Tip dana: Boka Juniors – Tigre: Ko će do trijumfa u reprizi finala Liga Kupa?

U sredu je nešto slabija ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali duel argentinskog šampionata između Boke Juniors i Tigrea.
Meč između ova dva tima je zakazan za 02:30h.

Boka Juniors: Tim sa “Bombonjere” nakon Liga Kupa želi i titulu prvaka Argentine!

Poznato je da su fudbaleri Boke Juniors nedavno potpuno zasluženo došli do trofeja u argentinskom Liga Kupu, i to pošto su u velikom finalu deklasirali ekipu Tigrea, a taj duel je završen sa rezultatom 3:0.
Ono što je veoma zanimljivo, je da će upravo ova dva tima ukrstiti snage i u trećem kolu argentinskog šampionata.
Tim sa “Bombonjere” je na jedan dosta dobar način ušao u ovo prvenstvo u kom će svakako jedan od najpopularnijih klubova na svetu biti uz River ponovo glavni kandidat za osvajanje naslova prvaka.
Naime, u prvom kolu je Boka bez većih problema na svom terenu savladala Arsenal Sarandi sa 2:1, a pravo je čudo kako domaća ekipa na tom susretu nije postigla još koji gol, s obzirom da su Vilja i drugari propustili nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola.
Nakon toga je usledio jedan meč argentinskog Kupa, u kom je aktuelni osvajač Liga Kupa dosta teže nego što se očekivalo slavio na gostovanju kod Fera, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Ipak, u prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga argentinskog fudbala smo videli da Boka i dalje ima dosta slabosti, pošto je ova ekipa poražena na gostovanju kod Sentral Kordobe, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Prvo poluvreme je završeno bez golova, uz podatak da je domaći tim bio daleko bolja ekipa na terenu, a početkom drugog poluvremena je Kordoba potpuno zasluženo došla do vođstva, preko Gonzaleza.
U nastavku meča domaći tim je propustio da realizuje jedanaesterac, ali ako uzmemo u obzir da je Sentral Kordobi poništen i jedan gol nakon intervencije VAR-a, onda nema nikakve sumnje da je to bila potpuno zaslužena pobeda nad Bokom Juniors, kojoj je ovo bio najslabiji meč u poslednjih nekoliko meseci.

Tigre: Koji su krajnji dometi finaliste Liga Kupa?

Pre svega, treba biti realan pa priznati da je plasman u finale Liga Kupa za Tigre bio zaista ogroman uspeh, i pored tog teškog poraza od Boke Juniors, što nije bilo iznenađenje, s obzirom da tim sa “Bombonjere” ima daleko ozbiljniji roster.
Inače, regularni deo Liga Kupa Tigre je završio na trećem mestu na tabeli, ali vrlo verovatno bi situacija bila i dosta bolja da ova ekipa na četiri poslednja susreta nije odigrala jako loše, pošto je u tom periodu ovaj tim doživeo čak tri poraza uz jedan remi.
Ipak, kada je to bilo najpotrebnije ovaj tim je odigrao sjajno, o čemu verovatno najbolje svedoči šokantna eliminacija River Plejta, koji je bio možda i glavni kandidat za naslov prvaka.
Bilo kako bilo, finalista Liga Kupa je u prvom kolu najkvalitetnijeg ranga argentinskog fudbala samo nastavio tamo gde je stao u Liga Kupu, pošto je ova ekipa slavila na gostovanju kod Santa Fea, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Naravno, ne treba zaboraviti da je pre toga Tigre bez većih problema slavio u argentinskom Kupu na svom terenu protiv Los Andesa, kada je bilo 3:0.
Najzad, u prošlom kolu su fudbaleri ovog tima posle duže vremena podbacili, pošto su na svom terenu odigrali samo 1:1 protiv novajlije Barakasa, pa se trenutno ova ekipa nalazi na petom mestu na tabeli uz tri bodova manjka u odnosu na vodeći Estudijantes.
Do prednosti su gosti došli sredinom prvog poluvremena, iako je finalista Liga Kupa u tom periodu propustio nekoliko neverovatnih prilika za postizanje gola, a zasluženi bod Tigreu petnaestak minuta pred istek regularnog toka doneo je Retegei.
Za kraj, poslednju pobedu fudbaleri Tigrea na gostovanju kod Boke Juniors su ostvarili još davne 2008. godine, kada je bilo 0:1.

Naš predlog

Domaći tim želi da se iskupi svojim navijačima zbog poraza u prošlom kolu, a pored toga, sva je prilika da Boki i te kako leži Tigre, zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.

Na “Bombonjeri” nam mečevi između ova dva tima uvek donesu dosta golova, a nema nikakve sumnje da će tako biti i sada zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.