Tip dana: Lajpcig – Rendžers: Mogu li “policajci” da ulove razjarene “bikove”?

U četvrtak je sjajna ponuda za klađenje, pošto su na programu prvi polufinalni mečevi u Ligi Evrope i Ligi konferencija, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Red Bul Areni” gde će fudbaleri Lajpciga ugostiti Rendžers.
Meč između nemačkog i škotskog predstavnika je zakazan za 21h.

Lajpcig: Da li je vreme za prvi evropski trofej?

Fudbaleri Lajpciga nisu na najbolji mogući način započeli ovaj šampionat, ali deluje da je sve to bilo i očekivano, pošto je klupu ovog tima prošlog leta napustio trener Nagelsman koji je potpisao za Bajern sa kojim je između ostalog u prošlom kolu odbranio naslov prvaka nakon trijumfa u velikom derbiju protiv Borusije iz Dortmunda.
Nagelsmanov naslednik je bio Džesi Marš ali se on blago rečeno nije snašao na klupi “Red Bula” pa ja na njegovo mesto postavljen Domeniko Tedesko i čini se da je upravo to i preokrenulo sezonu “bikova” na bolje.
Naime, u ovom trenutku se Lajpcig nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona što svakako i jeste primarni cilj ove ekipe.
Nažalost u prošlom kolu su izabranici trenera Tedeska poraženi na svom terenu od Union Berlina, a taj duel je završen rezultatom 1:2, iako je domaćin sve do pet minuta pred istek regularnog toka vodio sa 1:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da je Lajpcig ove sezone igrao i u Ligi šampiona, ali se teško očekivalo više u konkurenciji PSŽ-a, i Mančester Sitija, pa je nemačka ekipa na kraju zauzela treće mesto u grupi i obezbedila nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
U šesnaestini finala Lajpcig je slavio u dvomeču protiv Real Sosijedada, a u osmini finala su izabranici Domenika Tedeska za protivnika dobili Spartak iz Moskve koji je diksvalifikovan zbog opšte poznate situacije, pa je nemački tim došao do direktnog plasmana u četvrtfinale, gde su “bikovi” eliminisali Atalantu i zakazali sebi duel sa Rendžersom.
Kada su u pitanju izostanci, trener Lajpciga za ovaj prvi meč polufinala Liga Evrope neće moći da računa na Orbana, Kampla i Simakana koji imaju parne žute kartone, kao i na Hajdaru koji je povređen, dok je Klosterman pod velikim znakom pitanja.

Rendžers: Fenomenalne partije u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope!

Prošle sezone su fudbaleri Rendžersa na jedan poprilično trijumfalan način došli do titule šampiona Škotske, što je pored titule ovom timu i donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Nažalost, tim iz Glazgova se morao zadovoljiti plasmanom u Ligu Evrope gde su na kraju završili na drugom mestu u grupi iza Liona, uz samo bod viška u odnosu na trećeplasiranu Spartu iz Praga.
U nokaut fazi su već svi otpisali Rendžers pošto su u baražu izvukli Borusiju iz Dortmunda, međutim “policajci” su odigrali fenomenalan dvomeč i prvo slavili na gostovanju kod “milionera” u duelu koji je završen rezultatom 2:4, a nakon toga na svom terenu remizirali protiv trenutno drugoplasiranog tima nemačke Bundeslige, pošto je taj meč na “Ajbroksu” završen rezultatom 2:2.
Novi žreb je timu iz Glazgova za protivnika doneo Crvenu zvezdu, a u prvom duelu koji je odigran u Glazgovu, aktuelni škotski šampion je slavio sa 3:0, uz podatak da su crveno-belima poništena čak tri gola na tom susretu uz promašen penal Kataija.
Revanš u Beogradu je bio skroz drugačije, izabranici Dejana Stankovića su rano došli do vođstva golom Ivanića, propustili pregršt izglednih šansi za postizanje pogotka, što su “policajci” umeli da kazne i na kraju dođu do izjednačenja, ali i do prolaska u narednu rundu.
Nakon toga je Rendžers nakon produžetaka eliminisao Bragu i zakazao sebi dvomeč sa Lajpcigom u kome škotski predstavnik svakako nije favorit.
Što se tiče nacionalnog šampionata, u ovom trenutku se izabranici trenera Van Bronhorsta nalaze na drugom mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Seltik, koji će po svemu sudeći posle godine pauze ponovo postati šampion Škotske.
U prošlom kolu su “policajci” bez većih problema slavili na gostovanju kod Madervila, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Kada su u pitanju izostanci, holandski stručnjak neće moći da računa na Hagija, Morelosa, Helandera i Ofoborha.

Naš predlog

Iako su kladionice na ovom meču dale veliku prednost nemačkom predstavniku mišljenja smo da neće baš sve ići tako glatko za “bikove” na ovom susretu.
Najbolji pokazatelj za to je što Rendžers i te kako ume da igra sa nemačkim predstavnicima što smo videli u osmini finala protiv Dortmunda koga su popularni “policajci” glatko eliminisali uz čak šest postignutih golova na ta dva duela.
Zbog svega toga vam savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 3.00.
Iako je ulog ogroman, smatramo da će nam ovaj duel na “Red Bul Areni” doneti baš dosta golova pa vam zato savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.