Tiket dana tenis (petak, 03.06.2022)

Danas su na programu polufinalni mečevi u muškoj konkurenciji na drugom Grend slemu u sezoni. Ostaje da vidimo ko će igrati u nedeljnom velikom finalu, a jasno je da pehar menja vlasnika, s obzirom da je Novak Đoković poražen u četvrtfinalu od Rafaela Nadala. Kvote i granice mogu se menjati.

Rafael Nadal – Aleksandar Zverev – PS 2 @ 2.95 u Mozzartbet

Nije Nadal još za staro gvožđe, ma šta mnogi mislili nakon onih najnovijih problema na turniru u Rimu. Nagađalo se hoće li Španac uopšte doći u Pariz, a on danas igra za svoje novo finale i 14. titulu u Bulonjskoj šumi, odnosno 22. Grend slem. Moguće je da ovo bude najbitniji trofej za Nadala jer bi u slučaju osvajnja pehara pobegao na dva trofeja razlike, kada su Grend slemovi u pitanju, u odnosu na Đokovića i Federera, a vreme prolazi i tižu ”mladi lavovi”. U prva tri kola Nadal nije imao problema u duelima sa Tompsonom, Muteom i Van De Zandšulpom, a na velikom iskušenju bio je u osmini finala protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima. Morao je da igra pet setova, a možda je baš ta činjenica pomogla u okršaju sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu, s obzirom da je Srbin prelako došao do završnice. Uglavnom, u 59. rundi najdugovečnijeg rivalstva u tenisu Španac je slavio u četiri seta i evo ga još jednom u samoj završnici Rolan Garosa. Protivnik mu je Aleksandar Zverev koji je, malo neočekivano, uspeo da izađe na kraj sa samopouzdanjem napumpanim Karlosom Alkarazom. Bio je to fantastičan meč, kakav odavno nismo gledali, ne samo na šljaci. Nema se šta zameriti momku iz Mursije, ali je Nemac rusko porekla bio neverovatan, odigrao je nešto slično onom polufinalu protiv Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, skoro bez greške. Kad se setimo da je Zverev u drugom kolu gubio 2:0 od Argentinca Baesa, a spasio i jednu meč loptu u petom setu, možda mu je suđeno da na ovom Rolan Garosu konačno dođe do svoje prve grend slem titule. Pobednik ovog polufinala biće svakako favorit u finalu, ko god u njemu bude, Čilić ili Rud. Prethodni duel ova dvojica su odigrala u Rimu prošle godine, slavio je Nadal, aje tri puta pre toga pobeda pripadala Zverevu. Ako Zverev bude servirao kako ume, njegove šanse rapidno rastu, u suprotnom, ako previše greši i pravi dvostruke u nizu, ništa od finala. Ipak, Nadalu treba vremena da se zagreje, pa bi Zverev mogao da lako da osvoji prvi set. To i jeste naš predlog za ovaj duel, Zverev osvaja prvi set, a kvota za PS 2 je 2.95 u kladionici Mozzartbet.

Kasper Rud – Marin Čilić – 1,G- (granica 38,5) @ 2.34 u Mozzartbet

Kasper Rud je prvi Norvežanin u finalu Rolan Garosa. Nije ovaj teniser iznenađenje u završnici, na kraju krajeva on je u Pariz stigao kao 8. na ATP listi, ali sigurno da je dosta pripomogao i žreb koji je u jednu polovinu svrstao i Đokovića, i Nadala, ali i Zvereva i Alkaraza. Ne treba, ipak, potcenjivati rezultat Ruda, mada je do polufinala igrač sa najboljim rankingom koga je pobedio bio Hubert Hurkač, pre Pariza na 13. mestu, ali je poznato da Poljaku šljaka nije najomiljenija podloga. Zato jeste Holgeru Runeu, Dancu koga je Rud pobedio u četvrfinalu i kome mnogi predviđaju sjajnu budućnost. Ovaj juniorski pobednik Rolan Garosa pružio je jak otpor u skandinavskom okršaju, ali je uspeo da uzme samo jedan set. Marin Čilić je, pravo niotkuda, došao do polufinala. Visokom hrvatskom teniseru igranje na zemljanim podlogama nikad nije bilo najomiljenije, ali je ove sezone pokazao da može biti opasan i najsporijoj podlozi. Posle katastrofalne prošle sezone, kada je i kraj karijere bio jedna od opcija, Čilić igra mnogo bolje u ovoj, mada mu je ovo ubedljivo najbolji rezultat u sezoni. Hrvat je na startu eliminisao dva Mađara, Balaša i Fučovića, onda veterana Žila Simona, pa dvojicu Rusa, Medvedeva i Rubljova. Oba ta meča odigrao je sjajno, ali je protiv Medvedeva, od ponedeljka prvog na listi, prosto blistao. Pokušaše Čilić da stigne do trećeg finala na trećem različitom Grend slemu, ali to neće biti lako. Naš predlog je pobeda Ruda uz manji broj gemova od granice koja je na 38,5 gemova ukupno. Za 1,G- u kladionici Mozzartbet kvota je 2.34.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 6.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.