Tip dana: Volfsburg – Majnc: “Vukovi” pod moranjem, gosti u potpunosti rasterećeni!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Volfsburga i Majnca.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta.

Volfsburg: Očekivali smo dosta više od “Vukova”!

Prošla sezona je bila i više nego uspešna za fudbalere Volfsburga koji su pomalo i neočekivano stigli do plasmana u Ligu šampiona, pošto su na kraju prvenstva zauzeli četvrto mesto na tabeli koje i jeste poslednje koje donosi plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Kada smo već kod njega, treba reći da “Vukovi” i pored relativno lake grupe nisu uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu, a na kraju su izabranici trenera Kofelda zauzeli poslednje mesto u grupi.
Što se tiče ovogodišnje izdanja Bundeslige, sigurno je da smo od ovog tima očekivali dosta više, pošto se Volsburg u ovom trenutku nalazi na katastrofalnom trinaestom mestu na tabeli uz šest bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe.
U prošlom kolu su fudbaleri Volfsburga doživeli pravu katastrofu na gostovanju kod Borusije iz Dortmunda, a taj duel je završen sa više nego ubedljvih 6:1, što je najubedljiviji poraz “Vukova” u ovogodišnjem izdanju nemačke Bundeslige.
Strelci za Borusiju bili su Tom Rote u 24, Aksel Vitsel u 26, Manuel Akandži u 28, Emre Kan u 35. i Erling Haland u 38. i 54. minutu. Počasni pogodak za na ovom meču indisponirane goste delo je Ridle Bakua u 82. minutu susreta.
Inače, bio je to već deveti poraz “Vukova” na gostovanjima koji se baš i nisu proslavili na mečevima van svog terena, pošto su pored tih devet nespeha ostvarili samo četiri trijumfa i dva remija.
Primera radi, ukoliko posmatramo samo tri poslednja meča na gostovanjima, trinaestoplasirana ekipa na tabeli je doživela isto toliko poraza, ali i na ta tri susreta primila čak dvanaest golova, što nam daje prosek od čak četiri primljena gola po meču, a složićete se da je to previše za ekipu koja je pre početka šampionata imala ambiciju da se ponovo umeša u borbu za plasman u Ligu šampiona.
Što se tiče izostanaka, Florijan Kofeld ima dosta problema pri odabiru tima za ovaj duel sa Majncom, pošto neće moći da računa na Lakrou, Otavija, Valšmita, Vilijama i Van de Vena, a sigurno je da će sve to “Vukovima” dobrano otežati posao protiv Majnca, koji ruku na srce ove sezone ima ogromnih problema na mečevima van svog terena.

Majnc: Loše partije u poslednje vreme!

Prošlu sezonu su fudbaleri Majnca završili na dvanaestom mestu na tabeli, što je svakako nešto sa čim su svi u klubu bili i te kako zadovoljni, pošto ne treba ponavljati da je primarni cilj ovog simpatičnog tima opstanak u društvu najboljih.
Slično je i sa ovom sezonom, a kako sada stvari stoje utisak je da ćemo izabranike trenera Svensona bez ikakve sumnje i naredne sezone gledati u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se Majnc nalazi na devetom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe, a pošto do kraja Bundeslige ima još samo četiri kola do kraja, računica je jasna, ovom timu je potreban samo bod kako bi i definitivno došli do svog primarnog cilja.
Ne treba zaboraviti da se devetoplasirani tim na tabeli u jednom trenutku nalazio i na poziciji koja vodi u Ligu Konferencija, ali nakon nešto slabijih partija u poslednje vreme, jasno je da od plasmana u nekon od evropskih takmičenja ipak neće biti ništa.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala Majnc i Štutgart su mimo svih očekivanja odigrali meč bez golova, a treba napomenuti da je utisak da je domaćin još dobro i prošao sa tim bodom, pošto za čitav meč nije uspeo da uputi niti jedan šut u okvir gola, za razliku od gostija koji su propustili nekoliko dosta dobrih prilika za postizanje gola.
Bio je to četvrti remi za Majnc na svom terenu gde je inače ova ekipa do sada pružala fenomenalne partije, pošto je pored ta četiri nerešena ishoda devetoplasirani tim na tabeli ostvario čak devet trijumfa i samo dva poraza i spada u jedne od najboljih domaćih ekipa u ligi.
Ipak, ne treba zaboraviti da izabranici Bo Svensona igraju katastrofalno na strani, pošto je ovaj tim na petnaest susreta van svog terena uspeo da upiše samo dva trijumfa, dva remija i doživi čak jedanaest poraza, što je zaista previše.
Inače, poslednji međusobni susret između ove ekipe i Volfsburga je završen ubedljivom pobedom Majnca od 3:0, pa se devetoplasirani tim na tabeli svakako nada da bi opet mogao da nanese poraz “Vukovima” što će ovog puta biti dosta teži zadatak.

Naš predlog

“Vukovi” ukoliko žele da izbegnu borbu za opstanak, prosto moraju da slave na ovom susretu, a mišljenja smo da će se to i desiti, ako ni zbog čega drugog onda zbog katastrofalnih partija Majnca na gostovanjima, pa vam toplo preporučujemo da ovde probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.55.
Vrlo lako se može desiti i da domaća ekipa postigne više od dva gola na ovom duelu pa vam zato hrabro savetujemo da probate sa igrom D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.44.
Za kraj, deluje da bi ovaj duel na “Folksvagen Areni” mogao da nam donese dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.