Tiket dana tenis (četvrtak, 26.05.2022)

Rolan Garos obećava da će biti uzbudljiviji nego kad, od kad je krenula Nadalova dominacija. Trojica favorita već su bila na ivici ispadanja, Zverev, Alkaraz i Cicipas, a prva dvojica spašavala su meč lopte. Da vidimo hoće li neko danas završiti nastup od najboljih. Kvote mogu biti promenjene.

Laslo Đere – Danil Medvedev – US+ (granica 3,5) @ 1.56 u Meridianbet

Drugi teniser sveta nije toliko favorit u ovom duelu koliko bi trebalo da bude po svom rankingu. Medvedev jeste drugi na ATP listi, verovatno će uskoro ponovo na prvo mesto, ali će danas imati velikih problema sa Laslom Đereom, teniserom iz Srbije. Đere je stigao u Pariz kao 56. igrač, a već posle Berankisa u prvom kolu na granici je Top 50. Bio je on i mnogo bolje plasiran, posle osvajnaj turnira u Riju iz Serije 500, ali je ove sezone najavio velike mogućnosti. Na šljaci je igrao odlično, prolazio je kvalifikacije u Monte Karlu i Rimu, čak pobeđivao i u glavnom žrebu, a u Beogradu je bio na korak od trijumfa nad Đokovićem. Medvedev je imao operaciju, vratio se u Ženevi i odmah ispao od Gaskea, pa je u ”grad svetlosti” stigao samo sa jednim mečom na šljaci. U prvom kolu je zabeležio i prvi trijumf ove sezone na najsporijoj podlozi, savladao je Argentinca Bagnisa sa tri puta po 6:2. Bilo je to dobro izdanje Rusa, ali je Đere nezgodan na šljaci, i ako ništa drugo, može bar do jednog seta, mada smatramo da ni senzacija nije nemoguća. Za predlog više od 3,5 setova ukupno koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.56.

Miomir Kecmanović – Aleksadar Bublik – US – (granica 3,5) @ 1.95 u Meridianbet

Srpski teniser je favorit u meču sa nepredvidivim igračem iz Kazahstana. Bublik je, ako ništa drugo, zanimljiv za gledanje, njegovi mečevi nikad nisu dosadni, a i ne traju dugo. Ako mu rene na početku, sposoban je da pobedi i mnogo bolje igrače od sebe, ali ako krene loše, vrlo brzo se loše i završi. Po njega. Kecmanović je ove sezone najzad prebrodio onu barijeru koja ga je sprečavala da ode u svetski vrh, gde mu je mesto, Rad sa Davidom Nalbandijanom doneo mu je mnogo toga dobrog, posebno na šljaci na kojoj ranije nije vole o ni da igra, pa je i izbegavao neke turnire. Imao je odličnim rezulatat koji su ga doveli među 30 najboljih na svetu, a to mu je ranking karijere. Očekujemo da pobedi Bublika, kao što je to uradio već ovog meseca na mastersu u Madridu. U prvom kolu Srbin je izbacio malo poznatog Argentinca Ečeverija, dok je Bublik iznenadio Rinderkneša. Neće ovo biti dug meč, pa je predlog tačno tri seta. Za manje od 3,5 setova ukupno u kladionici Meridianbet kvota je 1.95.

Žil Simon – Stiv Džonson – 1 @ 2.55 u Meridianbet

Malo ko je očekivao da vidi ovaj duel u drugom kolu Rolan Garosa. Čak nismo očekivali da vidimo nijednog od ove dvojice u drugoj rundi nakon obavljenog žreba. Žil Simon je napravio najveće iznenađenje u prvom kolu i eliminisao Pabla Karenja Bustu, osvajača medalje sa Igara u Tokiju, ali i 18. igrača na ATP listi, dok je Amerikanac sa 3:1 pobedio Čeha Jiržija Veselog, čoveka koji je izbacio Đokovića u Dubaiju i posle igrao u finalu. Ipak, to je bilo na betonu, a Veseli je na šljaci vezao 5 poraza. Džonson nije igrač koji voli zemlju, nije ni dolazio u Evropu na masterse, a u Pariz je stigao, pre svega, zbog početka sezone na travi koja startuje uskoro. Simonu je ovo možda poslednji Rolan Garos, ma koliko bio žilav ima već punih 37 godina, i način njegove igre, sa dugim poenima i mnogo prebacivanja, nije za čoveka u ozbiljnim godinama. Ipak, protiv Karenja Buste je pokazao da može još uvek da igra u pet setova i samo je pitanje da li je uspeo da se oporavi fizički od tolikog napora. Kladionice favorizuju Džonsona, valjda zbog rankinga, ali je po nama Simon bliži trijumfu. Zanimljivo da su se ova dvojica iskusnih igrača sastala samo jednom i to pre osam gdina u Tokiju, a slavio je Francuz. Za pobedu Simona kvota je 2.55 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu sa Rolan Garosa za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 7.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.