Tiket dana (petak, 13.05.2022)

Tiket dana

Za razliku od prethodnih meseci ovog petka nemamo u ponudi utakmice iz pet najjačih liga Evrope. Pošto se igraju poslednja ili pretposlednja kola, sve utakmice počinju uglavnom u istom terminu i na programu su u subotu ili nedelju. Kvote se takođe mnogo češće menjaju.

Luton – Hadersfild – x2,0-2 @ 2.25 u Meridianbet

U prvoj utakmici plej-ofa za popunu Premijer lige u Londonu se sastaju Luton i Hadersfild. Plasman ”Terijera” iz Hadersfilda u doigravanje nije iznenađenje, to se nekako i najavljivalo na početku sezone, mada je ovaj tim tek negde od kraja novembra počeo da igra odlično, dok je Luton, mora se priznati, prijatno iznenadio. Jeste Luton Taun veliko ime u engleskom fudnalu, ali su slavni dani daleko iza njih. Dugo su bili u nižim ligama, čak su ispadali i u amaterski rang, a povratkom u Čempionšip vratili su se na veliku scenu. Sezonu su okončali na 6. mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje, a plasman su overeili minimalnim trijumfom nad Redingom u poslednjem kolu. Hadersfild je bio treći, ali dosta daleko od borbe za drugu poziciju i direktan ulazak u elitu. Na kraju su imali šest bodova manje od Bornmuta, što i nije neka velika razlika. U drugom polufinalu igraju Šefild junajted i Notingem Forest, pa će se u finalu doigravanja sastati pobednici iz ova dva duela. Odmah da kažemo da se igra i revanš u Hadersfildu, pa ne treba očekivati neku spektakularnu igru u prvom meču u Londonu. Prvi meč ove sezone između ova dva tima završen je bez golova, dok su ”Terijeri” slavili sa 2:0 protiv ”Šeširdžija” u Hadersfildu. Ne verujemo u više od dva gola ni sada, a uz to dodajemo duplu šansu na goste, koji nam se čine kao ozbiljniji tim. Za kombinaciju x2,0-2 u kladionici Meridianbet kvota iznosi 2.25.

Real Sosijedad B – Almerija – GG3+ @ 2.20 u Meridianbet

Već u petak, prvoj utakmici 40. kola španske Sugunde, igra se sigurno najvažniji meč ove runde. Sastaju se dva tima kojima su bodovi neophodni, a ne mogu ceo plen osvojiti i jedni i drugi. Naime, B tim Sosijedada se grčevito bori za opstanak u Segundi u koju su ušli prošlog proleća, a tri kola pre karaja nalaze se u tik ispod crte. Imaju 40 bodova, dva manje od Malage, prvog tima u bezbednoj zoni. Ono što može da hrabri sve u ovom baskijskom klubu je trenutna forma. Sosijedad B je vezao tri trijumfa, što nisu uradili od starta sezone. Polse očekivane pobede nad Amorebijetom na svom terenu, u prethodna dva kola dva puta su slavili na strani, i to protiv timova iz samog vrha tabele, prvo su šokirali Valjadolid, a onda i Fuenlabradu, oba puta pobedili su sa 2:1. Pobedom nad Valjadolidom učinili su veliku uslugu i svom sadađnjem rivalu, trenutnom lideru šampionata, ekipi Almerije. Andalužani su maksimalno iskoristili taj poraz Valjadolida, kao i prošlonedeljnu pobedu Valjadolida u Eibaru i preuzeli čelo tabele. Posle gostovanja u San Sebastijanu ostalo im je još da igraju sa otpisanim Alkorkonom na svom terenu i u psoeldnjem kolu gostuju Leganesu. Za direktan plasman u La Ligu treba im šest bodova, a pošto se podrazumeva da će dobiti Alkorkon, trijumf u ovom meču značio bi i povratak u elitu. Ulog je ogroman, nadaju se i Baskijci da mogu iznenaditi Almeriju i vezati četvrtu pobedu, pa bi onda u mečevima sa Ueskom i Saragosom jurili opstanak. U prvom meču između ova dva tima Almerija je slavila sa 3:1, a sada je naš predlog gol-gol, uz bar tri pogotka ukupno, pošto smatramo da će oba tima igrati otvoreno i na pobedu. Za GG3+ u kladionici Meridianbet kvota je 2.20.

Anesi – Sedan – 1,2+ @ 1.73 u Meridianbet

U poslednjem kolu francuske Nacionalne lige ekipa Anseija ima zicer kada je plasman u Ligu 2 u pitanju. Oni imaju bod prednosti u odnosu na trećeplasirani Vilefranš, i ako pobede Sedan igraće naredne sezone u višem rangu. Još ranije povratak u drugu ligu izborio je Laval koji je ostati prvi bez obzira na rezultate mečeva poslednjeg kola i ishod njihovog duela sa Orleanom. Anesi je skoro perfektan niz od osam utakmica bez neuspeha sa 22 osvojena boda prekinuo u prošlom kolu ubedljivim porazom kod Burg an Bresa. Ipak, ako pobede Sedan sve će se to brzo zaboraviti. Gosti se nalaze na osmom mestu i ne mogu da budu plasirani niđe od toga. Pobedom bi, eventualno, mogli mesto, dva napred, ali im to ništa ne donosi. Sedan je u poslednje vreme u odličnoj formi, vetali su tri pobede, sve tri rezultatom 1:0, pa su bez primljenog gola više od 300 minuta, s obzirom da su prethodni put savladani u remiju protiv Bulonja. Ipak, sada je motiv apsolutno na strani domaćina i oni neće ispustiti šansu da se posle više od dve decenije ponovo nađu u drugoj ligi. Jesenas je u Sedanu bilo 1:1, a sada očekujemo siguran trijumf Anesija i bar dve lopte u mreži rivala. Za 1,2+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.73.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 8.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.