Tip dana: Palmeiras – Atletiko Paranense: “Zeleni” posle dve uzastopne titule šampiona Južne Amerike ciljaju naslov prvaka Brazila!

U subotu je izuzetno zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali derbi meč petnaestog kola brazilske Serije A u kom će prvoplasirani Palmeiras na svom terenu ugostiti trećeplasirani Atletiko Paranense.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 02:00h.

Palmeiras: “Zeleni” blistaju i ove sezone!

U poslednje dve godine fudbaleri Palmeirasa vladaju Južnom Amerikom. Naime, tim iz Sao Paula je prošle sezone odbranio titulu šampiona Južne Amerike i to nakon trijumfa u velikom finalu nad Flamengom, a taj meč je završen rezultatom 2:1.
Podsećamo vas da je godinu dana pre toga Palmeiras bio bolji od Santosa i to nakon gola u devetom minutu sudijske nadoknade.
Kada je u pitanju ovesezonski nastup ovog brazilskog tima u takmičenju koje je dva puta zaredom osvajao, “Zeleni” su grupnu fazu završili na prvom mestu u grupi sa osvojenih maksimalnih osamnaest bodova i uz fenomenalnu gol razlku 25:3, čime su izabranici Abela Fereire ponovo pokazali da su najozbiljniji kandidat za odbranu trofeja u Kopa Libertadoresu.
To se odlično videlo i u prvom meču nokaut faze u kom je aktuelni šampion Južne Amerike bez većih problema savladao Sero Porteno na gostovanju, i to dosta lakše nego što se očekivalo pošto je taj duel završen rezultatom 0:3.
Ne treba naravno zaboraviti da je Palmeiras najtrofejniji klub Brazila, s obzirom da su “Zeleni” čak deset puta osvajali titulu šampiona ove zemlje, dok je ista ekipa tri puta uspevala da dođe i do trofeja u Kopa Libertadoresu.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg ranga brazilskog fudbala treba reći da su izabranici Abela Fereire na pravom putu da dođu do prve titule šampiona posle četiri godine, pošto se u ovom trenutku klub iz Sao Paula nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Korintijans.
Ruku na srce, u prošlom kolu su “Zeleni” samo remizirali na nimalo prijatnom gostovanju kod Avaija, a taj duel je završen rezultatom 2:2.

Atletiko Paranense: Fenomenalne partije u poslednje vreme!

Pre svega treba istaći da je i Atletiko Paranense imao jednu sjajnu sezonu, s obzirom da je ova ekipa po drugi put u svojoj istoriji došla do titule u Kopa Sudamerikana, nakon trijumfa nad Red Bul Bragantinom (0:1), i to nakon spektakularnih makazica Nikaa.
Međutim, mora se priznati da prošla sezona u Seriji A za Atletiko Paranense nije bila nimalo uspešna, pošto je ova ekipa na kraju završila na četrnaestom mestu na tabeli, ali ono što je najbitnije je da je pomenuti trofej u Kopa Sudamerikani doneo brazilskom timu učešće u Kopa Libertadoresu.
U najkvalitetnijem južno-američkom klupskom takmičenju izabranici legendarnog Felipea Skolarija su došli do plasmana u nokaut fazu pošto su na kraju zauzeli drugo mesto u grupi uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Libertad koji je imao bolju gol razliku.
Za protivnika u osmini finala brazilski predstavnik je dobio upravo Libertad i u prvom meču pred svojim navijačima slavio sa 2:1, zbog čega sasvim sigurno fudbaleri ove ekipe u veoma lepom raspoloženju putuju na gostovanje kod lidera na tabeli Palmeirasa, sa kojim je između ostalog Paranense ove godine odigrao dvomeč u okviru Rekopa Sudamerikane, i nakon 2:2 u Kuritibi, aktuelni osvajač Kopa Libertadores je na svom terenu slavio sa 2:0 i došao do novog trofeja.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje brazilske Serije A, sigurno je da je Atletiko Paranense uz Korintijans najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva, s obzirom da se ova ekipa trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na vodeći Palmeiras.
U prošlom kolu su izabranici Felipea Skolarija odigrali još jedan sjajan meč i slavili pred svojim navijačima nad Bragantino, a taj duel je završen rezultatom 4:2.
Za kraj, kada su u pitanju partije Paranensea na strani, do sada je tim iz Kuritibe odigrao sedam mečeva u gostima i ostvario tri trijumfa, jedan remi i tri poraza, uz podatak da na poslednja četiri susreta na strani, trećeplasirani tim na tabeli Serije A ima sjajan skor od čak tri trijumfa i jednog remija.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme mišljenja smo ipak da je domaćin veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.36.

Mišljenja smo da će domaća ekipa postići dva ili više golova na svom stadionu i iz tog razloga vam preporučujemo da probate sa igrom D2+ za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.59.

Generalno, sva je prilika da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel pa vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.91.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.