Derbi dana: Bajern Minhen – Borusija Dortmund: “Der Klassiker”

Utisak je da odavno nije bila toliko kvalitetna ponuda kao što je to slučaj ove subote, a derbi dana se svakako igra na “Alijanc Areni” gde će fudbaleri Bajerna iz Minhena ugostiti Borusiju Dortmund, što će ujedno biti i susret između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Meč između u ovom trenutku verovatno i dva najkvalitetnija nemačka tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Bajern Minhen: Pobeda i zvanično donosi novu titulu!

Godinama unazad fudbaleri Bajerna iz Minhena nemaju dostojnu konkurenciju u Bundesligi, a to je naravno slučaj i ovog puta pošto se Bavarci u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Dortmund, koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu u velikom derbiju nemačkog fudbala.
Ukoliko izabranici Julijena Nagelsmana pobede na ovom duelu i definitivno će doći do nove titule šampionata, a treba napomenuti da će najtrofejnijem nemačkom klubu za novi naslov prvaka biti dovoljan i bod.
Inače, u prošlom kolu su Bavarci odigrali još jedan poprilično dobar meč u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala i bez većih problema slavili na gostovanju kod Arminije iz Bilefelda, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Kada je takmičenje u Ligi šampiona u pitanju grupnu fazu elitnog takmičenja Bajern je završio na prvom mestu u grupi uz maksimalnih osamnaest bodova, i uz brutalnu gol razliku 22:3.
Nakon Salcburga koji je nemački tim eliminisao bez većih problema, Bavarci nažalost nisu uspeli u četvrtfinalu da eliminišu ekipu Viljareala, pošto je nakon 1:0 za “žutu podmornicu” na “El Madrigalu”, četa Unai Emerija uspela da odoli Bajernu i na “Alijanc Areni” pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, čime je španska ekipa napravila ogroman uspeh.
Nakon te eliminacije Bajerna na meti ogromnih kritika je bio trener Nagelsman, ali je utisak da su se stvari malo ohladile nakon pomenutog trijumfa na strani kod Bilefelda.
Što se tiče sastava tima, perspektivni trener posle duže vremena nema previše problema sa izostancima, a ovog puta jedino neće biti Tolisoa koji ima povredu mišića.

Borusija Dortmund: Da li su “milioneri” mogli više ove sezone?

Kada se sve sabere i oduzme, deluje da je tim iz Dortmunda prikazivao dva potpuno različita lica ove sezone.
Jedno se odnosi na partije u Bundesligi, a ono drugo na mečeve popularnih “milionera” u Ligi šampiona, a kasnije i u Ligi Evrope.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Dortmunda nalazi na drugom mestu na tabeli gde mu je realno i mesto uz čak devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Bajern iz Minhena, kod koga između ostalog izabranici Marka Rozea i gostuju u ovom kolu.
U prošlom kolu su “milioneri” odigrali svoj verovatno i najbolji meč u ovogodišnjem izdanju Bundeslige pošto su na svom terenu demolirali ekipu Volfsburga, a taj duel je završen rezultatom 6:1 što je bila dvanaesta pobeda na domaćem terenu za Borusiju koja je drugi najbolji domaćin u ligi, naravno iza minhenskog Bajerna.
Dosta više smo od ove nemačke ekipe očekivali u evropskim takmičenjima. Naime, poražavajuće izgleda podatak da tim iz Dortmunda u ne preterano jakoj grupi Lige šampiona nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Naime, popularni “milioneri” su bili u grupi sa Ajaksom, Sportingom iz Lisabona i Bešiktašom a na kraju je četa Marka Rozea zauzela treće mesto u grupi, što je ovom timu donelo nastavak takmičenja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi Evrope.
Ni tu se tim sa “Signal Iduna Parka” nije najbolje snašao s obzirom da je već u šesnaestini finala eliminisan od Rendžersa, koji je kasnije između ostalog bio bolji i od Crvene zvezde.
Što se tiče izostanaka za ovaj “Der Klassiker”, Marko Roze neće moći da računa na čak jedanaest fudbalera, što je zaista previše.

Naš predlog

Pre svega, veliko je pitanje sa kojim sastavom će izaći Bajern na ovom susretu, ali ukoliko se Nagelsman odluči za svoj najbolji tim nema nikakve sumnje ko je favorit na ovom duelu.
Sa druge strane, Dortmund teško može da prestigne lidera na tabeli, ali isto tako ova ekipa teško može i da prokocka drugu poziciju, pa je sva prilika da nas očekuje jedan otvoren i veoma interesantan susret, što je poslednjih nekoliko puta uvek bio slučaj kada se sastaju Bajern i Dortmund.
Pre svega, smatramo da će i jedni i drugi postići makar po jedan gol na “Alijanc Areni” pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.44.
Na četiri od poslednjih pet međusobnih susreta je palo pet i više golova, a deluje da bi goleadu mogli da vidimo i u subotu uveče, pa vam savetujemo da probate sa igrom 5+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.46.
Za kraj, Dortmund je na četiri od poslednjih pet susreta dao Bajernu dva ili više golova, i mišljenja smo da bi popularni “milioneri” i ovog puta mogli do makar dva gola na gostovanju kod lidera na tabeli, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.