Derbi dana: Liverpul – Totenhem: Tinja nada Liverpula, “Pevci” traže bodove za Ligu šampiona!

U subotu je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a derbi dana se igra na “Enfildu” gde će fudbaleri Liverpula ugostiti Totenhem.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Liverpul: Mogla bi ovo da bude sezona za pamćenje!

Kako sada stvari stoje deluje da bi ovo mogla da bude jedna istorijska sezona za ekipu Liverpula, koja i dalje može da dođe do sva četiri trofeja.
Naime, izabranici Jirgena Klopa su već došli do titule u Liga Kupu pošto su u finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Čelsi.
Sa istom ekipom će popularni “Redsi” uskoro odmeriti snage i u finalu FA Kupa, nakon što je Liverpul u jednom fantastičnom polufinalnom susretu bio bolji od Mančester Sitija, a taj duel je završen rezultatom 2:3, iako je tim sa “Enfilda” u jednom trenutku imao čak i tri gola prednosti.
Što se tiče Premijer lige, u ovom trenutku se Liverpul nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na popularne “građane”.
Najzad, što se tiče Lige šampiona, izabranici Jirgena Klopa su sredinom nedelje došli do plasmana u veliko finale i to pošto su uz dosta muke slavili na gostovanju kod Viljareala, a taj duel je završen rezultatom 2:3, iako je “žuta podmornica” vodila sa 2:0 na poluvremenu.
U drugom delu igre je tim sa “Enfilda” zaigrao onako kako to svi i očekuju i engleska ekipa je uspela da postigne čak tri gola i dođe do zasluženog plasmana u finale Lige šampiona, gde ih očekuje duel sa Realom iz Madrida i nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spetakl.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala drugoplasirani tim na tabeli je uz dosta muke slavio na gostovanju kod ambicioznog Njukasla a taj duel na “Sent Džejms Parku je završen rezultatom 0:1.
Kada su izostanci u ptianju, jedino je Firmino kod Liverpula pod znakom pitanja, ali sva je prilika da ćemo sjajnog Brazilca videti na ovom susretu.
Što se tiče partija na domaćem terenu do sada je Liverpul odigrao sedamnaest mečeva na “Enfildu” i još uvek ne zna za poraz, a u tom periodu je šampion Evrope iz 2019. godine ostvario čak četrnaest trijumfa uz samo tri remija.

Totenhem: Mogu li “pevci” do plasmana u Ligu šampiona?

Prošlog leta je na užarenu klupu Totenhema seo Espirito Santo ali se bivši trener Vulverhemptona nimalo nije proslavio, pa je na njegovo mesto očekivano seo trener sa daleko zvučnijim imenom – Antonio Konte koji je za kratko vreme preporodio “pevce”.
U ovom trenutku se klub iz Londona nalazi na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na Arsenal i kako sada stvari stoje utisak je da će ove dve ekipe do bukvalno poslednjeg kola voditi veliku borbu za plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu je petoplasirani tim na tabeli posle duže vremena konačno odigrao jedan sjajan meč pred svojim navijačima i savladao Lester, a krajnji rezultat je bio 3:1.
“Sparsi” su poveli u 22. minutu kada je pogodio Hari Kejn. Na 2:0 povisio je Son u 60, a isti igrač je 20 minuta kasnije pogodio za 3:0. Počasni pogodak za Lester postigao je Keleči Iheanačo u 91. minutu.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala fudbaleri Totenhema su ostvarili tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to na svom terenu protiv Brajtona kada je bilo 0:1, što bi vrlo verovatno mogao da bude i neuspeh koji bi izabranike Antonija Kontea mogao da košta plasmana u Ligu šampiona.
Kada su u pitanju mečevi na gostujućim terenima, popularni “pevci” se do sada baš i nisu proslavili na strani pošto su na sedamnaest odigranih susreta ostvarili osam trijumfa, tri remija i čak šest poraza.
Što se izostanaka tiče, italijanski stručnjak za ovaj duel neće moći da računa na Regelona, Doertija, Skipa i Tangangu.
U prvom delu sezone su Totenhem i Liverpul odigrali jedan fantastičan susret u kom nije bilo pobednika, pošto je taj meč u Londonu završen rezultatom 2:2.
Za kraj, sigurno je da bi navijači Totenhema na kraju bili veoma zadovoljni i sa plasmanom njihovog omiljenog tima u Ligu Evrope, s obzirom da su “pevci” ove sezone nastupali u Ligi konferencije iz koje su izbačeni zbog administrativnog propusta.

Naš predlog

Iako “pevci” silno žele da dođu do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, mišljenja smo da izabranici Antonija Kontea nemaju šta da traže na gostovanju kod Liverpula koji igra fenomenalno ove sezone pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.48.

Vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel na “Enfildu” donese i dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+, za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.55.

Za kraj, mišljenja smo da će četa Jirgena Klopa od prvog minuta krenuti silovito ka golu gostiju iz Londoa, zbog čega vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.