Tip dana: Liverpul – Mančester Junajted: Derbi Engleske sa velikim ulogom, jedni hoće titulu, drugi Ligu šampiona!

U utorak je odlična ponuda za klađenje, a jedan od najzanimljivijih susreta se igra na “Enfildu” gde će fudbaleri Liverpula ugostiti Mančester Junajted.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas
.

Liverpul: “Redsi” u ozbiljnom naletu!

Deluje da navijači Liverpula imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada su partije njihovog omiljenog tima u pitanju.
Naime “Redsi” se još uvek nalaze u trci za čak tri trofeja. U Premijer ligi se izabranici Jirgena Klopa nalaze na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, a treba podsetiti da su sasvim sigurno i dva najkvalitetnija engleska kluba pre dve nedelje odigrale međusobni meč koji je završen rezultatom 2:2, što je ruku na srce više odgovaralo lideru na tabeli.
Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale FA kupa, pošto su na Vembliju u nedelju pobedili istog rivala sa 3:2. Tim koji sa klupe predvodi Jirgen Klop je slavio golovima Ibrahime Konatea u devetom i Sadija Manea u 17. i 45. minutu, tako da i dalje ima šanse da ovu sezonu završi sa četiri osvojena trofeja.
Popularni “Redsi” će se za trofej u FA Kupu boriti sa Čelsijem koji je u polufinalu bio bolji od Kristal Palasa sa 2:0.
Što se tiče Lige šampiona, slobodno možemo konstatovati da je Liverpul možda i glavni favorit za osvajanje ovog takmičenja, pogotovu što će ova ekipa u polufinalu odmeriti snage protiv Viljareala, koji je od četiri polufinalista Lige šampiona bez ikakve sumnje barem na papiru najslabiji tim.
U četvrtfinalu su izabranici Jirgena Klopa bili u dvomeču bolji od portugalske Benfike, a nakon 1:3 u Lisabonu, Liverpul je u revanšu odigrao nerešeno 3:3 protiv popularnih “Orlova” i čini se rutinski prošao dalje.
Kada je u pitanju sastav tima za najveći derbi engleskog fudbala, nemački stručnjak će na njegovu veliku radost ponovo moći da računa na sve fudbalere, pa je sigurno da je Jirgen Klop na slatkim mukama.

Mančester Junajted: Mogu li “đavoli” do plasmana u Ligu šampiona?

Nažalost, vrlo lako se može desiti da Mančester Junajted na kraju prvenstva ne završi među četiri najbolje ekipe, a zo znači da ovaj slavni tim naredne sezone nećemo gledati u Ligi šampiona, što i jeste okarakterisano uoči početka sezone kao primarni cilj.
Naime, trenutno se izabranici Ralfa Ragnka koga će sada već izvesno krajem leta naslediti dosadašnji trener Ajaksa Ten Hag se nalaze na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Totenhem, ali i isti broj bodova kao i šestoplasirani Arsenal, koji ruku na srce ima i meč zaostatka u odnosu na gotove sve ekipe, pa deluje zaista da popularni “đavoli” imaju sve manje izglede da se domognu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Kada smo već kod njega, Kristijano Ronaldo i drugari su bez većih problema prošli grupnu fazu Lige šampiona i to sa prvog mesta, ispred Viljareala i Atalante, iako su u prvom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja poraženi na gostovanju kod Bazela.
Ruku na srce, od tog neuspeha tim sa “Old Traforda” je zaigrao dosta bolje, što je na kraju i rezultatiralo prvim mestom u grupi, što je potencijalno trebalo da znači lakšeg rivala u borbi za četvrtfinale, međutim Junajted je naleteo na Atletiko Madrid od koga je i eliminisan.
Inače u prošlom kolu je Junajted na svom terenu uz dosta muke slavio protiv Norviča a taj duel je završen rezultatom 3:0, uz podatak da je Kristijano Ronaldo koga verovatno neće biti u timu većeras zbog porodične tragedije, na tom duelu postigao sva tri gola.
Kada su u pitanju partije na strani do sada je petoplasirana ekipa na tabeli odigrala petnaet mečeva na strani i ostvarila pet trijumfa, šest remija i četiri poraza, a u poslednjem duelu van svog terena tim sa “Old Traforda” je poražen kod Evertona, a taj duel je završen reultatom 1:0.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan veoma interesantan duel što je skoro uvek slučaj kada je u pitanju najveći derbi engleskog fudbala.
Ipak, smatramo da je domaći tim veliki favorit na ovom duelu pa vam predlažemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.43. Realno je da Liverpul postigne makar dva gola na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa igrom D2+ za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.45.
Za kraj smatramo da je idealna kombinacija kada je ovaj duel u pitanju igra 1&3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.