvremena Forentina je ponovo došla do prednosti i to nakon sjajnog gola Ikonea. Samo šest minua kasnije Kabral je majstorski matirao Ospinu za velikih 1:3.
Do kraja je Napoli pokušavao nešto da napravi pred golom gostiju, i to je domaćem timu i pošlo za nogom u 85. minutu susreta kada je sjajni Viktor Osimhen pogodio za konačnih 2:3.
Na poslednjih pet susreta izabranici Lučana Spaletija koji radi zaista sjajan posao u Napulju su ostvarili tri trijumfa i dva poraza.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada su Napolitanci odigrali šesnaest mečeva kao domaćin i ostvarili devet trijumfa, dva remija i pet poraza, a veoma zanimljivo je da trećeplasirani tim na tabeli bolje partije pruža na strani i treba svakako napomenuti da je ova ekipa najbolji gost u ligi, pošto je na šesnaest odigranih duela tim iz Napulja ostvario jedanaest trijumfa, četiri remija i samo jedan poraz.

Roma: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Iako je Roma na startu šampionata imala dosta problema, kako je vreme prolazilo tako je i četa Žozea Murinja pružala sve bolje pa rtije, pa se u ovom trenutku klub iz italijanske prestonice nalazi na petom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi direktan plasman u Ligu Evrope.
Kada smo već kod pozicije koja donosi prohodnost u evropska takmičenja, ne treba zaboraviti da “Vučica” igra sjajno u Ligi konferencija pošto su Rimljani bez većih problema stigli do polufinala ovog takmičenja i kako sada stvari stoje deluje da je četa Žozea Murinja glavni favorit za osvajanje novoformiranog takmičenja.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, Roma je uspela u samom finišu da napravi preokret i savlada fenjeraša Salernitanu 2:1 u meču 32. kola Serije A.
Meč je odlično počeo za goste. Ivan Radovanović, srpski internacionalac u dresu tima iz Salerna, uputio je sjajan udarac u 22. minutu posle dodavanja Riberija za veliku radost trenutno poslednjeplasirane ekipe na tabeli i glavnog kandidata za seildbu u niži rang.
Domaćin se mučio sve do 82. minuta kada je rezervista Karlos Perez pogodio nakon sjajnog dodavanja Mihtarijana. Samo tri minuta kasnije tri boda Romi donosi Smoling posle dodavanja Veretua, što je bio povod za veliko slavlje na tribinama izuzetno dobro ispunjenog “Olimpika”.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je Roma odigrala petnaest mečeva van svog terena i ostvarila sedam trijumfa, dva remija i čak šest poraza, ali ne treba zaboraviti podatak da je “Vučica” poslednji put poražena na strani još početkom januara, kada je Milan na “San Siru” slavio sa 3:1.
Na poslednjem međusobnom susretu između Napolija i Rome mimo svih očekivanja nije bilo golova, pošto nam po tradiciji međusobni mečevi između ova dva tima donose baš dosta golova.
Za kraj, Žoze Murinjo neće moći za ovaj duel sa Napolijem da računa na duže odustnog Spinacolu, dok su pod velikim znakom pitanja Zaniolo i Abraham pa je utisak da bi “Vučica” mogla da bude i te kako oslabljena za ovaj duel sa Napolijem.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa igraju iznad očekivanja kada je ova sezona u pitanju, a prednost ovog puta dajemo Romi koja izgleda zaista sjajno u poslednje vreme, o čemu nam najbolje svedoči i podatak da su Rimljani tri poslednja susreta ostvarili isto toliko trijumfa, iako raspored nije bio nimalo naivan.
Zbog svega toga vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.
Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” donese dosta golova, pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.86.
Za kraj, smatramo da bi “Vučica” dosta lakše nego što se to očekuje mogla da postigne dva gola na ovom teškom gostovanju kod Napolija, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom G2+ za koju je Meridianbet odredio sjajnu kvotu 3.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.