Tiket dana (subota, 14.05.2022)

Tiket dana

Danas se igraju utakmice poslednjeg kola nemačke Bundeslige, a u većini ostalih liga igraju se pretposlednja kola. Uglavnom treba tražiti mečeve na kojima je ishod nekoj od ekipa bitan zbog plasmana, pre svega titule ili opstanka, ali ni to nije garancija da će potrebni rezultati doći. Kvote se menjaju još brže, pa požurite sa odigravanjem tiketa.

Sent Etjen – Rems – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Slavni klub iz Sent Etjena bio je blizu uspeha u Nici, tačnije tako je izgledalo posle prvih 45 minuta u zaostaloj utakmici odigranoj u sredu. Vodio je Sent Etjen sa 2:0, ali je na kraju upisao još jedan poraz, tim sa Azurne obale slavio je sa 4:2. Sent Etjen je ostao na 16. mestu, onom koje vodi u baraž za opstanak, a u preostala dva kola pokušaće, ako to bude bilo moguće, da se pomere bar jedno mesto napred. Njihova prva meta je Lorijan koji ima tri boda više, a možda bi ”zeleni” sada bili na sigurnom da nisu izgubili poslednja tri meča. Nisu imali ni sreće sa rasporedom, igrali su protiv tri ekipe koje se bore za plasman u Ligu šampiona, Monakom, Renom i Nicom. Rems je na sigurnom, trenutno su na 12. mestu i gotovo sigurno će završiti na toj ili jednoj poziciji niže na kraju prvenstva. Motiv je apsolutno na strani domaćin, pre svega da obezbede baraž, a onda i da sačekaju učinak Lorijana u Bordou, pa da pokušaju da pobede i u Nantu u poslednjem kolu. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.80.

Štutgart – Keln – 1 @ 2.15 u Mozzartbet

”Švabe” su osvajanjem boda u Minhenu, na šampionskom slavlju Bajerna, došli do prilike da možda izbegnu i baraž. Sada je sigurno da neće direktno ispasti iz Bundeslige, Grojetru se posle prethodnog kola pridružila Arinija, a trenutno je Štutgart na mestu koje vodi u baraž bitku sa trećeplasiranim timom iz Cvajte. Međutim, Herta je na samo tri boda udaljenosti, pa u slučaju da Berlinci izgube u Dortmundu, što je dosta lako zamislivo, Štutgart bi trijumfom nad Kelnom opstao u eliti i bez baraža, pošto ima mnogo bolju gol razliku u odnosu na Hertu. To jeste veliki motiv za ovu ekipu, ali treba biti oprezan, ”Švabama” je bio neophodna i trijumf na prethodnom meču pred svojim navijačima pa su jedva stigli do boda protiv nezainteresovanog Volfsburga. Za razliku od ”Vukova” Keln ima za šta da igra. ”Jarčevi” su trenutno na mestu koje vodi u Ligu konferencija, ali bi mogli da pobedom dođu i do Lige Evrope, u slučaju da Union ne savlada Bohum. Ipak, ne izgleda nam to realno, Keln je svoju šansu propustio takođe protiv Volfsburga u prošlom kolu na svom terenu kada je poražen sa 1:0, pa je plasman u Ligu konferencija puna kapa za tim koji je opstan prošle sezone izborio tek u baražu. Zanimljivo je i to da Štutgart nije slavio na poslednjih šest utakmica i pravo je čudo da uopšte imaju priliku da izbore opstanak. Ako ne iskoriste i ovu priliku, onda ga i ne zaslužuju. Predlažemo jedinicu za koju je kvota 2.15 u kladionici Mozzartbet.

Varta – Leh – 2 @ 1.40 u Mozzartbet

Ekipa iz Poznanja ima odlične izglede da se dokopa titule šampiona u Poljskoj. To mogu da zahvale ekipi Krakovije koja je ostala neporažena na gostovanju kod Rakova prošle sedmice, što je Leh iskoristio i, nakon pobede protiv Pjasta u Gljivicama, pobegao na dva boda razlike u odnosu na osvajača kupa, ekipu Rakova iz Čestohove. Upravo je Rakov bio bolji od Leha u finalu kupa, pa će tako tim iz Poznanja moći da se revanšira osvajanjem titule, a ekipu iz Čestohove opet ostavi na drugom mestu kao i prethodne sezone kada su bili iza prvaka Legije. Ostala su još dva kola, Leh sada gostuje kod Varte, dok u poslednjem kolu igraju protiv Zaglebja na svom terenu. Varta je na 11. mestu, opstanak im nije ugzožen i igraće i treću uzastpnu sezonu u eliti. U prvom delu sezone Leh je slavio sa 2:0, i očekujemo sigurnu dvojku na ovom meču. Za pobedu Leha u kladionici Mozzartbet kvota iznosi 1.40.

Leganes – Eibar – 2 @ 1.95 u Mozzartbet

Sam finiš je i u španskoj Segundi. Za direktan plasman u elitu bore se tri ekipe, pred ovo kolo vodeća Almerija, te Eibar i Valjadolid. Imao je Eibar sajnu šansu da u direktnom duelu protiv Valajdolida reši sve dileme i da širom otvori vrata elite sebi i Andalužanima, ali je Valjadolid slavio sa 2:0 u Eibaru i smanjio razliku na samo dva boda u odnosu na ovu ekipu. Zato Eibar nema drugog izbora nego da slavi u Leganesu protiv tima koji nema takmičarske ambicije na tri kola pre kraja sezone. Leganes je na 13. mestu, ne može da ispadne, a za neki bolji plasman već je kasno, pošto šestoplasirani Ovijedo, poslednji tim koji bi u ovom trenutku išao u doigravanje, ima čak 14 bodova više. Ipak, Leganes je tri poslednja kola bez poraza, uz samo jedan primljeni gol, a uspeo je i jesenas da ostane neporažen kod Eibara. Sada bi dvojka morala da dođe, a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.95.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Mozzartbet iznosi 10.56.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.