Tip dana: Roma – Fejnord: Može li Murinjo da kompletira evropske trofeje?

U sredu je i te kako interesantna ponuda za klađenje, a sasvim sigurno najinteresantniji meč ovog dana se igra u Tirani gde će Roma i Fejnord odmeriti snage u finalu Lige konferencija.
Meč između italijanskog i holandskog predstavnika je zakazan za 21 čas.

Roma: “Vučica” je blagi favorit!

Kada se sabere i oduzme utisak je da svi navijači Rome imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada je u pitanju ova sezona, a deluje da bi trofej u Ligi konferencija bio pravi šlag na tortu.
Krenimo redom. Veći deo italijanske sportske javnosti je bio i više nego iznenađen nakon što je uprava rimskog kluba pred početak šampionata za prvog trenera imenovala Žozea Murinja, ali deluje da je to bio i više nego dobar posao.
Naime, Rimljani su ovogodišnje izdanje italijanske Serije A završili na sjajnom šestom mestu na tabeli što je ovom klubu posle godinu dana pauze donelo plasman u Ligu Evrope, a sigurno je da je to i bio primarni cilj za ovu sezonu.
U poslednjem kolu najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala Roma je odigrala jedan fantastičan meč na gostovanju kod Torina, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Rimljanima je prednost doneo sjajni Tami Abraham pogotkom u 33. minutu susreta isprativši centaršut Pelegrinija.
Pred kraj prvog poluvremena dosuđen je penal za Romu koji je napravio Beriša, a odgovornost je preuzeo naravno Abraham i pogodio za 0:2. Bio je to njegov 26. pogodak za klub u svim takmičenjima ove sezone, što dovoljno potvrđuje da je bivši fudbaler Čelsija bio top pojačanje za “Vučicu”.
Drugi deo igre nam nije doneo previše uzbuđenja, ali smo ipak videli još jedan pogodak gostiju i to ponovo sa jedanaest metara. Abraham nije bio sebičan i nije htio šutirati kako bi kompletirao het-trik, pa je loptu prepustio Pelegriniju koji je pogodio za konačnih 0:3.
Što se tiče Lige konferencija, u polufinalu je ekipa koju sa klupe predvodi Žoze Murinjo u dvomeču bila bolja od Lestera, pošto je u Engleskoj bilo 1:1, dok je na “Olimpiku” duel između ova dva tima završen rezultatom 1:0, a jedini strelac na tom polufinalnom susretu bio je naravno Tami Abraham.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj finalni duel, portugalski stručnjak može da računa na gotovo sve fudbalere, jedini znak pitanja je Mhtarijan, ali medicinski tim Rome će učiniti sve da ovaj sjajni fudbaler zaigra u Tirani.

Fejnord: Sjajne partije u Ligi konferencija!

Što se tiče Fejnorda, treba biti realan pa priznati da je i ovaj plasman u finale novoformiranog veliki uspeh za ovaj holandski tim koji u poslednje vreme nije beležio značajnije rezultate u evropskim takmičenjima.
Treba naravno podsetiti da je Fejnord 2002. osvojio tadašnji Kup UEFA i to nakon trijumfa nad Borusijom iz Dortmunda u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
Bila je to jedna sjajna generacija Fejnorda predvođena legendarnim Pjerom Van Hojdonkom, Tomasonom i mlađanim Van Persijem.
Poslednju titulu šampiona Holandije ova ekipa je osvojila u sezoni 2016/17 što je svakako bilo veliko iznenađenje, s obzirom da poslednjih godina dominiraju Ajaks i PSV.
Ovogodišnje izdanje “Eredivizije” Fejnord je završio na sjajnom trećem mestu na tabeli što je ovom timu obezbedilo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, međutim, ne treba zaboraviti da bi holandski predstavnik mogao i da izbori direktan plasman u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, naravno ako trijumfuje u finalnom duelu Lige konferencija, što će svakako biti izuzetno težak zadatak.
U poslednjem kolu holandskog šampionata trećeplasirani tim na tabeli je poražen na svom terenu od četvrtoplasiranog Tventea, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Što se tiče Lige konferencija, do plasmana u veliko finale izabranici Arne Slota su došli nakon eliminacije Marseja, koji je možda bio i blagi favorit na tom duelu.
Prvi meč na “De Kujpu” je završen rezultatom 3:2, a zanimljivo je da smo u prvom poluvremenu videli čak četiri gola, pošto se na odmor otišlo sa rezultatom 2:2.
U nastavku susreta je domaćin iskoristio jednu od mnogobrojnih šansi i preko sjajnog Desersa došli do prednosti uoči revanša koji je nedelju dana kasnije odigran na “Velodromu”.
Tu mimo svih očekivanja nije bilo pogodaka, a veliko je pitanje šta bi bilo na tom susretu da se u ranoj fazi meča nije povredio Paje, koji važi za najboljeg fudbalera francuske ekipe.
Kada je ovaj finalni susret u pitanju, Arne Slot vrlo verovatno neće moći da računa na golmana Bijlova koji je nedavno povredio stopalo.

Naš predlog

Utisak je da je možda i najveća prednost Rome u ovom finalnom susretu upravo Žoze Murinjo, pošto je poznato da portugalski stručnjak retko gubi finala. Između ostalog, trijumfom u Ligi konferencije Murinjo bi kompletirao evropske trofeje, a mišljenja smo da će se to i desiti zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.40.

Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da će nam ovaj finalni duel u Tirani ipak doneti dosta golova, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.91.

Za kraj, vrlo lako se može desiti da četa Žozea Murinja postigne dva ili više golova na ovom susretu, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom D2+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.26.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.