Tip dana: Hadersfild – Notingem: “Terijeri” reže na bivšeg prvaka Evrope u najskupljoj utakmici na svetu!

U nedelju je sjajna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali veliko finale baraža za ulazak u najkvalitetniji rang engleskog fudbala u kom će Hadersfild odmeriti snage sa Notingemom.
Duel između ova dva tima je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Hadersfild: Mogu li “terijeri” do Premijer lige?

Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da su fudbaleri Hadersfiflda najprijatnije iznaneđenje u ovogodišnjem izdanju Čempionšipa, i zaista deluje da je ova ekipa mimo svih očekivanja došla do plasmana u finale baraža.
Regularni deo šampionata popularni “terijeri” su završili na sjajnom trećem mestu na tabeli, a sve to nakon četiri vezana trijumfa u poslednja četiri kola.
U poslednjem kolu regularnog dela Hadersfild je potvrio treću poziciju na tabeli pred doigravanje i to trijumfom na svom terenu protiv Bristola, pošto je taj duel završen rezultatom 2:0.
Inače, treba podsetiti da se plavo-beli kroz istoriju nisu naigrali u Premijer ligi, jedina dva učešća upisali su u sezonama 2017/18. (16 mesto) i 2018/19. (20).
Probaće sada ponovo da se domognu elite, ali i nešto duže zadrže u njoj, što će bez ikakve sumnje biti pakleno težak zadatak s obzirom da je protivnik slavni Notingem.
Kada je u pitanju baraž, Hadersfild uspeo je da se plasira u veliko finale plejofa Čempionšipa, pošto je nakon 180 minuta fudbala bio bolji od Lutona, ukupnim rezultatom 2:1. Nakon remija (1:1) u prvom meču, na svom “Džon Smit” stadionu je protivnik savladan minimalnim rezultatom, što je bilo dovoljno da se dođe na korak od plasmana u elitu
Junak pobede bio je jedini strelac pogotka, a ujedno i igrač utakmice, Džordan Rouds. Ono što je i te kako zanimljivo je da je tridesetdvogodišnji Škot u igru ušao u 41. minutu meča, a osam minuta pre isteka devedesetog je uspeo da postigne svoj tek četvrti pogodak u sezoni, na 23 odigrana meča, što je označilo veliko slavlje domaćin navijača.
Poslednji međusobni susret sa Notingemom, fudbaleri Hadersfilda su odigrali sredinom marta u okviru osmine finala FA Kupa, u kom je bivši šampion Evrope slavio sa 2:1.

Notingem: Bivši šampion Evrope blizu povratka na veliku scenu!

Ako postoji neko ko nije upućen, Notingem je dvostruki šampion Evrope, i to pošto je ova ekipa tadašnji Kup Evropskih šampiona osvajala 1979. i 1980. godine, a ne treba zaboraviti ni da su “šumari” 1979. došli do naslova prvaka u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala.
Nažalost, Notingem dugo ne gledamo na velikoj sceni, a kako sada stvari stoje deluje da je ova ekipa veoma blizu da dođe do ponovnog plasmana u Premijer ligu i to posle čak 22 godine, pošto je poslednji put ovaj engleski tim igrao u društvu najboljih još u sezoni 1998/99.
Regularni deo šampionata bivši šampion Evrope je završio na četvrtom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na trećeplasirani Hadersfild, koji će između ostalog i biti protivnik “šumarima” u velikom finalu plej-ofa.
U polufinalu je Notingem Forest bio bolji od Šefilda, a svakako da je to bio jedan spektakularan dvomeč.
Nakon trijumfa na gostovanju kod Šefilda od 1:2, usledio je revanš, a domaći su dobro otvorili meč i poveli pogotkom Brenana Džonsona u 19. minutu, kada se u ulozi asistenta našao Sem Saridž.
Tada je ukupna prednost Foresta iznosila 3:1, ali se gosti nisu predavali. Naime, već na startu drugog poluvremena, u 47. minutu, Morgan Gibs-Vajt je iskoristio proigravanje Sandera Bergea i doneo izjednačenje. Potpuni preokret videli smo u 75. minutu. Džordž Baldok je uposlio Džona Fleka, koji je potom zatresao mrežu i odveo utakmicu u produžetke. U dodatnih 30 minuta nismo videli veliku šansu ni na jednoj od strana, iako je bilo veoma dinamično i neizvesno.
Pobednika ovog dvomeča su rešili penali a u njima je briljirao golman domaćina Samba koji je odbranio čak tri penala i tako svom timu doneo plasman u finale plej-ofa.
Za kraj, treba napomenuti podatak da su na četiri poslednja međusobna susreta između Hadersfilda i Notingema popularni “terijeri” ostvarili čak tri trijumfa, dok je jednom slavio bivši šampion Evrope i to u regularnom delu ove sezone kada je na gostovanju kod Hadersfilda bilo 0:2.

Naš predlog

Ulog je zaista ogroman i zbog toga ovde ne treba očekivati previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.63.

Kada se sve sabere i oduzme utisak je da je ekipa Notingem favorit na ovom finalnom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.25.

Za kraj, možda i najidealnija igra kada je ovaj meč u pitanju je kombinacija X2&0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.