Tip dana: Porto – Sporting: “Zmajevi” bi da dokrajče “Lavove”!

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč polufinala portugalskog Kupa u kom će Porto na svom “Dragau” ugostiti Sportin iz Lisabona.
Prva utakmica u prestonici Portugala je završena pobedom Porta od 1:2, a revanš susret je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Porto: “Zmajevi” igraju sjajno ove sezone!

Fudbaleri Porta igraju fenomenalno ove sezone i kako sada stvari stoje ova ekipa je na pravom putu da dođe do trofeja i u prvenstvu, ali i u Kupu, gde su u prvom polufinalnom duelu slavili na gostovanju kod Sportinga, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Bio je to jedan zaista sjajan meč mada smo u prvom poluvremenu videli pravu šahovsku partiju u duelu dva najbolja portugalska tima.
Nešto bolji je bio Sporting, ali je tu inicijativu krunisao tek početkom drugog dela. U 49. minutu Sarabija je precizan i donosi veliku radost navijačima na Žoze Alvalade.
Ipak, “Zmajevi” su do izjednačenja došli samo par minuta kasnije, kada je dosuđen jedanaesterac za Porto. Precizan sa bele tačke bio je Taremi za 1:1. Samo pet minuta kasnije Taremi je sjajno uposlio Evanilsona, a ovaj doneo potpuni preokret, što se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat ovog prvog meča polufinala portugalskog Kupa.
Što se tiče Primeire, izabranici Serža Konseisaa se nalaze na pravom putu da dođu do naslova prvaka, pošto tim sa “Dragaa” u ovom trenutku ima čak devet bodova viška u odnosu na upravo drugoplasirani Sporting.
U prošlom kolu je ova ekipa odigrala jedan od najboljih mečeva u poslednje vreme i na svom terenu demolirala Portimonense, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 7:0.
Treba podsetiti da su “Zmajevi” imali zapaženu rolu i u Ligi šampiona, ali su na kraju morali da se zadovolje sa trećim mestom i nastavku takmičenja u Ligi Evrope, gde su nedavno eliminisani od Liona.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u Primeiri, do sada je tim koji sa klupe predvodi Seržo Konseisao ostvario trinaest trijumfa uz samo dva remija, bez poraza, pa je sigurno da je lider na tabeli favorit i na ovom susretu protiv aktuelnog šampiona Sportinga.

Sporting: Mogu li “Lavovi” do preokreta?

Pominjali smo dosta puta da je iza Sportinga jedna fenomenalna sezona u kojoj je ova ekipa mimo svih očekivanja uspela da dođe do naslova prvaka, i to na jedan poprilično ubedljiv način.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za to je svakako trener Ruben Amorim koji radi fantastičan posao u tim iz prestonice Portugala.
Ta titula je popularnim “Lavovima” donela plasman u Ligu šampiona, gde su fudbaleri Sportinga uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu što je svakako ogroman uspeh, obzirom da je poznato koliko je zapravo ozbiljna konkurencija u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Na kraju je tim iz Lisabona bio bolje plasiran od Borusije iz Dortmunda, koja je mimo svih očekivanja takmičenje završila na trećem mestu u grupi.
Teško se očekivalo da će u osminu finala aktuelni šampion Portugala moći ozbiljnije da ugrozi Mančester Siti, što se na kraju i obistinilo, ali i pored toga je utisak da svi navijači Sportinga mogu da budu prezadovoljni sa nastupom njihove omiljene ekipe u Ligi šampiona.
Ne treba zaboraviti da su fudbaleri ove ekipe već došli do jednog trofeja ove sezone, pošto su pobedom nad gradskim rivalom Benfikom osvojili portugalski Liga Kup, a taj finalni susret završen je pobedom Sportinga od 1:2.
Što se tiče Primeire, u poslednjih nekoliko sedmica je ovaj tim prosuo sve ono dobro što je gradio čitavim tokom šampionata, pa trenutno tim iz Lisabona ima čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Porto i slobodno možemo konstatovati da je šampionska trka završena.
U prošlom kolu su izabranici Rubena Amorima doživeli na svom stadionu poraz od gradskog rivala Benfike, a taj duel je završen rezultatom 0:2, uz podatak da je domaća ekipa propustila nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola što su “Orlovi” i te kako umeli da kazne.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, prvi duel između ova dva tima je završen pobedom Porta, pa sada gosti iz Lisabona moraju da jure pobedu.
Ipak, izabranici Serža Konseisaa igraju fenomenalno ove sezone i mišljenja smo da će slaviti i u revanšu, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.85.
Dosta puta u poslednje vreme su nam međusobni mečevi između ove dve ekipe doneli dosta golova i nema zaista nikakvog razloga da tako ne bude i sada pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.98.
Iz istog razloga vam savetujemo da se na ovom revanš meču polufinala portugalskog Kupa opredelite za igru GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.