Tip dana: Barselona – Selta: Tim iz Viga ne leži Barseloni!

U utorak je poprilično interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Barselone i Selte iz Viga u sklopu vanrednog 36. kola španske La Lige.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 30 minuta.

Barselona: Primarni cilj je ostvaren!

Nije ova sezona počela onako kako su svi navijači Barselone to očekivali, ali deluje da je to vrlo verovatno bilo i očekivano nakon što je iz kluba tokom leta mimo svih očekivanja otišao Lionel Mesi koji je godinama unazad bio glavna pokretačka snaga katalanskog kluba.
Pored njega, klub je napustio i Grizman, koji se vratio u Atletiko Madrid, a kao veliko pojačanje stigao je Memfis Depaj, a sve to nakon fenomenalne sezone u Lionu i odličnih partija na Evropskom prvenstvu.
Nažalost, prvi deo sezone je bio zaista katastrofalan, a cenu loših rezultata je platio Ronald Kuman na čije mesto je seo legendarni Ćavi, i sada kada sagledamo stvari iz ove perspektive deluje da je to bila stvar koja je i prelomila ovu sezonu u korist Barselone.
Bivši kapiten ovog kluba je preporodio tim sa “Nou Kampa” a kruna sjajnih partija ovog tima viđena je “El Klasiku” kada je Barselona demolirala Real Madrid na sred “Santjago Bernabeua” a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 0:4.
Nažalost, nakon jako loših partija u Ligi šampiona, Barsa se nije proslavila ni u Ligi Evrope gde je u četvrtfinalu eliminisana od Ajntrahta iz Frankfurta, što je svakako bilo veliko iznenađenje.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga španskog fudbala, izabranici Ćavija su uz dosta muke slavili na gostovanju kod Betisa i to nakon sjajnog gola Žordija Albe u četvrtom minutu sudijske nadoknade što je bio povod za veliko slavlje fudbalera gostujuće ekipe koji su tim trijumfom i definitivno obezbedili plasman u Ligu šampiona.
Kada su izostanci u pitanju, trener Barselone ima baš dosta kadrovskih problema pošto za duel sa Seltom neće moći da računa na Busketsa, Pikea, Desta, Roberta, Pedrija i Nika.

Selta: Da li je tim iz Viga mogao više ove sezone?

Ono što je i te kako karakteristično za fudbalere Selte poslednjih nekoliko sezona su poprilično promenljive partije, a to je po svemu sudeći slučaj i ovog puta.
Duži niz godina tim iz Viga igra po sistemu toplo-hladno, i najviše zbog toga i ne uspeva da ostvari neki značajniji rezultat u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
U ovom trenutku se Selta nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestom mestu na tabeli a ono što je nekako i najvažnije je da ovaj tim ni naredne sezone nećemo gledati u nekom od evropskih takmičenja, što između ostalog i jeste bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Postavlja se veliko pitanje da li je tim iz Viga mogao više ove sezone, ali kao što smo već napomenuli, tim sa “Balaidosa” apsolutno svakog može da pobedi, ali i od svakog da izgubi.
U prošlom kolu su izabranici Eduarda Kudea odigrali jedan sjajan meč na svom terenu i bez većih problema savladali Alaves kom gori pod nogama, a taj duel u Vigu je završen rezultatom 4:0.
Ponovo je junak Selte bio sjajni Jago Aspas koji je postigao dva gola na tom susretu, a pored njega u listu strelaca upisali su se i Galjardo i Ćervi.
Kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je jedanestoplasirana ekipa na tabeli odigrala osamnaest mečeva na “Balaidosu” i utisak je da se ovaj tim nije proslavio pošto je u tom periodu ostvario samo šest trijumfa, četiri remija uz čak osam poraza.
Što se izostanaka tiče, trener Kude neće moći da računa jedino na Huga Malja koji je nedavno povredio koleno, dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za ovaj meč sa favorizovanom Barselonom.
Za kraj, treba podsetiti da je Selta na pet poslednjih međusobnih susreta sa Barselonom ostvarila dva trijumfa, dva puta je bilo nerešeno, a dva puta je tim sa “Nou Kampa” ostvario trijumf.

Naš predlog

Ako postoji neka ekipa sa kojom Barselona ima dosta problema u La Ligi onda je to svakako Selta, koju primera radi na dva poslednja susreta nisu uspeli da pobede.
Naravno, tradicije i postoje da bi se rušile, ali pre svega, smatramo da će ovo biti jedan meč sa dosta golova zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.24.


Jako zanimljivo izgleda podatak da je Selta na poslednja dva međusobna meča sa Barselonom postigla ukupno pet golova, pa je logično da na ovom duelu koji će biti odigran na “Nou Kampu” probate sa igrom G1+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.58.

Za one najhrabrije, savetujemo vam da probate sa igrom G2+ za koju je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 3.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.