Tip dana: Mančester Siti – Real Madrid: “Kraljev” trnovit put ka tronu, izbačen supertim iz Pariza i šampion Evrope, može li i preko Gvardioline kaznene ekspedicije?

U utorak nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali prvi meč polufinala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona u kom će Mančester Siti na svom “Emirejtsu” ugostiti Real Madrid.
Duel između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Mančester Siti: Da li je ovo ta godina?

Mančester Siti pruža sjajne partije ove sezone, a ono što je svakako najbitnije je da se popularni “građani” u završnom delu sezone i dalje nalaze u borbi za dva najbitnija trofeja.
Naime, u Premijer ligi se Siti nalazi na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul, i računica je jasna, ukoliko izabranici Pepa Gvardiole u preostalih pet kola ostvare isto toliko trijumfa odbraniće titulu šampiona Engleske.
U prošlom kolu je Siti odigrao još jedan fenomenalan meč u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, a ovog puta je žrtva bio Votford koji je ispraćen kući sa čak pet golova u mreži.
Junak tog meča na Emirejtsu bio je brazilski reprezentativac Gabriel Žezus koji je za nešto više od pedeset minuta uspeo da postigne čak četiri gola i zabeleži jednu asistenciju.
U četvrtom je Brazilac načeo popularne “Stršljenove” i najavio ono što će uslediti. Već u 23. je ponovo zatresao mrežu, da bi se u 34. našao u ulozi asistenta za Rodrija.
Ni tu nije bio kraj za razigranog 25-godišnjaka iz Sao Paula. U istom ritmu je nastavio i u drugom poluvremenu, pa je pogocima u 49. i 53. bacio petardu i postavio konačan rezultat. U međuvremenu je Votford jedini gol dao u 28. minutu preko Hasanea Kamare.
Što se tiče Lige šampiona, “građani” su na pravom putu da dođu do drugog uzastopnog finala, nakon onog prošlogodišnjeg sa Čelsijem koje bi svakako svi u ovoj ekipi želeli što pre da zaborave, s obzirom da su “plavci” pomalo i neočekivano došli do trijumfa na tom susretu a samim tim i titule šampiona Evrope.
U osmini finala je četa Pepa Gvardiole bez većih problema eliminisala Sporting, dok je u četvrtfinalu madridski Atletiko pružio jak otpor, ali su na kraju ipak “građani” izašli na kraj sa ovom ekipom.
Na “Emirejtsu” je Siti potpuno zasluženo slavio sa 1:0, a ako uzmemo u obzir koliko prilika je domaćin stvorio na tom susretu, sigurno je da su Madriđani mogli da budu prezadovoljni sa konačnim rezultatom.
Revanš je bio znatno drugačiji i mora se priznati da su “jorgandžije” dominirale od prvog do poslednjeg minuta, ali aktuelni šampion Španije nije iskoristio dosta izglednih prilika za postizanje gola, pa je na kraju Mančester Siti možda i srećno došao do prolaska među četiri najbolje evropske ekipe.
Kada su u pitanju izostanci, trener Sitija za ovaj duel neće moći da računa na Kansela zbog parnih žutih kartona, kao i na Mendija zbog dobro poznatih razloga, a pod velikim znakom pitanja su Stouns i Voker, ali bi oni po poslednjim informacijama koje stižu sa Ostrva trebalo da budu spremni za prvi polufinalni duel.

Real Madrid: Madriđani na krilima Benzeme ruše sve pred sobom!

Prošlog leta su bili svedoci izuzetno zanimljivih dešavanja na “Santjago Bernabeu”, pošto je pre svega na klupu najtrofejnijeg kluba na svetu seo iskusni Karlo Ančeloti, što je možda bila pomalo i čudna odluka čelnih ljudi madridskog kluba, obzirom da je utisak da je trenerska karijera popularnog Don Karla bila u silaznoj putanji, pogotovu nakon ne baš uspešne avanture u Evertonu.
Klub je u međuvremenu napustio štoperski duo Ramos – Varan, a iz Bajerna je kao slobodan igrač stigao David Alaba, dok je u smiraj prelaznog roka kraljevski klub iz Rena pojačao perspektivni Kamavinga.
Odmah na početku sezone se video jasan pečat “starog lisca” Ančelotija, pošto su se Madriđani odmah izdvojili na liderskoj poziciji u La Ligi, a u grupnoj fazi Lige šampiona je sve bilo fenomenalno osim onog senzacionalnog poraza od Šerifa na domaćem terenu.
I sada, kada je došlo vreme da se odlučuje o trofejima, utisak je da je dovođenje italijanskog trenera bio pun pogodak.
Naime, Real na pet kola do kraja šampiona nalazi na prvom mestu na tabeli u španskom prvenstvu uz čak petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu i za titulu mu je u preostalih pet mečeva potreban samo jedan bod, što se svakako ne dovodi u pitanje.
U prošlom kolu su Madriđani bez većih problema slavili na gostovanju kod Osasune, a taj duel u Pamloni je završen rezultatom 1:3.
Strelci za Real bili su David Alaba u 12, Marko Asensio u 45. i Lukas u šestom minutu sudijske nadoknade vremena. Gol za Osasunu postigao je Ante Budimir u 13. minutu.
Ono što je veoma interesantno kada je ovaj meč u Pamploni u pitanju je da je u listu strelaca mogao da se upiše i Karim Benzema, ali francuski napadač koji pruža neverovatno dobre partije u poslednje vreme, atipično za njega nije uspeo da iskoristi dva penala u 52. i 59. minutu.
Što se tiče Lige šampiona, kraljevski klub je prvo u osmini finala eliminisao PSŽ i to nakon poraza od 1:0 u prvom susretu i vođstvu u revanšu od 0:1 na poluvremenu, dok je u četvrtfinalu četa Karla Ančelotija uspela da eliminiše aktuelnog šampiona Evrope. Prvi duel na “Stamford Bridžu” je završen pobedom Madriđana uz čak tri gola Karima Benzeme, dok je revanš na stadionu Reala završen pobedom kraljevskog kluba, ali tek nakon produžetaka, i ponovo je čovek odluke bio francuski reprezentativac koji je na četiri meča nokaut faze ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona postigao čak sedam golova.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj prvi polufinalni duel u Mančesteru, popularni Don Karlo ovog puta neće moći da računa na Azara, Jovića i Dijaza, dok su pod znakom pitanja Alaba i Kazemiro, koji će po svemu sudeći biti spremni za ovaj duel.

Naš predlog

Koliko god da nas dobar duel očekuje, mora se priznati da je isto toliko teško i prognozirati ovaj prvi polufinalni susret Lige šampiona.
Nakon svega onog što smo od Sitija videli ove sezone u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju vrlo lako se može desiti da upravo ovo bude ta godina u kojoj će “građani” konačno dođi do naslova prvaka, ali sa druge strane se nalazi Real Madrid koji na krilima Karima Benzema igra fenomenalno u poslednje vreme.
Deluje da je ipak najrealnije da na “Emirejtsu” i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan gol, pa vam savetujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.85.
Iako su kladionice dale veću prednost domaćoj ekipi, mišljenja smo da kraljevski klub ipak neće doživeti poraz na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet prirpemio fantastičan koeficijent 2.50.
Za kraj, mišljenja smo da nas očekuje makar po jedan gol u prvom poluvremenu, ali i jedan u drugom delu igre i iz tog razloga vam savetujemo da odigrate igru I1+&II1+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.