Tip dana: Fereira – Benfika: “Orlovi” stavljaju tačku na još jednu neuspešnu sezonu!

U petak je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog i donosi uvodni duel poslednjeg kola portugalske Primeire, u kom će Fereira na svom terenu ugostiti Benfiku.
Početak ovog susreta je zakazan za 21 čas i 15 minuta.

Fereira: Ovaj tim može i mora više!

Sećamo se sigurno svi prošle sezone u kojo je Fereira mimo svih očekivanja na kraju završila na petoj poziciji, što je između ostalog ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Tu se ovaj tim nimalo nije obrukao, s obzirom da je za protivnika u trećem kolu kvalifikacija dobio engleski Totenhem. Prvi meč je ova simpatična ekipa u Portugalu dobila sa 1:0, uz podatak da je tadašnji trener “pevaca” Santo izveo nešto slabiji tim od prvog minuta što je portugalski predstavnik i te kako umeo da kazni.
U revanšu su stvari došle na svoje mesto s obzirom da je tim iz Londona bez većih problema slavio sa 3:0, i tako portugalskog predstavnika ostavio bez plasmana u grupnu fazu novoformiranog takmičenja.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, slobodno možemo konstatovati da smo očekivali dosta više, pošto se Fereira u ovom trenutku nalazi na desetom mestu na tabeli, a utisak je da bi stanje na tabeli možda bilo i bolje da izabranici Sezara Peišota na četiri poslednja susreta ne znaju za trijumf, a u tom periodu je desetoplasirani tim na tabeli dva puta remizirao uz dva poraza.
U prošlom kolu je Fereira odigrala jedan slab meč na gostovanju kod Santa Klare i doživela poraz, a taj duel je zavšen rezultatom 2:0.
Što se tiče partija na domaćem terenu, do sada su izabranici trenera Peišota odigrali šesnaest susreta na domaćem terenu i ostvarili pet trijumfa, šest remija i pet poraza.
Treba napomenuti da trener Fereire za ovaj duel sa Benfikom neće moći da računa na čak sedmoricu fudbalera, što će svakako domaćem timu dobrano otežati posao u nameri da dođu do pozitivnog rezultata.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Fereire i Benfike je odigran početkom januara kada je tim iz prestonice Portugala bez većih problema slavio sa 2:0.

Benfika: Još jedna očajna sezona za “Orlove”!

Ponovo su navijači Benfike imali ogromna očekivanja od njihove omiljene ekipe, međutim, sada već slobodno možemo reći da je ovo bila još jedna očajna sezona za tim iz Lisabona.
Naime, popularni “Orlovi” se kolo pre kraja portugalske Primeire nalaze na trećem mestu na tabeli što će ovom klubu doneti plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, utisak je da je upravo Liga šampiona jedino takmičenje u kom Benfika nije razočarala, s obzirom da je portugalski predstavnik mimo svih očekivanja stigao do plasmana u četvrtfinale, gde je eliminisan od Liverpula što ruku na srce i jeste bilo očekivano, iako treba podsetiti da su “Orlovi” u revanšu kod ovosezonskog finaliste Lige šampiona postigli čak tri gola, što svakako nije mala stvar.
Ako se vratimo na prvenstvo Portugala, od samog starta se videlo da Darvin Nunjez i drugari ne igraju onako kako se to očekuje, i tim iz Lisabona se već na sredini šampionata praktično oprostio od borbe za naslov prvaka.
U prošlom kolu su izabranici Nelsona Verisima u velikom derbiju portugalskog fudbala na svom stadionu poraženi od Porta, a taj duel je završen rezultatom 0:1, čime su izabranici Serža Konseisaa i zvanično došli do titule šampiona, i to potpuno zasluženo.
Tim iz Lisabona je možda i najbliži jedinom trofeju ove sezone bio u Liga Kupu gde je ova ekipa stigla do samog finala, ali je na kraju i tu poražena od Sportinga sa 1:2, iako su “Orlovi” dosta bolje otvorili to finale i relativno rano poveli sa 1:0, međutim u nastavku je prošlosezonski šampion Portugala zaigrao dosta bolje i zasluženo došao do trofeja.
Kada su izostanci u pitanju, Nelson Verisimo ima dosta manje problema od svog kolege na klupi Fereire, a za ovaj duel neće moći da računa samo na Pinja i Silvu.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih duela između Fereire i Benfike, uglavnom su to bili mečevi sa velikim brojem golova, a sve ukazuje na to da će tako biti i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.32.

Gosti iz Lisabona će učiniti sve da se od ove za njih poprilično loše sezone makar oproste na pravi način, pa bi tim iz prestonice Portugala vrlo lako mogao da dva postignuta gola na ovom gostovanju kod Fereire, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.45.

Za kraj, mišljenja smo da će “Orlovi” od prvog minuta krenuti silovito ka golu Fereire kako bi što pre došli do vođstva, zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.