Derbi dana: Frajburg – Lajpcig: Ko će do trofeja u Kupu?

U subotu nas očekuje pregršt veoma zanimljivih mečeva, a ovaj dan nam između ostalog donosi i finale nemačkog Kupa u kom će snage odmeriti Frajburg i Lajpcig.
Meč između ova dva tima je zakazan je za 20 časova.

Frajburg: “Brazilci iz Brajzgaua” igraju sjajno ove sezone!

Fudbaleri Frajburga su prošlu sezonu po starom dobrom običaju završili na sredini tabele, preciznije na desetom mestu, a ono što je svakako bilo najvažnije je da je obezbeđen opstanak.
Uprava ovog simpatičnog kluba je i pred početak ovog šampionata zacrtala iste ciljeve, a one se svakako tiču opstanka u društvu najboljih, a malo ko je mogao da očekuje da će popularni “Brazilci iz Brajzgaua” ovaj šampionat završiti na šestom mestu na tabeli što je ovom timu donelo i plasman u Ligu Evrope, a to je svakako ogroman uspeh.
Ostaje žal što izabranici Kristijana Štrajha nisu odigrali nešto bolje u poslednja dva kola jer bi im to donelo plasman u Ligu šampiona, pošto je četvrtoplasirani Lajpcig na kraju imao samo tri boda viška, a upravo ova ekipa će i biti protivnik Frajburgu u finalu Kupa.
Kada smo već pomenuli ta dva poslednja kola treba reći da je Frajburg prvo doživeo katastrofalan poraz na svom stadionu od Union Berlina kada je bilo 1:4, a u poslednjem kolu su izabranici trenera Štrajha poraženi na gostovanju kod Leverkuzena, pošto je taj meč završen rezultatom 2:1.
Prvo poluvreme tog susreta je završeno bez golova, ali je onda domaći tim praktično na startu drugog dela igre došao u vođstvo preko Alarija, dok je Frajburg došao do izjednačenja dva minuta pre isteka regularnog toka, nakon pogotka koji je postigao Haberer.
Ipak, popularni “farmaceuti” su do trijumfa na ovom za njih ne preterano važnom susretu došli golom u sedmom minutu sudijske nadoknade kada je pogodio Palasios, čime je Leverkuzen samo potvrdio treće mesto na tabeli koje donosi plasman u Ligu šampiona.
Poslednji međusobni susret između Frajburga i Lajpciga odigran je početkom marta kada su ova dva tima odigrala nerešeno na “Red Bul Areni” pošto je taj duel završen rezultatom 1:1, što je zanimljivo bio krajnji rezultat i na meču pre toga u kom je Frajburg bio domaćin.

Lajpcig: Mogu li “bikovi” do trofeja u Kupu?

Očekivali se da sezona neće najbolje početi za fudbalere Lajpciga s obzirom da je ovu ekipu napustio Julijen Nagelsman koji je bio tvorac uspeha “Red Bula”.
Na njegovu poziciju je postavljen Džesi Marš koji se blago rečeno nije snašao na klupi ovog tima, pa je otkaz bio neminovan, a stvari su po Lajpcig krenule na bolje tek nakon dolaska Domenika Tedeska koji je za kratko vreme preporodio ovaj sjajan tim.
Epilog svega je da ćemo Lajpcig ponovo gledati u Ligi šampiona, pošto je ova ekipa šampionat završila na četvrtom mestu na tabeli i to uz dosta muke, pošto je u poslednjem kolu “Red Bul” izjednačujući pogodak na gostovanju kod Arminije iz Bilefelda postigao u trećem minutu sudijske nadoknade, kada je pogodo Orban.
Kada smo već kod najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja ,ne treba zaboraviti da je Lajpcig i ove sezone igrao u Ligi šampiona, ali se teško očekivalo više u konkurenciji PSŽ-a, i Mančester Sitija, pa je nemačka ekipa na kraju zauzela treće mesto u grupi i obezbedila nastavak takmičenja u Ligi Evrope.
U drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju su se “bikovi” dosta dobro snašli i dogurali čak do polufinala, gde su objektivno bili favorit u dvomeču protiv Rendžersa.
Međutim, nakon 1:0 na “Red Bul Areni”, na “Ajbroksu” su popularni “policajci” odigrali jedan sjajan meč i ostavili i došli do zasluženog plasmana u veliko finale, a taj susret je završen rezultatom 3:1.
U Bundesligi se Lajpcig nije proslavio na gostovanjima, pošto je na sedamnaest odigranih susreta ovaj tim ostvario samo šest trijumfa, pet remija i šest poraza.
Za ovaj finalni duel Kupa, Domeniko Tedesko će najverovatnije posle duže vremena moći da računa na sve raspoložive fudbalere, jedino je pod znakom pitanja Hajdara a kako sada stvari stoje i nega ćemo videti na ovom finalnom duelu u kom je Lajpcig po svemu sudeći favorit.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, barem na papiru, Lajpcig ima izuzetno kvalitetniji sastav i mišljenj smo da će popularni “bikovi” to i pokazati na ovom finalnom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.00.

Iako je finalni meč u pitanju a ulog ogroman, smatramo da će nam ovo finale nemačkog Kupa doneti i dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.88.

Za kraj, možda i najidealnija prognoza za susret između dva tima koja ćemo naredne sezone gledati u evropskim takmičenjima je da će Lajpcig koji je formalni gost na ovom duelu postići makar dva gola, pa vam savetujemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet odredio kvotu 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.