Tip dana: Crvena zvezda – Partizan: Partizanovo uskrsnuće ili Zvezdin pečat!

U četvrtak je veoma interesantna ponuda za klađenje a svakako da je najzanimljiviji meč ovog puta novi “večiti derbi” u kom će na stadionu “Rajko Mitić” u okviru finala Kupa odmeriti Crvena zvezda i Partizan.
Podsećamo vas, pre samo nekoliko dana su crveno-beli došli do pete uzastopne šampionske titule, a posle duže vremena prvenstvo je rešeno u poslednjem kolu.
Finale Kupa je zakazano za 18 časova.

Crvena zvezda: Mogu li crveno-beli da odbrane “duplu krunu”?

Sećamo se svi one eliminacije Zvezde od strane moldavskog Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je malo ko mogao da pretpostavi da će crveno-beli imati još jednu poprilično uspešnu sezonu, međutim, utisak je da svi navijači najtrofejnijeg srpskog kluba ponovo imaju pregršt razloga za zadovoljstvo.
Krenimo pre svega od nacionalnog šampionata, u kom su izabranici Dejana Stankovića došli do pete uzastopne titule šampiona, iako nije sve išlo glatko.
Naime, na zimsku pauzu je Crvena zvezda otišla sa pet bodova minusa, što je u prvenstvu poput srpskog dosta puta znala da bude i nenadoknadiva razlika.
Međutim, tim sa stadiona “Rajko Mitić” je odigrao fantastično prolećni deo šampionata, a deluje da je ključna stvar bio trijumf u “večitom derbiju” kada je bilo 2:0, što je bila jedna od najboljih partija Zvezde u međusobnim okršajima sa Partizanom u poslednjih nekoliko godina.
Nakon toga su crno-beli remizirali prvo sa Napretkom na svom terenu kada nije bilo golova, a potom i sa Čukaričkim na gostovanju, čime su crveno-beli početak plej-ofa dočekali na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na Partizan, ali i bolji međusobni skor.
Do kraja šampionata su oba tima ostvarila sve trijumfe, a u poslednjem kolu pred oko 40.000 ljudi izabranici Dejana Stankovića su savladali Voždovac, a ono što je veoma zanimljivo je da je treći pogodak za novog-starog šampionata na tom susretu postigao Milan Borjan iz penala.
Nakon eliminacije od Šerifa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Zvezda se fokusirala na Ligu Evrope, gde su preko Kluža došli do plasmana u grupnu fazu, a tamo odigrali nekoliko zaista fenomenalnih mečeva i došli do prvog mesta u grupi, koja nije bila nimalo naivna s obzirom da su pored njih tu još bili i Braga, Mitjiland i Ludogorec, a ta prva pozicija je crveno-belima donela i direktan plasman u osminu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, što je svakako bio ogroman uspeh.
Nažalost, tu je Zvezda eliminisana od Rendžersa, i to pošto je na “Ajbroksu” bilo 3:0, uz promašen penal Kataija i čak tri poništena gola, dok je na “Rajku Mitiću” bilo 2:1 za srpskog prvaka, uz podatak da su crveno-beli propustili pregršt neverovatnih šansi za postizanje gola, što je ovosezonski finalista Liga Evrope umeo da kazni.
Za kraj, Dejan Stanković nema većih kadrovskih problema kada je u pitanju sastav za ovaj “večiti derbi”, jedino perspektivni stručnjak neće moći da računa na duže povređenog Veljka Nikolića, koji bi trebalo da bude spreman tek za početak sledeće sezone.

Partizan: Crno-beli igraju za spas sezone!

Posle duže vremena, Partizan je ove sezone konačno držao sve u svojim rukama, imao prednost od pet bodova pred početak prolećnog šampionata, ali nekako deluje, da kada je to bilo najpotrebnije, crno-beli su odigrali nekoliko izuzetno bledih partija što ih je na kraju i koštalo titule šampiona, pa su tako izabranici Aleksandra Stanojevića propustili priliku da prekinu petogodišnju dominaciju svoj najljućeg rivala.
Kada se vratimo na start šampionata, pre svega treba apostrofirati sjajne partije cno-belih u kvalifikacijama za novoformiranu Ligu konferencija.
Naime, izabranici Aleksandra Stanojevića nisu imali nimalo lak posao u kvalifikacijama za ovo takmičenje, s obzirom da su na putu do grupne faze eliminisali nimalo naivnu ekipu Sočija, a potom i u plej-ofu bili bolji od Santa Klare.
Sve to je Partizanu donelo plasman u grupnu fazu novoforamiranog takmičenja, a pri samom žrebu su svi navijači ovog tima već videli crno-bele u nokaut fazi, pošto je srpski vicešampion bio u grupi sa Gentom, Anortozisom i Florom.
Grupnu fazu je Partizan završio na drugom mestu na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, gde su crno-beli bez većih problema eliminisali Spartu iz Praga.
Nakon toga je usledio dvomeč sa Fejnordom u osmini finala, u kom je holandski predstavnik ostvario dva ubedljiva trijumfa i potpuno zasluženo došao do plasmana u narednu fazu, a o kakvom protivniku se radi videlo se kasnije pošto je tim sa “De Kuipa” došao do finala ovog takmičenja, gde je sinoć poražen od Rome sa 1:0.
Nakon ispadanja iz trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja izabranici Aleksandra Stanojevića su se okrenuli domaćem prvenstvu, ali se nekako čini da ih je baš igranje u Ligi konferencija i omelo da ostvare bolje rezultate u prolećnom delu šampionata.
Kao što smo već napomenuli, Partizan je prvo poražen u derbiju, a potom je mimo svih očekivanja remizirao na svom terenu protiv Napretka, ali isto uradio i na gostovanju kod Čukaričkog, čime je Zvezda obezbedila derbi u plej-ofu na svom terenu, ali i dva boda prednosti što crveno-beli nisu ispustili do kraja šampionata.
Za kraj, treba napomenuti da vicešampion Srbije na šest poslednjih međusobnih susreta sa Crvenom zvezdom nije uspeo da pobedi, dok na dva poslednja okršaja Partizan nije uspeo da postigne ni gol.

Naš predlog

Na poslednjih deset susreta između dva najtrofejnija srpska kluba nije bilo više od dva gola, pa smo mišljenja da će to biti slučaj i ovog puta pogotovu što je ulog trofej u Kupu, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.54.

Crno-beli će učiniti sve da se domognu trofeja i na taj način spasu sezonu, i mišljenja smo da Partizan neće doživeti poraz na ovom finalu, makar ne u regularnom toku susreta, pa vam predlažemo da odigrate duplu šansu X2 za koju je Meridianbet pripremio koeficijent 1.65.

U poslednjih nekoliko derbija je dosta puta meč završen bez pobednika, a nešto nam govori da će tako biti i ovog puta i da će o osvajaču trofeja i ovog puta odlučivati produžeci, ili možda čak i penali kao što je to slučaj bio u prošlom finalu, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da odigrate X za koji je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 3.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.