Tip dana: Fiorentina – Juventus: Da li će “stara dama” ponovo biti kobna po Fiorentinu?

U subotu je fenomenalna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i mečeve poslednjeg kola italijanske Serije A.
Za vas smo ovog puta analizirali susret između Fiorentine i Juventusa koji za “staru damu” nema preteranu takmičarsku važnost, dok bi “ljubičasti” trijumfom na ovom duelu došli do plasmana u Ligu konferencija što bi svakako bio veliki uspeh za tim sa stadiona “Artemio Franki”.
Zanimljivo je da je Juventus u prethodnih nekoliko godina praktično pokupovao sve najbolje igrače Fiorentine, a poslednji u nizu bio je Dušan Vlahović koji će sasvim sigurno imati “poseban” doček na “Artemio Frankiju”, a možemo samo zamisliti šta će se desiti ukoliko upravo Juventus, koji među onim najvatrenijim navijačima Fiorentine važi za najomraženiji klub ovu ekipu u direktnom duelu ostavi bez plasmana u evropska takmičenja.
Početak ovog u najavi veoma uzbudljivog duela je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Fiorentina: Mogu li “ljubičasti” do trijumfa i plasmana u Ligu konferencija?

Nakon nekoliko poprilično sušnih godina, Fiorentina je ove sezone konačno došla u situaciju da se bori za plasman u neko od evropskih takmičenja, a kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da “ljubičasti” u poslednjem kolu prosipaju sve ono dobro što su većim delom šampionata gradili.
Naime, u ovom trenutku se tim koji se klupe predvodi Vinćenco Italijano nalazi na sedmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i osmoplasirana Atalanta, međutim, “viola” ima daleko teži posao u poslednjem kolu šampionata, pošto im u goste dolazi tradiocinalno neugodni Juventus, dok će tim iz Bergama na svom terenu odmeriti snage sa nezainteresovanim Empolijem koji je odavno prebrinuo sve brige oko opstanka.
Lepu priliku da plasman u Ligu konferencije potvrdi već na dva kola pre kraja Fiorentina je propustila u prošlom kolu kada je tim sa “Artemio Frankija” mimo svih očekivanja doživeo pravu katastrofu na gostovanju kod Samdporije, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Inače, poznato je da je Fiorentina u prvom delu prvenstva na krilima Dušana Vlahovića pružala fenomenalne partije, a nakon njegovog odlaska se stiče utisak da je upravo realizacija najveći problem.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu “ljubičasti” su do sada odigrali osamnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili dvanaest trijumfa, dva remija i četiri poraza čime su izabranici Vinćenca Italijana treća najuspešnija domaća ekipa u prvenstvu, međutim, Fiorentina igra jako loše na strani i upravo to je ovu ekipu i koštalo nekog boljeg plasmana na tabeli.
Što se tiče izostanaka, trener Italijano za ovaj odlučujući duel kada je u pitanju plasman u novoformirano takmičenje neće moći da računa na Kastrovilija i Maleha, dok je pod velikim znakom pitanja Rikardo Sotil, a sva je prilika da će i on propustiti ovaj duel sa Juventusom.
Inače, poslednji međusobni susret u prvenstvu između Fiorentine i Juventusa odigran je u prvom delu šampionata, preciznije u novembru kada je “stara dama” uz dosta muke slavila sa 1:0.
Ipak, treba podsetiti da su ova dva tima odigrali i dvomeč u četvrtfinalu italijanskog puta, a oba puta su slavili “bjankoneri” bez primljenog gola.

Juventus: Sezona koju će “bjankoneri” pokušati što pre da zaborave!

Pred početak šampionata su svi navijači Juventusa imali ogromna očekivanja od ove sezone, pogotovu što se na klupu ovog tima vratio Masimilijano Alegri koji je ostao u jednom veoma lepom sećanju svi navijačima “stare dame” koja je u njegovom prvom mandatu osvojila nekoliko uzastopnih titula u italijanskom prvenstvu, ali i igrala finale Lige šampiona.
Međutim, kada se sve sabere i oduzme, utisak je da svi najverniji navijači kluba iz Torina imaju pregršt razloga za nezadovoljstvo.
Pre svega, Juve je još u osmini finala Lige šampiona eliminisan od Viljareala, što je svakako nešto šta je malo ko očekivao.
Nakon toga, odavno su “bjankoneri” ispali iz šampionske trke i morali su da se zadovolje sa četvrtim mestom na tabeli koje ruku na srce donosi plasman u Ligu šampiona, što između ostalog i jeste bio primarni cilj kada je ova sezona u pitanju.
Za kraj, izabranici Masimilijana Alegrija su nedavno u finalu italijanskog Kupa nakon produžetaka poraženi od Intera, što znaći da će “stara dama” ponovo završiti sezonu bez ijednog trofeja što se nije očekivalo pogotovu nakon prošle sezone u kojoj se Andrea Pirlo na klupi Juventusa blago rečeno nije snašao, zbog čega je pred početak ovog šampionata i doveden provereni Alegri.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala Juve je na svom terenu samo remizirao sa Lacijom a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz podatak da su Rimljani došli do izjednačenja golom u poslednjim sekundama susreta kada je pogodio Sergej Milinković-Savić.
Inače, što se tiče partija na strani do sada je Juventus odigrao osamnaest susreta van svog terena i ostvario deset trijumfa, pet remija i tri poraza.
Što se izostanaka tiče, italijanski stručnjak za ovaj ne preterano važan duel po njegovu ekipu neće moći da računa na Kjezu, dok su pod velikim znakom pitanja Mekeni, Danilo, Artur i Zakarija.

Naš predlog

Pre svega treba istaći da je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje, u kom ipak prednost dajemo Fiorentini koja odavno nije igrala bitniju utakmicu, pošto bi im pobeda sigurno donela plasman u Ligu konferencija, pa vam zato hrabro preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.87.

Ne treba očekivati previše golova na ovom susretu, ali sigurno da će ih biti, po našem mišljenju makar dva a najviše tri, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 2-3 gola za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.