Tip dana: Betis – Valensija: Ko će do trofeja u Kupu Kralja?

U subotu je fantastična ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali finale španskog Kupa Kralja u kom će snage odmeriti Betis i Valensija.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 22 časa.

Betis: Sjajne partije Andalužana ove sezone!

Fudbaleri Betisa su prošlu sezonu završili na sjajnom šestom mestu na tabeli što je između ostalog ovog timu i donelo plasman u Ligu Evrope.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba reći da su Andalužani uspeli da dođu do plasmana u šesnaestinu finala Liga Evrope, i to pošto su u svojoj grupi zauzeli drugo mesto uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen, ali i bod viška od trećeplasiranog Seltika.
U šesnaestini finala je španska ekipa eliminisala Zenit, da bi nakon toga u osmini finala ovaj tim odmerio snage sa nemačkim Frankfurtom i nažalost doživeo eliminaciju od Ajntrahta koji igra sjajno u ovom takmičenju što nam je najbolje potvrdila i nedavna eliminacija Barselone i plasman u polufinale.
Kada je španska La Liga u pitanju, trenutno se Andalužani nalaze na petom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi direktan plasman u Ligu Evrope, a u prošlom kolu su izabranici trenera Pelegrinija mimo svih očekivanja poraženi na svom terenu od Elčea, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Velika šteta zbog tog poraza, s obzirom da bi ekipa sa “Benito Viljamarina” da je pobedila prišla četvrtoplasiranom Atletiko Madridu na samo dva boda zaostatka i tako se u potpunosti uključila u borbu za plasman u Ligu šampiona, ali ni ovako nije sve izgubljeno.
Ipak, deluje da će primarni cilj Betisa do kraja šampionata biti trofej u španskom Kupu Kralja, a da bi se to desilo “zeleni” bi morali večeras u finalu da savladaju Valensiju, od koje na tri poslednja susreta ne znaju za poraz, a u tom periodu je tim iz Sevilje ostvario dva trijumfa, jednom je bilo nerešeno, a Betis je na tim mečevima postigao ukupno osam golova, što bi mogao da bude jasan znak da izabranicima Manuela Pelegrinija i te kako leže “slepi miševi”.
Za kraj, trener Betisa za ovaj finalni duel koji će biti odigran na Olimpijskom stadionu u Sevilji, ili popularnoj “La Kartuhi” neće moći da računa na Kamarasu i Montoju.

Valensija: Trofej u Kupu kao uteha za očajne partije!

Tim sa “Mestalje” poslednjih sezona pruža dosta loše partije u španskom prvenstvu u kojima ova ekipa ne samo da nije uspela da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što se pre nekoliko godina uopšte nije dovodilo u pitanje, već “slepi miševi” već dve godine zaredom ne mogu da dođu do plasmana čak ni u Ligu Evrope.
Uprava tima sa “Mestalje” je pred ovaj tim postavila jasan cilj uoči početka ove sezone, a on je bio plasman u neko od evropskih takmičenja, međutim kako sada stvari stoje deluje da će Valensija ponovo ostati kratkih rukava.
Naime, u ovom trenutku se Hozea Bordalasa koji je u prethodnih nekoliko sezona sa dosta uspeha vodio Hetafe, nalazi na desetom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na šestoplasirani Sosijedad, a poznato je da ta šesta pozicija poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u evropska takmičenja, konkretno u Ligu Evrope.
U prošlom kolu su “slepi miševi” doživeli poraz na gostovanju kod Viljareala koji je u naletu forme, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Jedina nada da bi Valensija mogla da zaigra u Evrope naredne sezone je da ovaj tim trijumfuje u finalu Kupa, i sigurno je da će to biti prioritet, ali mora se priznati da izabranici trenera Bordalasa očekuje i te kako težak posao protiv protivnika koji igra sjajno ove sezone.
Za ovaj finalni meč bivši trener Hetafea neće moći da računa na Guedeša što će svakako biti najveći hendikep, a pored njega neće biti ni Gabrijela Pauliste, Gomeza i Lata.
Za kraj, zanimljivo je da je Valensija na putu do finala u polufinalu bila bolja od Atletik Bilbaa, koji je pre toga eliminisao prvo Barselonu, a potom i Real. U Baskiji je bilo 1:1, a na “Mestalji” su “slepi miševi” slavili sa minimalnih 1:0, što je bilo dovoljno za plasman u veliko finale.

Naš predlog

Oba tima žele posle dosta vremena da dođu do trofeja, a prednost ovog puta ipak dajemo Betisu koji je dosta više pokazao u dosadašnjem toku sezone od Valensije, koja je svoje jedine dobre partije pružala upravo u Kupu.
Hrabro vam preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.05.
S obzirom da je ulog ogroman, ne treba ovde očekivati previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da poluvreme ovog duela bude završeno bez pobednika, a da na kraju Andalužani ipak dođu do trijumfa, pa smo za vas posle duže vremena probali da prognoziramo jedan prolaz, i to igru X-1 za koju je Meridianbet odredio fenomenalan koeficijent 5.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.