Tip dana: Levadija – Vikingur: Nikad raniji početak kvalifikacija za Ligu šampiona!

U utorak je slaba ponuda za klađenje, međutim, ovaj dan nam donosi početak kvalifikacija za Ligu šampiona, a ovog puta smo za vas analizirali duel između Levadije i Vikingura.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21 čas i 30 minuta.

Levadija: Može li estonski predstavnik u narednu fazu?

Fudbaleri Levadije su prošle sezone došli do titule šampiona Estonije, što je ovoj ekipi između ostalog i donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Na kraju je ova ekipa imala samo bod viška u odnosu na drugoplairanu Floru, a ono što je veoma zanimlivo je da su upravo ove dve ekipe u poslednjem kolu u međusobnom duelu rešile pitanje novog šampiona Estonije.
Levadija je opravdala činjenicu da je bolji tim, koji je cele sezone bio lider i kao gost je osvojila bod, pošto je taj duel završen rezultatom 2:2, uz podatak da je gostujućem timu pobeda na tom meču izmakla u poslednjem minutu susreta, međutim, i to je bilo dovoljno da se osvoji nova titula šampiona Estonije, prva još od 2014. godine.
Što se tiče nove sezone, do sada je odigrano sedamnaest kola, a u ovom trenutku se Levadija nalazi na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Flora, koja ruku na srce ima i meč manje.
Sve to nam govori da će ova dva tima ponovo voditi glavnu reč kada je u pitanju naslov prvaka Estonije, ali je utisak da ovog puta prošlosezonski učesnik grupne faze Lige konferencija ima znatno veće šanse.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg ranga estonskog fudbala, tim iz Talina je bez većih problema slavio na svom terenu protiv Parnua, a taj duel je završen rezultatom 4:1, zbog čega sasvim sigurno fudbaleri ove ekipe u veoma lepom raspoloženju dočekuju islandskog predstavnika.
Za kraj, kada su u pitanju partije na domaćem terenu, u dosadašnjem toku estonskog prvenstva, Levadija je odigrala devet mečeva na svom stadionu i još uvek ekipa iz Talina ne zna za poraz, a u tom periodu je aktuelni šampion Estonije ostvario sedam trijumfa uz dva remija.

Vikingur: Utisak je da su Islanđani blagi favoriti!

Što se tiče Vikingura, i ovaj tim je prošle sezone postao šampion svoje zemlje, i to pošto je na kraju ova ekipa zauzela prvo mesto uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Breidablik, što nam jasno govori da je pored estonskog prvenstva, imali prilike da prisustvujemo pravoj drami i u poslednjem kolu islandskog šampionata.
U poslednjem kolu je Vikingur bez većih problema slavio na svom terenu protiv Leiknira sa 2:0, što je bilo dovoljno za šestu titulu ovog kluba, a zanimljivo prvu još od 1991. godine, čime dolazimo do podatka da je ekipa iz Rejkavika došla do prve titule nakon punih trideset godina, što je svakako bio povod za veliko slavlje svih navijača Vikingura.
Ako se osvrnemo na ovogodišnje izdanje islandskog šampionata, doći ćemo do zaključka da će ova ekipa jako teško odbraniti titulu šampiona ove zemlje, pošto se u ovom trenutku Vikingur nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Breidablik.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Islanda odigrao jedan sjajan meč na gostovanju kod Vestmanjera a taj duel je završen rezultatom 0:3, što je ujedno i bila šesta pobeda za Vikingur u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga islandskog fudbala.
Kada je reč o partijama na strani, klub iz Rejkjavika je do sada odigrao četiri meča na strani i u tom periodu je islandski tim ostvario dva trijumfa, jedan remi i jedan poraz.
Ono što ipak i te kako treba naglasiti je da nakon ne baš najboljeg starta šampionata aktuelni šampion Islanda u poslednje vreme pruža fantastične partije, a to nam bez ikakve sumnje najbolje pokazuje podatak da je ova ekipa na tri poslednja susreta ostvarila isto toliko trijumfa, iako protivnici na tim mečevima nisu bili nimalo naivni.

Naš predlog

Pre svega, treba istaći da je ovo jedan veoma težak meč za prognoziranje, međutim, ono što je nekako karakteristično i za jednu i za drugu ekipu u poslednje vreme su mečevi sa velikim brojem golova, pa je sva prilika da će to slučaj biti i sada zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.05.

Vrlo lako se može desiti da i jedna i druga ekipa bez obzira što je ogroman ulog postigne po jedan gol na ovom meču, pa vam predlažemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.