Tiket dana: Poeni igrača

Nedeljno veče obeležiće dve važne košarkaške utakmice. U Podgorici se igra drugi meč polufinalne serije između Budućnosti i Partizana, dok Boston i Milvoki igraju odlučujući sedmi meč za plasman u finale istoka. Odlučili smo se da predložimo po jednog igrača iz svakog tima.

D. J. Sili (Budućnost) – poeni + (granica 11,5) @ 1.85 u Meridianbet

Podgoričani su odigrali slabu utakmicu u Beogradu, a posebno su podbacili vioki igrači. Nisu se proslavili ni bekovi mada su triojica najefikasnijih bili igrači na spoljnim pozicijama, Kobs, Sili i Popović. Ipak, šut je potpuno izdao Budućnost, za tri poena su šutirali samo 30%, a i taj procenat su znatno popravili u finišu meča kada je sve bilo gotovo. D. J. Sili je bio najuspešniji u šutu, pogodio je 4 trojke iz 8 pokušaja i na ktaju upisao 16 poena. Čini se da je Amerikanac tek sada ušao u formu kakva ga je krasila u Saragosi i Bajernu, pa je u duelu sa Andorom ubacio 25 koševa, mada ni to nije bilo dovoljno da Budućnost prođe u četvrtfinale Evrokupa. Naš predlog su + poeni na D. J. Silija, a granica je na 11,5 koševa. Za više od tog broja koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.85.

Alen Smailagić (Partizan) – poeni + (granica 5,5) @ 1.85 u Meridianbet

Krilni centar Partizana vraća se polako posle povrede i pauze koju je imao. Mije ga bilo u onom tragičnom meču protiv Burse, pa je na parket prvi put izašao u prvom duelu protiv Budućnosti još od 10. aprila i meča sa Cibonom. Nije bivši NBA igrač imao uopšte sreće tokom ove sezone. Na početku je delovalo da će biti glavna uzdanica Željka oBradovića pod koševima, ali je prvo dobio koronu, a onda se često mučio sa povredama. Na kraju je u ABA ligi imao nešto više od 9 poena u proseku za 23 minuta na parketu. U prvom meču igrao je 12 minuta i za to vreme sakupio 6 koševa i 3 skoka. Treba reći da je Lesor dominirao pod oba koša, pa je Smailagić više popunjavao četvorku, gde je menjao sjajnog Zeka Ledeja, igrača utakmice. Smatramo da će Obradović dati više minuta Smailagiću u Morači, pre svega da vidi koliko može da računa na njega u eventualnom finalu protiv, najverovatnije, Crvene zvezde. Ako bude tako, nema sumnje da će Alen Smailagić preskočiti zadatu granicu za poene koja u kladionici Meridianbet iznosi 5,5. Za više od tog broja koeficijent je 1.85.

Al Horford (Boston) – poeni + (granica 11,5) @ 1.80 u Meridianbet

Startni centar Bostona je potpuno podbacio u prethodnom meču, ali je i pored toga ekipa Seltiksa slavila u Milvokiju i izborila se za mastoricu na svom parketu. Centar iz Dominikanske Republike bio je zadužen za čuvanje reketa, dok su loptu kroz obruč ubacivali Smart i Braun i, naravno, Džejson Tejtum sa 46 poena. Ipak, imao je Horford svojih blistavih trenutaka u okršaju sa aktuelnim šampionom NBA lige. U četvrtom meču u seriji, kada su trijumfovali u Milvokiju i izjednačili na 2:2, Horford je ubacio neverovatnih 30 koševa, što je bio njegov najbolji učinak u sezoni. Mora se reći da je bio odličan i meč pre toga, tada je, doduše u porazu svog tima, postigao 22 koša i uhvatio 16 lopti. Opet će voditi bitku sa Brukom Lopezom, ali će morati da zatvara i ofanzivni skok Janisa Adetokumba. Težak zadatak, ali verujemo da će prebaciti granicu od 11,5 poena koliko mu je dato u kladionici Meridianbet. Koeficijent za poene je 1.80.

Pet Konaton (Milvoki) – poeni + (granica 10.5) @ 1.75 u Meridianbet

Ovo je majstorica i tu nema nikakvih kalkulacija. treneri moraju da pošalju na parket ono najbolje što imaju, a sigurno je da će Adetokumbo, na jednoj, i Tejtum na drugoj strani, provoditi minimalno vreme na klupi. Baksi žele u finale istoka gde će pokušati da pobede Majami i ponovo igraju za šampionski prste. Od starta serije protiv Bostona pobede su se ređale neizmenično. Počelo je trijumfom Milvokija u Bostonu, pa redom, sve do trijumfa Seltiksa u Viskonsinu pre dva dana kada je Milvoki imao meč loptu. Naravno da će sva pažnja Seltiksa biti usperena na Janisa, koji će, i pored toga, ubaciti tridesetak, a možda i više poena. Ključ trijumfa je u učinku ostalih košerkaša, pre svih onih na spoljnim pozicijama. Pet Konaton je najbolji šuter Baksa za tri poena, a mečeve počinje sa klupe. Kako se odbrana rivala sužava oko Janisa, tako i ovaj ubitačni šuter ima više prostora, pa je tako u svakom meču, osim prvog, imao dvocifren učinak. Prosek mu je u plej-ofu kao i u sezoni, nešto više od 10 koševa po meču, a sada verujemo da je ovo njegov dan. Predlažemo + koševe na Konatona, a granica je na 10,5 poena. Za više od toga kvota je 1.75 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu sa poenima košarkaša za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 10.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.