Derbi dana: Mančester Junajted – Čelsi: Junajted traži izlaz iz krize, “plavci” bez pritiska!

U četvrtak nas očekuje dosta zanimljivih mečeva, a ovaj dan nam donosi i jedan duel Premijer lige, u kom će Mančester Junajted na svom “Old Trafordu” dočekati Čelsi.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Mančester Junajted: “Đavolima” izmiče Liga šampiona, možda i Liga Evrope?

Uprava Mančester Junajteda je prošlog leta odradila jedan zaista brutalan prelazni rok u kom su dres ovog klubu zadužili Sančo, Varan, a pravi šlag na tortu je predstavljalo dovođenje Kristijana Ronalda, međutim, sada, na samo nekoliko kraja pre kraja šampionata, deluje da to možda i nije bio najbolji potez.
Naravno, slavni portugalac igra sjajno i ove sezone, ali je veliki problem za Junajted kada on nije u protokolu, pošto tada “đavoli” po pravilu imaju dosta problema da zabeleže trijumf.
Trenutno se nekadašnji šampion Engleske nalazi tek na šestom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje deluje mi da izabranike Ralfra Ragnika naredne sezone nećemo gledau u najvalitetnijem evropsko klupskom takmičenj, što se svakako može karakterisati neuspešnom sezono iako tim sa “Old Traforda” i dalje ima šanse da dođe do plasmana u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su đavoli u jednom sjajno susretu doživeli poraz na gostovanju kod Arsenala a taj duel je završen rezultatom 3:1, što je bio drugi uzastopni poraz za Junajted, kojie je pre toga pognute glave napustio i “Enfild” pošto je taj meč završen rezultatom 4:0.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala sedamnaest susreta kao domaćin i ostvarila devet trijumfa, četiri remija i isto toliko poraza.
Što se tiče izostanaka, Ralf Ragnik za ovaj derbi sa Čelsijem neće moći da računa na Pogbu, Megvajera, Sanča, Kavanija, Freda, Grinvuda, Šoua i Freda pa nema sumnje da domaći tim očekuje izuzetno težak posao.
Za kraj, poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran krajem novembra u Premijer ligi, kada su obe ekipe na “Stamford Bridžu” podelile bodove, a taj duel je završen rezultatom 1:1.

Čelsi: “Plavci” u velikim finansijskim problemima!

Prošle sezone su fudbaleri Čelsija poprilično neočekivano došli do trofeja u Ligi šampiona, i to pošto su u finalu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja mimo svih očekivanja savladali Mančester Siti, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Kada smo kod elitnog takmičenja, svakako da će i ovog puta primarni cilj biti plasman u grupnu fazu istog, a trenutno je Čelsi na pravom putu da to i ostvari pošto se popularni “plavci” nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na petoplasirani Totenhem.
U prošlom kolu su iznače izabranici Tomasa Tuhela uz dosta muke na svom terenu slavili protiv Vest Hema, a taj meč na “Stamford Bridžu” završen je rezultatom 1:0.
Jedini strelac na tom ne baš previše uzbudljivom susretu bio je Pulišić u poslednjem minutu regularnog toka susreta, a zanimljivo je da je samo tri minuta pre toga Žoržinjo promašio jedanaesterac.
Nedavno je klub iz Londona eliminisan iz ovogodišenjeg izdanja Lige šampiona i to pošto je dvomeču bio slabiji od Real Madrida.
Prvi duel između ova dva tima je završen pobedom Madriđana od 1:3, dok je revanš na “Santjago Bernabeu” završen istim rezultatom, pa smo morali u produžetke, gde se bolje snašao najtrofejniji klub u Evropi i zasluženo prošao dalje među četiri najbolje evropske ekipe.
Što se tiče izostanaka, Tomas Tuhel za ovaj meč sa Mančester Junajtedom neće moći da računa na Čilvela, Hadson-Odoija i Kovačevića, ali već na prvi pogled možemo da vidimo da Tuhel ima daleko manje kadrovskih problema od svog kolege na klupi Junajteda.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa ne blista u poslednje vreme, a prednost ovog puta ipak dajemo domaćem timu koji prosto mora da trijumfuje ukoliko želi da se i dalje bori za plasman u Ligu šampiona, pa vam zbog svega toga toplo preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.15.
Za one koji su pomalo skeptični, savetujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet odredila sasvim pristojan koficijent 1.63.
Za kraj, ne treba na “Old Trafordu” očekivati previše golova, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.