Derbi dana: Milan – Atalanta: “Rosonere” još samo dva koraka dele od Skudeta!

U nedelju je sjajna ponuda za klađenje, a derbi dana se svakako igra na “San Siru” gde će fudbaleri Milana ugostiti Atalantu.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Milan: “Rosoneri” drže sve u svojim rukama!

Kako sada stvari stoje, sva je prilika da će fudbaleri Milana posle jednog dugogodišnjeg posta doći do titule šampiona Italije.
Naime, u ovom trenutku se popularni “rosoneri” nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Inter što bi na dva kola do kraja vrlo verovatno mogla da bude dovoljna zaliha za titulu šampiona Italije što bi sasvim sigurno dobrano obradovalo sve navijače jednog od najtrofejnijih italijanskih timova, ali i evropskih klubova.
U prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija koji radi sjajan posao na klupi Milana ostvarili trijumf na veoma teškom gostovanju kod Verone a taj meč u gradu ljubavi je završen rezultatom 1:3, iako je četa Igora Tudora prva došla do vođstva na tom susretu.
U finišu prvog poluvremena Milan je izjednačio, da bi u nastavku igre lider na tabeli zaigrao dosta bolje i potpuno zasluženo stigao do veoma važnog trijumfa, kojim su fudbaleri Milana praktično već stavili jednu ruku na šampionski pehar, a da bi stavili obe, u naredna dva kola biće im potrebna jedna pobeda i jedan remi, i kada sagledamo sve vrlo je realno da se to i desi.
Kada se sve sabere i oduzme deluje da su “rosoneri” jedino razočarali u Ligi šampiona, gde nekadašnji šampion Evrope nije uspeo da prođe ni grupu, mada se mora priznati da su imali izuzetno težak posao s obzirom da su pored njih tu još bili i Mančester Siti, Atletiko Madrid i Porto, a na kraju je Milan zauzeo poslednje mesto.
Kada su izostanci u pitanju Stefano Pioli za ovaj duel na “San Siru” neće moći da računa na duže povređenog Simona Kjera koji je praktično propustio gotovo čitavu sezonu, a sve to nakon što je počeo da pruža fantastične partije.
Za kraj, prvi ovosezonski duel između Milana i Atalante je odigran u Bergamu, a bio je to jedan zaista sjajan meč na kom smo videli čak pet golova, a pobedu su na kraju odneli “rosoneri” koji su slavili sa 2:3.

Atalanta: Može li “Boginja” do plasmana u Ligu Evrope?

Utisak je da Atalanta ovog puta nije na nivou u odnosu na prethodnih nekloliko sezona, i sigurno da se glavna promena ogleda u tome što tim iz Bergama nažalost nećemo naredne sezone gledati u Ligi šampiona.
Naime, u ovom trenutku se popularna “Boginja” nalazi na osmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i sedmoplasirana Fiorentina, ali i bod manjka u odnosu na šestoplasiranu Romu koja je sinoć mimo svih očekivanja samo remizirala na svom terenu protiv Venecije.
Atalanta je sa druge strane u prošlom kolu odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Specije i bez većih problema slavila u Liguriji, a taj duel je završen rezultatom 1:3.
Što se tiče Evrope, za razliku od prethodna dva puta kada je popularna “Boginja” uspela da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ovog puta se to nažalost nije desilo.
Naime, izabranici Đanpjera Gasperinija su u poslednjem kolu grupne faze propustili da treći put zaredom uđu u samo završnicu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, i to pošto su na svom terenu u direktnom duelu doživeli poraz od Viljarela u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 2:3.
Ipak, Atalanta je nastavila sa sjajnim partijama u Ligi Evrope, pošto je tim iz Bergama prvo u šesnaestini finala eliminisao grčki Olimpijakos i to bez većih problema, jer je “Boginja” slavila i u Italiji, ali i u Grčkoj kada je bilo čak 0:3, a onda je četa Đanpjera Gasperinija bila bolja i od Leverkuzena.
Međutim, plavo-crnima je drugi nemački predstavnik došao glave, a bio je to Lajpcig koji je bez većih problema eliminisao italijansku ekipu.
Što se tiče izostanaka za ovaj ključni meč sa Milanom, trener Atalante ovog puta neće moći da računa na Pecelu, Iličića, Toloja i najverovatnije Zapatu čije će se odustvo svakako i najviše osetiti.

Naš predlog

I jedan i drugi tim će ići na trijumf na ovom duelu na “San Siru” pošto su Milanu bodovi preko potrebni u borbi za Skudeto, dok i Atalanta ima svoju računicu s obzirom da bi ih trijumf i te kako približio plasmanu u Ligu Evrope. Baš iz tog razloga smatramo da će golova biti na obe strane pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.56.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.55.

Za kraj, smatramo da “rosoneri” ovakvu priliku koja im se ukazala za Skudeto sigurno neće propustiti pa vam savetujemo da probate sa jedinicom koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.