Tip dana: Čelsi – Liverpul: Plavci i Redsi opet u finalu, Čelsi želi bar jedan trofej u sezoni!

Subota nam donosi zaista fenomenalnu ponudu za klađenje, a ovog puta smo za vas analizirali veliko finale FA Kupa u kom će na “Vembliju” snage odmeriti Čelsi i Liverpul.
Susret između ova dva kluba je zakazan za 17 časova i 45 minuta, a zanimljivo je da će ovo biti drugo ovosezonsko finale za ova dva kluba koji su se pre toga sastali i u finalu Liga Kupa kada su Redsi nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca slavili u jednoj neverovatnoj penal seriji, u kojoj smo videli čak 22 penala, a na kraju je tragičar bio golman Čelsija Kepa koji nije odbranio niti jedan penal, a nakon 10 primljenih pogodaka sa kreča ispucao je loptu visoko iznad prečke, što je bio povod za veliko slavlje fudbalera Liverpula.

Čelsi: Mogu li Plavci do trofeja?

Teško je bilo i pomisliti da bi fudbaleri Čelsija mogli da ponove prošlu sezonu u kojoj je ova ekipa mimo svih očekivanja došla do trofeja u Ligi šampiona, nakon trijumfa nad Mančester Sitijem.
U letnjem prelaznom roku su se Plavci pojačali baš tamo gde je najviše i škripalo, pošto je je napad pojačan dovođenjem Lukakua koji je imao fantastičnu sezonu u Interu.
Odlično je tim sa Stamforf Bridža započeo ovo prvenstvo o čemu najbolje svedoči i podatak da su izabranici Tomasa Tuhela u prvih nekoliko kola najkvalitetnijeg ranga engleskog fudbala bili na liderskoj poziciji, međutim, kako je vreme prolazilo tako je i još uvek aktuelni šampion Evrope pružao sve slabije partije pa se Plavci trenutno moraju zadovoljiti sa trećim mestom na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona što svakako i jeste bio primarni cilj uoči početka ovogodišnjeg izdanja Premijer lige.
U prošlom kolu je Čelsi bez većih problema slavio na gostovanju kod Lidsa kom su bodovi na tom susretu bili prekopotrebni, a taj duel je završen rezultatom 0:3. Strelci na tom susretu bili su Maunt, Pulišić i Lukaku, a deluje da je tim iz Londona mogao i do ubedljvijeg trijumfa, s obzirom da su gosti većim delom susreta igrali sa igračem manje.
Poznato je da je Čelsi došao do plasmana u finale FA Kupa i to pošto je četa Tomasa Tuhela u polufinalu bez većih problema savladala Kristal Palas, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče izostanaka, trener Čelsija za ovaj duel neće moći da računa na Kovačića, Čilvela i Hadson-Odoia, dok je pod velikim znakom pitanja Ngolo Kante i zaista bi bio pravi hendikep za londonski tim da pored Kovačiča Tuhel ne bude mogao da računa ni na još jednog veznog fudbalera.

Liverpul: Redsi i dalje u igri za sva tri trofeja!

Maj je mesec a fudbaleri Liverpula još uvek sezonu mogu da završe sa četiri trofeja, što bi bio zaista nesvakidašnji uspeh.
Naime, Redsi su već došli do trofeja u Liga Kupu kao što smo već napomenuli pošto su u finalu bili bolji upravo od Čelsija koji će im protivnik biti i u finalu FA Kupa.
Ako se prisetimo tog susreta u Liga Kupu, treba napomenuti da su na tom susretu poništena čak četiri gola u regularnom toku, da bi se došlo do izvođenja jedanaesteraca u kojima je tragičar bio golman “plavaca” Kepa koji je u 119. minutu ušao u igru, a treneru je na poverenju vratio tako što je primio svih deset udaraca sa bele tačke, a na kraju i promašio odlučujući penal.
Bilo kako bilo, bio je to prvi trofej za Liverpul u ovoj sezoni, a ovaj tim je pored Liga Kupa još uvek u igri za titulu šampiona Engleske, ali i za “ušatog” trofeja u Ligi šampiona.
Ruku na srce, deluje da su trofej u Premijer ligi šanse nešto manje s obzirom da su Salah i drugari nedavno samo remizirali na svom terenu protiv Totenhama a taj meč na Enfildu završen je rezultatom 1:1, uz podatak da su “crveni” promašili priličan broj izlednih šansi za postizanje golova.
Ipak, u prošlom kolu je četa Jirgena Klopa odigrala jedan dobar meč na strani kod Aston Vile i na nimalo prijatnom gostovanju slavila sa 1:2.
Za kraj, Liverpul je možda tim koji je do sada i najviše pokazao u Ligi šampiona i slobodno možemo konstatovati da se “Redsi” potpuno zasluženo nalaze u velikom finalu gde će odmeriti snage sa Real Madridom koji je odigrao nekoliko spektakularnih mečeva u nokaut fazi.
Za ovaj finalni susret FA Kupa, harizmatični nemački stručnjak neće moći da računa na Fabinja dok su svi ostali fudbaleri u potpunosti spremni za drugo ovesezonsko finale za fudbalere Liverpula koji su odlučni u nameri da dođu do novog trofeja.

Naš predlog

Čelsi će učiniti sve da se revanšira Liverpulu za poraz u finalu Liga Kupa, međutim veliko je pitanje koliko je to u ovom trenutku realno, s obzirom da Redsi igraju zaista fenomalno ove sezone i mišljenja smo da će četa Jirgena Klopa slaviti i na ovom finalnom susretu pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.10.

Iako nam finalni mečevi obično ne donose previše golova, mišljenja smo da će ovog puta na “Vembliju” biti drugačije pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.82.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da tim sa “Enfilda” makar dva puta uspe da zatrese mrežu svog rivala, zbog čega vam predlažemo da odigrate igru G2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.