Tip dana: Betis – Barselona: Andalužani i dalje maštaju o plasmanu u Ligu šampiona!

Utisak je da odavno nije bila ovako dobra ponuda za klađenje kao što je to slučaj u subotu, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Betisa i Barselone.
Meč između ove dve sjajne ekipe je zakazan za 21 čas.

Betis: Mogu li “zeleni” do plasmana u Ligu šampiona?

Fudbaleri Betisa pružaju fenomenalne partije ove sezone a nagrada za to je svakako bila i trofej u španskom Kupu Kralja, nakon trijumfa u velikom finalu nad ekipom Valensije i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je regularni tok susreta završen rezultatom 1:1.
Međutim, i da nije bilo tog trofeja u Kupu, sigurno je da bi i bez toga svi navijači tima sa “Benito Viljamarina” mogli da budu i više nego zadovoljni sa partijama svog omiljenog tima, koji se u ovom trenutku nalazi na petom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Atletiko Madrid, a poznato je da to četvrto mesto na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona što bi svakako bio ogroman uspeh za tim iz Andaluzije.
U prošlom kolu su izabranici Manuela Pelegrinija koji radi sjajan posao u ovom klubu nažalost samo remizirali na gostovanju kod Hetafea, a taj duel u predgrađu Madrida je završen bez golova.
Bio je to treći vezani susret na kom Hoakin i drugari nisu uspeli da upišu trijumf, mada opravdanje treba naći u činjenici da je Pelegrini pripremao ekipu za finale Kupa Kralja sa Valensijom i deluje da je to uradilo plodom.
Ne treba naravno zaboraviti ni da je Betis imao izuzetno zapaženu ulogu u Ligi Evrope, gde je nažalost ovaj tim eliminisan u osmini finala od Ajtranhta iz Frankfurta koji je stigao čak i do finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja.
Za kraj, treba podsetiti da je tim iz Andaluzije u prvom ovosezonskom meču sa Barselonom mimo svih očekivanja slavio na “Nou Kampu” a taj duel je završen rezultatom 0:1, i sigurno je da će “zeleni” učiniti sve što je u njihovoj moći da ponovo iznenade Katalonce.

Barselona: Drugo mesto je trenutna realnost ove ekipe!

Mora se priznati da se nakon odlaska Lionela Mesija i očekivalo da će fudbaleri Barselone imati dosta problema, ali prvi deo sezone je bio ispod svih očekivanja.
Nakon serije loših rezultata Ronald Kuman je dobio otkaz a na njegovo mesto je došao bivši kapiten katalonskog kluba Ćavi koji je za kratko vreme preporodio ovog velikana.
Nekadašnji španski reprezentativac je prvo vratio preiskusnog Danija Alveša, a potom je Barselona odradila brutalan prelazni rok, pošto je u klub stigao Feran Tores, Obamejang i Adama Traore i sva trojica su veoma brzo pokazala da će biti ogromno pojačanje za tada “posrnulog” giganta.
Vezala je Barsa nekoliko fantastičnih partija, a tu pre svih treba izdvojiti veliki grijumf u “El Klasiku” i to na sred “Santjago Bernabeua” kada su Ćavijevi puleni slavili sa čak 0:4 i čak nagovestili da bi mogli da se umešaju i u borbu za titulu, što je u prvom delu sezone bilo zaista nezamislivo.
Međutim, usledilo je ispadanje iz Liga Evrope od Ajntrahta koji je zanimljivo eliminisao i Betis, a nakon toga je Barselona vezala nekoliko ne baš najboljih partija što je Real umeo da iskoristi i utisak je nikad lakše dođe do šampionske titule.
U ovom trenutku se katalonska ekipa nalazi na drugom mestu na tabeli i utisak je zaista da joj je tu i mesto kada se sve sabere i oduzme, a u prošlom kolu je Barsa slavila na domaćem terenu protiv Majorke, kada je bilo 2:1.
Inače, kada su u pitanju partije na strani do sada je Barselona odigrala sedamnaest mečeva na strani i do sada doživela samo dva poraza uz čak osam trijumfa, ali i sedam remija.
Kada su u pitanju izostanci za ovaj duel na stadionu “Benito Viljamarin” Manuel Pelegrini neće moći da računa na Pikea, Pedrija, Desta, Mingezu, Roberta, Bretvajta, Nika dok je pod velikim znakom pitanja i golman Ter Štegen.

Naš predlog

Još samo četiri kola je ostalo do kraja šampionata, što znači da Betis još uvek ima izgleda da se na kraju ipak dokopa četvrtog mesta na tabeli, pogotovu što četvrtoplasirani Atletiko Madrid nema nimalo dobar raspored a to nam najbolje potvrđuje i duel u ovom kolu sa novim šampionom Realom.
Mišljenja smo da će Betis učiniti sve da makar ostane neporažen na ovom duelu pa vam savetujemo da probate sa igrom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu
1.63.


Kada su međusobni mečevi između ova dva tima u pitanju skoro uvek ima dosta golova, pa je tako na pet poslednjih mečeva između Betisa i Barselone palo čak 23 gola, iako je onaj poslednji završen minimalnom pobedom Betisa na “Nou Kampu” od 0:1.
Sva je prilika da nas i ovog puta očekuje dosta golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.