Tip dana: Sport Resife – Ponte Preta: Može li domaćin do ekspresnog povratka u Seriju A?

U utorak je poprlično slaba ponuda za klađenje, pa smo bili primorani da za vas ponovo analiziramo jedan meč brazilske Serije B, u kom će Sport Resife na svom terenu ugostiti Ponte Pretu.
Meč između ova dva tima je zakazan za ponoć.

Sport Resife: Primarni cilj je povratak u Seriju A!

Nažalost, fudbaleri Sport Resifea su prošle sezone napustili najkvalitetniji rang brazilskog fudbala i to pošto je na kraju ovaj tim zauzeo pretposlednje mesto na tabeli, a kako je opšte poznato pošto čak četiri tima na kraju prvenstva napušta Seriju A, deluje da se od domaćina u prošlogodišnjem izdanju brazilske Serije A nije više moglo ni očekivati, iako ne treba zaboraviti da je Sport Resife na početku prošlog šampionata sjajno startovao, ali kako je prvenstvo teklo tako je i ova ekipa pružala sve slabije partije.
Uopšte se ne postavlja pitanje šta je primarni cilj za ovu sezonu, pošto je to bez ikakve sumnje povratak na veliku scenu.
Posle devet odigranih mečeva Sport Resife se nalazi na četvrtom mestu na tabeli, a upravo to i jeste poslednje mesto koje na kraju prvenstva donosi plasman u društvo najboljih.
Do sada je ova ekipa odigrala devet mečeva u drugom po kvalitetu brazilskom takmičenju, i u tom periodu ostvarila četiri trijumfa, tri remija i dva poraza.
U prošlom kolu je prošlosezonski prvoligaš neočekivano poražen od CRB-a, a taj duel je završen rezultatom 0:1 što je bio drugi poraz Resifea u ovogdišnjem izdanju Serije B.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je ova simpatična ekipa odigrala četiri meča kao domaćin i u tom periodu, Sport Resife je ostvario čak tri trijumfa, uz pomenuti poraz u prošlom kolu od ekipe CRB-a.
Po tradiciji, ovaj tim igra dosta lošije na strani nego na svom terenu što smo najbolje videli do sada s obzirom da je četvrti tim na tabeli odigrao pet susreta van svog terena i ostvario samo jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija.

Ponte Preta: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Iako su prošlu sezonu fudbaleri Ponte Prete završili na dvanaestom mestu na tabeli, treba biti realan pa priznati da je ova ekipa na kraju imala samo šest bodova viška u odnosu na tim koji je ispao u treću ligu, a ko zna šta bi se desilo da ova ekipa u poslednja dva kola nije ostvarila dva trijumfa, čime je i definitivno postalo jasno da ćemo ovaj klub i ove sezone gledati u Seriji B.
Ipak, deluje da smo od ekipe Ponte Prete oekivali dosta više u dosadašnjem toku drugog po kvalitetu ranga brazilskog fudbala.
Naime, nekadašnji prvoligaš se u ovom trenutku nalazi tek na šesnaestom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i timovi koji bi da se prvenstvo u ovom trenutku završi ispali u treću ligu.
U prošlom kolu je Ponte Preta odigrala jedan solidan meč na svom terenu protiv Čapekoensea, u kom domaćin nažalost nije uspeo da iskoristi mnogobrojne šanse i dođe do trijumfa, a taj susret je na kraju završen bez golova, što je pre početka utakmice malo ko očekivao, s obzurom da se radi o timovima koji vole da igraju za gol više.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je ova ekipa odigrala pet susreta kao domaćin i ostvarila dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to kao što smo već napomenuli u svom poslednjem meču koji su do sada odigrali na svom stadionu protiv tima koji je postao poznat široj javnosti nakon one jezive avionske nesreće.
Poslednji međusobni susret Ponte Preta je odigrala sa Sport Resifeom još sredinom novembra 2019. godine kada su popularni “lavovi sa severa” slavili sa 2:1, što će trenutno šesnaestoplasirani tim na tabeli svakako pokušati da izbegne ovog puta, a nije tajna da će to biti izuzetno težak zadatak s obzirom da Sport Resife slovi za jednog od glavnih favorita za plasman u najkvalitetniji rang brazilskog fudbala.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, primarni cilj domaćina je povratak u najkvalitetniji rang brazilskog fudbala, a mišljenja smo da će Sport Resife do toga i stići, zbog čega vam najviše i savetujemo da ovde probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.

Generalno, na mečevima između ova dva tima skoro uvek ima dosta golova, a smatramo da će ovog puta gost primiti makar dva, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru D2+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.