Tiket dana (petak, 22.04.2022)

tiket dana

Fudbalska sezona, bar u najvećem delu Evrope, polako ulazi u završnicu. Letnja pauza će biti kraća nego ikad, a sve zbog Mundijala u Kataru koji se igra ”u sred zime, kad mu vreme nije”. Ovo je naš predlog tiketa za petak, uz podsećanje da su kvote promenjive.

Hadersfild – Barnsli – 1,2+ @ 1.97 u Mozzartbet

”Terijeri” su gotovo obezbedili plasman u plej-of, dok je drugo mesto, ipak, trenutno daleko. Bornmut, koji je drugi, ima četiri boda više, ali i dve utakmice manje, i stavrno bi ”trešnjice” trealo da imaju katastrofalan finiš i ispuste ovakvu šansu. Tri kola pre kraja Fulam je i zvanično ponovo premijerligaš, a sva je prilika da će mu se pridružiti i Bornmut. Za to treće mesto u eliti boriće se četiri ekipe, one koje na kraju zauzmu od 3. do 6. mesta. Hadersfild je pokušati da bude što bolje plasiran, mada to da li ste treći ili šesti, u principu ne donosi neku veliku prednost, s obzirom da su sve ekipe u toj zoni približnog kvaliteta. Hadersfild u ovom kolu dočekuje Barnsli, ekipu koja se porazom od Piterboroa u prethodnom kolu oprostila od Čempionšipa i naredne sezone igraće u Ligi 1. ”terijeri” su bili uspešni na gostovanju Midlzbroa i tako su uzeli deset bodova u poslednja četiri kola. Protiv Barnslija ne bi smeli da imaju problema i očekujemo sigurnu pobedu domaćina uz bar dva postignuta gola. Za 1,2+ kvota je 1.97 u kladionici Mozzartbet.

Rizespor – Fenerbahče – 2,2+ @ 1.90 u Mozzartbet

Ne može se reći da je sezona za Fener bila sjajna, ali bi mogla da ima sasvim zadovoljavajući epilog. Naime, istanbulski velikan preuzeo je drugu poziciju na tabeli, a to mesto donosi plasman u Ligu šampiona, što je prethodnih sezona izmicali Fenerbahčeu. Ove godine je Trabzon bio toliko dominantan u prvenstvu Turske da se šampion odavno zna, pa se prava borba vodi za to drugo mesto koje donosi brojne privilegije. Ako se sezona Fenera može nazvati prosečnom, šta tek reći za aktuelnog šampiona Bešiktaš, koji je trenutno osmi, ili najvećeg rivala Galatasaraj, koji zauzima 12. poziciju. Ipak, nije Fenerbahče siguran na drugom mestu. Posle 33 odigrana kola imaju samo bod više od odlične Konje, i između ova dva tima tražiće se vicešampion, s obzirom da je Bašakšehir na četvrtom mestu već zaostao osam bodova. Ovakav plasman Fener može da zahvali odlinoj formi u poslednja dva meseca, kada su u devet odigranih kola zabeležili osam pobeda i samo jedan remi. Jedine neuspehe doživeli su u Ligi konferencija od praške Slavije. Sada gostuju u Rizeu kod tima koji je jednom nogom u drugoj ligi. Rizespor ima deset bodova manje od prvog tima iznad crte i teško je očekivati da u preostalih pet kola nadoknade toliki minus. S druge strane učinili su veliku uslugu Feneru tako što su u poslednjoj utakmici na svom terenu pobedili Konju. Liga se skraćuje za narednu sezonu, pa iz elite ispada čak četiri tima. Fener ne sme da ponovo prepusti drugo mesto Konji, pa zato mora da slavi u Rizeu, kod tima koga je jesenas pobedio sa 4:0. Za dvojku i dva gola gostiju kvota je u kladionici Mozzartbet 1.90, te je naš predlog 2,2+.

Vehen – Kajzerslautern – 2 @ 2.00 u Mozzartbet

Svi u slavnom nemačkom timu veruju da je ovo sezona povratka na stare staze slave. Bivši šampion Nemačke, ekipa Kajzerslauterna, već godinama tavori u trećoj ligi, bez šansi da uradi nešto više. Samo tri utakmice ostale su do kraja prvenstva u trećoj ligi, a oni su trenutno na drugom mestu sa šest bodova manje od Magdeburga, a dva više od trećeplasiranog Braunšvajga. Na četvrtom mestu je Osnabrik koji ima osam bodova manje. Dva prva mesta donose direktan plasman u Cvajtu, Magdeburg je siguran, a drugi putnik se traži između Kajzerslauterna i Braunšvajga. Jedan će u Cvajtu, a drugi u baraž. Možda će nekog iznenaditi to da se igraju još tri kola, pošto sve ekipa imaju po 33 odigrana meča, ali je to zbog napuštanja takmičenja od strane ekipe Turkguču, čiji su rezultati izbrisani. Posle gostovanja u Vizbadenu kod Vehena, Kajzerslauternu je ostao da igra još sa drugim timom Borusije iz Dortmunda na svom terenu, i da gostuje u Kelnu kod Viktorije. Realno je da ta dva meča dobiju, pa od ishoda susreta sa Vehenom direktno zavisi njihov plasman. Ako pobede, sumnjamo da mogu ispusiti drugu poziciju. U prošlom kolu su sa igračem manj dobili Sarbriken, a na Fric Valter stadionu je bilo skoro 50 000 gledalaca. Vehen je već bio u Cvajti, ali se nije predugo zadržao, sada su na 8. mestu i ne mogu mnogo napred, kao ni nazad. Imaju dva vezana poraza iza sebe, a sva je prilika da im se smeši i treći. Za dvojku na ovom meču u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 7.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.