Tip dana: Francuska – Danska: Mogu li sjajni Danci da iznenade “trikolore”?

U petak je izuzetno interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali susret između Francuske i Danske koji će biti odigran na stadionu “Francuska” na kom je između ostalog nedavno odigrano i finale Lige šampiona.
Početak ovog u najavi veoma interesantnog duela je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Francuska: “Trikolori” bi da odbrane trofej u Ligi nacija!

Poznato je da su Francuzi aktuelni osvajači Lige nacija i to pošto je ova selekcija u velikom finalu bila bolja od Španije, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Naravno, treba podsetiti da su Francuzi aktuelni svetski šampioni, a svakako da je ova selekcija jedan od glavnih favorita za osvajanja Mundijala i u Kataru na prvenstvu koje će biti održano krajem godine.
Jedino takmičenje gde je selekcija Didijea Dešama podbacila je bilo Evropsko prvenstvo, pošto su “trikolori” mimo svih očekivanja eliminisani još u osmini finala, kada je Švajcarska slavila nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Što se tiče kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, utisak je da su Francuzi bez većih problema stigli do plasmana na najveću smotru fudbala, pošto su kvalifikacije završili na prvom mestu u grupi uz šest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Ukrajinu koju u nedelju očekuje baraž meč sa Velsom, i pobednik tog duela će u Katar.
Inače, “trikolori” su na osam odigranih susreta u kvalifikacijama ostvarili pet trijumfa, uz tri remija, i to dva puta protiv Ukrajine, i jednom na svom terenu protiv Bosne i Hercegovine, što je svakako bilo ogromno iznenađenje.
Didije Dešam se i ovog puta opredelio za najjači mogući tim, pa će tako napad aktuelnih svetskih prvaka predvoditi Mbape i Benzema, što nam obećava golove na ovom susretu.
Do sada su Francuska i Danska odigrale četrnaest međusobnih mečeva, “trikolori” su upisali osam trijumfa, dve utakmice su završene bez pobednika, dok je Danska četiri puta slavila.
Poslednji meč selekcija Francuske je odigrala krajem marta, kada su izabranici selektora Dešama na svom terenu demolirali Južnu Afriku, a taj duel je završen rezultatom 5:0.
Strelci na tom susretu bili su naravno Mbape koji je dva puta pogodio, potom Žiru, Ben Jeder i Genduzi.

Danska: Briljantne partije u kvalifikacijama za Mundijal!

Selekcija Danske poslednjih godina beleži zaista sjajne rezultate, a stiče se utisak da se sve to najbolje videlo na Evropskom prvenstvu gde su Danci stigli čak do polufinala.
Sećamo se sigurno svi neslavnog početka ove selekcije, koja je u prvom meču poražena od Finske, a taj duel je obeležio Kristijan Eriksen koji se srušio pred kraj prvog poluvremena, ali je na sreću sve ispalo dobro.
U drugom kolu su izabranici Kaspera Hjumlanda odigrali sjajan meč protiv Belgijanaca, ali nažalost doživeli poraz i praktično delovalo je da Dance nećemo videti u nokaut fazi.
Ipak, u poslednjem meču grupne faze, Danci su odigrali jedan fantastičan meč i slavli protiv Rusije, čime su i izborili plasman u nokaut fazu.
Za protivnika su izabranici selektora Hjumlanda dobila nimalo naivnu ekipu Velsa, ali sve što su Garet Bejl i drugari uspeli da urade za devedeset minuta je da upute samo jedan udarac u okvir gola, a na sve to još i prime četiri pogotka. Potom je skandinavska selekcija u četvrtfinalu eliminisala i Češku, da bi u polufinalu ova reprezentacija bila eliminisana od Engleske, a sve to nakon jednog poprilično sumnjivog penala koji je dosuđen za Gordi Albion u finišu prvog produžetka.
Danska je izgledala sjajno i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, gde je ova selekcija na deset odigranih mečeva ostvarila čak devet trijumfa, uz samo jedan poraz i to u poslednjem kolu na gostovanju kod Škotske kada je već sve bilo rešeno.
Inače, treba podsetiti da su Danci poslednji zvanični meč odigrali još krajem marta protiv selekcije Srbije kada su “Orlovi” ispraćeni kući sa čak tri gola u mreži.
Bio je to jedan od najboljih mečeva Eriksena i drugara u poslednje vreme, a golove na tom susretu su postigli Maele, Lindstrom i upravo Eriksen koji se nakon svega onog što je proživeo vratio u nacionalni tim na velika vrata.

Naš predlog

S obzirom da je Didije Dešam za ovaj ciklus Lige nacija izabrao verovatno i najjači mogući sastav, toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.61.

Sva je prilika da će ovo biti i jedan meč koji će nam doneti dosta golova, zbog čega vam predlažemo da se opredelite za igru 3+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 2.05.

Za kraj, deluje da bi domaća ekipa bez većih problema mogla da postigne dva ili više golova na ovom susretu na stadionu “Francuska” pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom D2+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.