Derbi dana: Inter – Milan: Bitka za finale Kupa samo uvertira u trci za Skudeto!

Odavno se nije desilo da u utorak bude ovako dobra ponuda a da pritom nema mečeva Lige šampiona. Derbi dana se ovog puta igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera ugostiti Milan u meču koji još nosi i naziv “Derbi dela Madonina”.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Inter: “Neroazuri” ubacili u petu brzinu!

Kao što je svima dobro poznato, fudbaleri Intera su prošle sezone nakon punih deset godina došli do titule šampiona Italije i to potpuno zasluženo.
Smatra se da je možda i najzaslužniji čovek za to bio Antonio Konte koji je pred početak ove sezoen napustio klub, nezadovoljan zbog transfer politike “neroazura”.
Naime, aktuelni šampion Italije je ostao bez dva možda i najbolja fudbalera iz prošle sezone, pošto su Romele Lukaku i Afraf Hakimi napustili klub i nastavili karijeru u Čelsiju, odnosno PSŽ-u.
Za novog trenera imenovan je Simone Inzagi koji je za razliku od svog prethodnika uspeo da Inter odvede u nokaut fazu Lige šampiona, i to nakon nekoliko neuspešnih pokušaja.
Tamo je milanski gigant eliminisan od Liverpula, ali daleko od toga da se aktuelni šampion Italije obrukao, pošto je na “Đuzepe Meaci” bilo 0:2, a na “Enildu” 0:1.
Što se tiče ovogodišnjeg izdanja Serije A, Inter ponovo drži sve u svojim rukama pošto se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na Milan, ali i meč manje od “rosonera”, što znači da bi eventualnim trijumfom na tom zaostalom susretu protiv Bolonje Inter ponovo zaseo na prvo mesto na tabeli.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanske Serije A, izabranici Simonea Inzagija su slavili na teškom gostovanju kod Specije, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
“Neroazuri” su bez većih problema stigli i do plasmana u polufinale ovogodišnjeg izdanja Kupa Italije, nakon što su na svom terenu pobedili Romu sa 2:0.
Strelci za Inter bili su Edin Džeko u prvom i Aleksis Sančes u 68. minutu, a deluje da je domaćim tim mogao i do ubedljivijeg trijumfa nad izabranicima Žozea Murinja.
Što se sastava Intera za ovaj prvi polufinalni meč Kupa tiče, Simone Inzagi će posle dosta vremena moći da računa na apsolutno sve fudbalere, što je svakako jedan od razloga zbog kojih Inter u veoma lepom raspoloženju dočekuje ovaj duel sa najvećim rivalom.

Milan: Mogu li “rosoneri” do makar jednog trofeja ove sezone?

Milan je prošle sezone veći deo prvenstva proveo na čelu tabele, međutim, nakon neobjašnjivo lošeg drugog dela šampionata, “rosoneri” su na kraju jedva došli do plasmana na četvrtu poziciju, što je četi Stefana Piolija posle duže vremena donelo plasman u Ligu šampiona, pa je samim tim i sezona okarakterisana uspešnom.
U najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju se nekadašnji osvajač Lige šampiona nije proslavio, ali se mora priznati da ni grupa nije bila nimalo naivna pošto su to bili timovi Liverpula, ATletiko Madrida, ali i Porta.
Bilo kako bilo, nakon poslednjeg mesta u grupi izabranici Stefana Piolija su se u potpunosti fokusirali na Seriju A, pa se najviše zbog toga “rosoneri” trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Inter koji ima i meč manje.
U prošlom kolu su “rosoneri” ponovo odigrali jedan ne preterano dobar meč, ali su za razliku od duela sa Bolonjom i Torinom kada nije bilo ni pobednika, ali ni golova, ovog puta slavili na svom terenu protiv Đenove, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Kup takmičenja, u četvrfinalu je Milan odigrao jedan od najboljih mečeva ove sezone i na svom terenu deklasirao Lacio, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Dva gola je postigao Žiru, dok su se u listu strelaca upisali još i Leao i Kesi, a utisak je da su “rosoneri” mogli čak i ubedljivije da slave na tom duelu.
Stefano Pioli se u poslednje vreme suočava sa velikim kadrovskim problemima, a ono što svakako nije nimalo dobra vest je što je Zlatan Ibrahimović nedavno ponovo povredio koleno, pa je sada već i dalji tok njegove karijere doveden u pitanje.
Pored njega, italijanski stručnjak neće moći da računa ni na Kjera, Florencija i Kastiljeha, dok su Romanjoli i Kalabrija pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Mečevi između dva gradska rivala nam uvek donose dosta uzbuđenja, a očekuje se da to bude slučaj i večeras bez obzira što se radi o Kupu.
Smatramo da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom susretu za šta je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.
Ako se fokusiramo na partije i jednog i drugog tima u poslednjih nekoliko sedmica, doći ćemo do zaključka da su ipak “neroazuri” veliki favoriti na ovom duelu, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila fantastičnu kvotu 1.99.
Za kraj, idealna prognoza za ovaj derbi na “Đuzepe Meaci” je igra 1X&GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.