Tip dana: Liverpul – Real Madrid: Spektakl na stadionu “Francuska”! Ko će do titule šampiona Evrope?

U subotu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta naravno analizirali duel finala Lige šampiona u kom će snage na stadionu “Francuska” u Sen Deniju odmeriti Liverpul i Real Madrid.
Svakako i da su ovo dva tima koja su najviše pokazala u dosadašnjem toku ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona, a početak susreta je zakazan za 21 čas.

Liverpul: Mogu li “Redsi” ponovo do trofeja u Ligi šampiona?

U jednom trenutku su fudbaleri Liverpula bili u igri za sva četiri trofeja, a kako sada stvari stoje “Redsi” bi na kraju mogli da ostanu na polovičnom učinku.
Naime, izabranici Jirgena Klopa su trijumfovali u oba engleska Kupa, a ono što je veoma interesantno je da su u finalnim mečevima oba puta bili bolji od Čelsija i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Što se tiče Premijer lige, Liverpul je bukvalno do poslednjeg sekunda bio u igri da dođe do trofeja, ali su na kraju fudbaleri Mančester Sitija imali bod viška.
Poslednje kolo najvalitetnijeg ranga engleskog fudbala nam je donelo dosta uzbuđenja, a utisak je da su svi navijači crvenih bili u delirijumu nakon što su dobili obaveštenje da Aston Vila na “Etihadu” vodi sa 0:2.
U tom trenutku rezultat na meču između Liverpula i Vulverhemptona bio je 1:1, a veoma brzo je četa Jirgena Klopa došla i do vođstva na Enfildu.
Međutim, Siti je na svom terenu napravio nestvaran preokret i za samo nekoliko minuta uspeo da postigne čak tri gola, mirno privede meč kraju a samim tim i dođe do naslova prvaka.
Za kraj, utisak je nekako da je Liverpul pokazao možda i najviše od svih timova u Ligi šampiona, zbog čega je kako stvari stoje i favorit u velikom finalu protiv Real Madrida.
Naime. “Redsi” su bez većih problema prošli grupu koja nije bila nimalo naivna s obzirom da su pored njih tu još bili i timovi Atletiko Madrida, Milana ali i Porta, a na kraju je tim sa “Enfilda” grupnu fazu završio na prvom mestu u grupi uz maksimalnih osamnaest osvojenih bodova.
U osmini finala je Liverpul za protivnika dobio nimalo naivnu ekipu Intera, a deluje nekako da je sve bilo rešeno već posle prvog meča na stadionu “Đuzepe Meaca” u kom je engleski predstavnik slavio sa 0:2.
U četvrtfinalu je četa Jirgena Klopa bez većih problema eliminisala Beniku, mada daleko od toga da se portugalski predstavnik obrukao na tom susretu.
Što se tiče polufinala, i tu je Liverpul imao dosta sreće s obzirom da je za protivnika dobio Viljareal, kog je eliminisao i to pošto je ostvario pobedu u Engleskoj, ali i na “El Madrigalu” iako je “žuta podmornica” u jednom trenutku imala čak dva gola prednosti.
Što se tiče izostanaka, Jirgen Klop može da bude i te kako zadovoljan što se tiče ovog finalnog susreta, s obzirom da neće moći da računa jedino na Divoka Oriđija, iako je veliko pitanje da li bi belgijski reprezentativac uopšte i upisao neki minut na ovom finalnom duelu.
Treba za kraj podsetiti i na podatak da Liverpul na pet poslednjih međusobnih mečeva ne zna za trijumf nad Realom, a poslednji put su ova dva tima ukrstila koplja u prošlosezonskom četvrtfinalu Lige šampiona kada je kraljevski klub u prvom susretu na svom terenu slavio sa 3:1, dok u revanšu na “Enfildu” nije bilo golova.
Takođe, poznato je da su Madriđani u finalu Lige šampiona 2018. godine upravo preko Liverpula došli do titule šampiona Evrope, pošto je taj duel završen rezultatom 3:1, pa je sigurno da će “Redsi” imati motiva na pretek da se revanširaju četi Karla Ančelotija.

