Tip dana: Dinamo Drezden – Kajzerslautern: Dva velikana u bici za Cvajtu!

U utorak je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali revanš meč baraža za ulazak, odnosno opstanak u Cvajti, u kom će Dinamo Drezden dočekati Kajzerslautern.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 30 minuta, a prvi susret između ova dva tima na kom je Kajzerslautern bio domaćin je zavšen bez golova.

Dinamo Drezden: Očajne partije kada je to bilo najmanje potrebno!

Oni malo stariji zaljubljenici u fudbal sasvim sigurno znaju da su fudbaleri Dinama iz Drezdena u svojoj uspešnoj dugogodišnjoj istoriji čak osam puta osvojili prvenstvo istočne Nemačke.
Veoma zapaženu rolu je ova ekipa imala i u evropskim takmičenjima, a sigurno je da su najveći uspesi ovog nemačkog tima četvrtfinale Lige šampiona i to tri puta, a zanimljivo je da je Dinamo jednom igrao i polufinale Kupa UEFA, sadašnje Liga Evrope.
Ipak, već duži niz godina se Dinamo iz Drezdena ne nalazi na najvećoj sceni, a kako sada stvari stoje vrlo lako se može desiti da ovu ekipu naredne sezone gledamo u trećoj ligi.
Pre svega, treba reći da je nekadašnji šampion istočne Nemačke regularnio deo Cvajte završio na šesnaestom mestu na tabeli za koje je poznato da na kraju drugog po kvalitetu ranga nemačkog donosi baraž meč sa trećeplasiranim timom iz treće lige, što je u ovom trenutku bio Kajzerslautern.
Ova dva tima su pre nekoliko dana odigrala prvi meč baraža u kom nije bilo pogodaka, ali ni previše prilika na obe strane, a deluje da je zadovoljniji tim ishodom svakako bio gost, koji će pred svojim navijačima u utorak uveče imati lepu priliku da produži svoj boravak u Cvajti, iako to neće biti nimalo lak zadatak.
Inače, kada su u pitanju partije na domaćem terenu do sada je Dinamo Drezden odigrao sedamnaest mečeva na svom terenu u regularnom delu Cvajte i nije se proslavio pošto je u tom periodu nekadašnji polufinalista Kupa UEFA ostvario samo pet trijumfa, pet remija i čak sedam poraza.
Što se tiče međusobnih mečeva sa Kajzerslauternom, na tri poslednja međusobna susreta domaćin ovog meča ne zna za poraz, a u tom periodu je Drezden ostvario dva trijumfa, uz pomenuti remi u prošlom meču.

Kajzerslautern: Može li Kajzerslautern do povratka u Cvajtu?

Veoma mali broj ljudi zna da su fudbaleri Kajzerslauterna u svojoj istoriji čak četiri puta osvojali prventvo Nemačke, a poslednji put se to desilo još 1998. godine.
Pored toga što su “crveni đavoli” četvrostruki šampioni Nemačke, ova ekipa je dva puta igrala polufinale Kupa UEFA i jednom četvrtfinale Lige šampiona, a na sve to moramo dodati i dva trofeja namenjena pobedniku Kupa Nemačke, kao i jedan Superkup.
Godinama unazad, Kajzerslautern se nalazi u trećoj ligi, a ovog puta su “crveni” propustili lepu priliku da dođu direktno u drugi po kvalitetu rang nemačog fudbala.
Naime, nekadašnji šampion Nemačke je regularni deo šampionata završio na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na drugoplasirani Braunšvajg, a sasvim sigurno bi Kajzerslautern došao do direktnog plasmana u Cvajtu da ova ekipa na tri poslednja susretea u regularnom delu prvenstva nije doživela isto toliko poraza.
Nakon dva vezana neuspeha protiv Vehena i drugog tima Borusije iz Dortmunda, u prošlom kolu je “crvenim đavolima” bio potreban trijumf na gostovanju kod Viktorije Kelna, ali je nažalost domaća ekipa bez većih problema slavila na tom susretu sa 2:0 i tako poslala Braunšvajg u Cvajtu, dok je Kajzerslautern morao da se zadovolji sa baražom.
Inače, kada su u pitanju mečevi na gostujućem terenu u regularnom delu prvenstva, “crveni đavoli” su odigrali osamnaest mečeva na strani i ostvarili šest trijumfa, pet remija i čak sedam poraza.
Što se tiče prvog meča baraža, mora se priznati da je Kajzerslautern bio bliži pobedi, ali ni ovako stvari nisu toliko loše, iako se trećeplasirani tim iz regularnog dela prvenstva kao što smo već napomenuli nije proslavio na strani.

Naš predlog

Prvi međusobni susret između ova dva tima nam nije doneo golove, a pošto je sada ulog još veći, smatramo da ponovo neće biti previše golova na ovom susretu zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.69.

Veoma teško je prognozirati konačan ishod ovog duela, ali nije isključeno da opet ne bude pobednika, makar u regularnom toku susreta, zbog čega vam predlažemo hrabro da odigrate X za koji je Meridianbet odredio koeficijent 3.15.

Za one najhrabrije, predlažemo i igru od 0-1 za šta kladionica Meridianbet daje fenomenalnu kvotu 3.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.