Tiket dana (subota, 02.07.2022)

Tiket dana

Nije ove subote ponuda spektakularna, ali za utehu je to što će već naredna biti mnogo bogatija. Kvote koje smo predložili u tiketu mogle bi da bude promenjene.

Odd – Bode/Glimt – 2,2+ @ 1.96 u Meridianbet

Za domaću ekipu mnogo bi bilo bolje da stalno igraju na strani. U dosadašnjih 12 odigranih utakmica zabeležili su pet pobeda i 7 poraza, a od toga su na svom terenu upisali dve pobede i to još na početku prvenstva. Sada je Odd u seriji od četiri uzastopna poraza u svom Skienu. Pobeđivali su ih Olesund, Havesund, Sanderfjord i Molde, pa im je preko potreban neki uspeh. Istina, ostvarili su ga prošlog vikenda na gostovanju kod Valerenge gde su slavili minimalnim rezultatom. Sada im u goste dolazi dvostruki uzastopni šampion Norveške i prošlogodišnji učesnik četvrtfinala Lige konferencija Bode/Glimt. Gosti igraju daleko od svog renomea ove sezone, a tek su u poslednje vreme počeli da podsećaju na tim iz dve prethodne godine. Bode je vezao četiri pobede, po dve u prvenstvu i kupu, a i njima je poslednji meč bio na gostovanju kod Valerenge, samo par dana posle Odd-a, a ishod je bio isti, i Bode je slavio minimalnim rezultatom. Šampion je trenutno tek na petom mestu, ima osam bodova manje od vodećeg Lilestrema, ali i jednu zaostalu utakmicu. Ništa još nije izgubljeno, ali bi morali da nastave niz uspeha. Posle ovog gostovanja njih čeka meč prvg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ne bi trebalo da imaju problema sa prvakom Farskih Ostrva Ki Klaksvikom, pa im je ovo bitniji duel. Smatramo da će ga gosti dobiti i postići bar dva pogotka u Skienu. Za 2,2+ koeficijent je 1.96 u kladionici Meridianbet.

AIK – Mjalbi – 1,2+ @ 1.79 u Meridianbet

AIK je prošle sezone ostao bez titule samo zbog gol razlike, imali su slabiju gol diferenciju od malmea i pehar nije promenio vlasnika. Sada žele da ga presele u Solnu, ali je taj plan još daeko od realizacije. Pre pauze od mesec dana, koliko se nije igrao najbolji klupski fudbal u Švedskoj, AIK je bio u odličnoj formi, ali je u prošlom kolu jedva izvukao bod na gostovanju kod slabog Degerforsa. Sada su na deobi prvog mesta sa Hakenom, ali imaju utakmicu više od svog rivala. Zbog dobrog koeficijenta njihov start u kvalifikacijama za Ligu konferencija je tek krajem jula, a već i znaju ime prvog rivala. To je ukrajinska Vorskla, pa imaju lepu šansu da se probiju u dalje takmičenje. Pre tog duela čekaju ih tri ispita u domaćem prvenstvu, prvo Mjalbi, pa Elfsborg i Kalmar. Sa Mjalbijem ne bi trebalo da bude mnogo komplikacija, ovaj tim prošle sezone dva puta odigrao nerešeno sa AIK-om i tako im oduzeo čak četiri boda, koja su mogla da im donesu šampionsku krunu, da su barem jednom dobili ovaj tim. Ipak, Mjalbi je sada tek na devetom mestu, a bez pobede su u prethodnih pet kola, pošto su upisali dva poraza i tri remija. Mjalbi ne prima mnogo golova, manje od jednog po meču, ali je AIK na poslednjih pet utakmica dao deset golova. Verujemo da će i Mjalbiju bar dva puta pogoditi mrežu, a jedinica bi trebalo da se podrazumeva. Za kombinaciju 1,2+ u kladionici Meridianbet kvota je 1.79.

Vestmanejar – Breidablik – 2/2,2+ @ 2.45 u Meridianbet

Aktuelni vicešampion Islanda, ekipa Breidablika, već na početku nove sezone izdvojila se na vrhu i stekla solidnu prednost u onosu na pratioce. Nevolja je to što se ove godine po prvi put igraju Plej-of i Plej-aut, pa će Breidablik morati da odigra mnogo više mečeva do eventualne krune, a saim tim je i veća šansa za rivale da ih dostignu. Za sada je sve po planu, osim poraza u duelu sa Valurom, sve ostale utakmice su pobedili i imaju 11 bodova više od tri tima koji ih prate, ali i meč više odigran od njih. Breidablik u četvrtak igra prvo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, protivnik je Santa Koloma iz Andore, pa je za očekivati da ih gledamo i u nastavku tog takmičenja. Pre odlaska u vrelu Andoru moraju još jednom da potvrde ”titulu kralja severa”, i pobede na gostovanju u Vestmanejrau. Domaći istoimeni tim je bez pobede u dosadašnjem delu prvenstva i strmoglavio se na tabeli do poslednjeg mesta. Imaju samo četiri boda i deset utakmica, koliko i Leiknir ispred njih. Ne očekujemo nikakav problem ta Breidablik na ovom gostovanju i samo je pitanje sa kolikom razlikom će gosti slaviti u njihovom prvom ovosezonskom okršaju. Predlažemo kombinaciju prelaza i golova, a za 2/2,2+ kvota je 2.45 u kladionici Meridianbet.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Meridianbet iznosi 8.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.