Real Madrid: Spektakularna izdanja kraljevskog kluba!

Tokom prošlog leta za novog trenera Madriđana mimo svih očekivanja imenovan je Karlo Ančeloti koji je seo na klupu najtrofejnijeg kluba na svetu nakon ne baš uspešne epizode u Evertonu.
Dosta polemike se u španskim medijima povelo nakon angažovanja popularnog “Don Karla” međutim sada, u noći kada se stavlja tačka na evropski klupski fudbal, vidimo da je to bio fantastičan posao.
Naime, utisak je da su Madriđani nikad lakše došli do titule šampiona Španije, i to pošto su na kraju imali čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Barselonu.
Naravno, treba podsetiti da je četa Karla Ančelotija poslednjih nekoliko susreta odigrala bez pritiska, pa je tako tim sa “Santjago Bernabeua” na dva poslednja meča u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala isto toliko puta remizirao.
U poslednjem kolu Karim Benzema i drugari su mimo svih očekivanja na svom terenu odigrali meč bez golova protiv Betisa, iza kog je takođe jedna zaista sjajna sezona.
Što se tiče najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, deluje da je malo ko očekivao da bi Real mogao da dođe do finala Lige šampiona, pogotovu nakon šokantnog poraza u grupnoj fazi od moldavskog Šerifa.
Ipak, u ostalim mečevima su Madriđani odigrali sjajno i potpuno zasluženo došli do prvog mesta u grupi što je najtrofejnijem evropskom klubu za protivnika donelo prebogati PSŽ.
Prvi meč na “Parku Prinčeva” završen je pobedom francuske ekipe od 1:0, a malo ko je davao šansu Realu da dođe do četvrtfinala, pogotovu nakon što je PSŽ na poluvreme revanš meča otišao sa prednošću od 0:1.
Međutim, tako nije mislio Karim Benzema koji je u nastavku susreta postigao tri gola i svom timu doneo plasman u osminu finala, gde je protivnik bio tada aktuelni šampion Evrope Čelsi.
I tu su Madriđani nekako uspeli da prođu, i to nakon produžetaka, a ponovo je čovek odluke bio Benzema koji je samo potvrdio da igra u životnoj formi.
Za kraj, u polufinalu smo prisustvovali jednom spektalularnom dvomeču između Mančester Sitija i Reala, a prvi duel između ova dva sjajna kluba na “Etihadu” je završen rezultatom 4:3, i sasvim sigurno je to bio najbolji meč Lige šampiona u poslednjih nekoliko godina.
U revanšu je četa Karla Ančelotija gubila sve do 90. minuta, a onda sa dva gola u tri minuta prvo izborila produžetak, a onda je Karim Benzema uzeo stvari u svoje ruke i golom sa penala odveo svoj klub u veliko finale.
Što se tiče izostanaka, posle duže vremena Karlo Ančeloti nema previše kadrovskih problema, a ono što je svakako najbitnije je da će italijanski stručnjak konačno moći će da računa na Alabu, koji se oporavio od povrede.

Naš predlog

Nekako je utisak da je Real Madrid previše uradio u nokaut fazi da bi se zaustavio samo na plasmanu u finale, pa smo mišljenja da će kraljevski klub doći do novog evropskog trofeja. Kvota da Madriđani osvajaju Ligu šampiona u kladionici Meridianbet je fenomenalna, i iznosi 2.46.

Iako je u pitanju finalni duel i ulog je ogroman mišljenja smo da na stadionu “Francuska” ni golovi neće izostati zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet prirpemila koeficijent 1.76.

Za kraj, mišljenja smo da bi Real pitanje pobednika mogao da reši već u regularnom toku susreta zbog čega vam savetujemo da probate sa 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.