Tip dana: Viking – Rozenborg: Može li domaćin da izbegne poraz od najtrofejnijeg norveškog kluba?

U nedelju je izuzetno interesantna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan meč norveškog šampionata, u kom će trećeplasirani Viking na svom terenu ugostiti sedmoplasirani Rozenborg.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova.

Viking: Sjajne partije na startu, ali onda potop!

Fudbaleri Vikinga su prošlu sezonu završili na sjajnom trećem mestu na tabeli što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, što je svakako ogroman uspeh.
Na kraju je ova simpatična ekipa imala samo tri boda manjka u odnosu na drugoplasirani Molde, ali i šest bodova zaostatka u odnosu na Bode, koji je došao do naslova prvaka.
Što se tiče ovog šampionata, mora se priznati da je Viking fenomenalno započeo novo izdanje “Elitserije”, međutim onda je usledio neshvatljivi pad, ali se i pored toga ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli uz šest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Lilestrem, koji se mimo svih očekivanja nalazi na prvom mestu na tabeli.
Ipak, kao što smo već napomenuli Viking igra katastrofalno u poslednje vreme, pa je tako trećeplasirani tim na tabeli na tri poslednja susreta u najkvalitetnijem rangu norveškog fudbala doživeo isto toliko poraza, a ako se osvnemo na poslednjih pet duela ove ekipe, doći ćemo do zaključka da u tom periodu Viking nije zabeležio niti jedan trijumf, što je svakako i najbolji pokazatelj da se ova ekipa nalazi u krizi.
U prošlom kolu je trećeplasirani tim na tabeli doživeo treći uzastopni poraz i to na gostovanju kod Haugesunda, a taj duel je završen rezultatom 4:2.
Poslednji međusobni duel između Vikinga i Rozenborga odigran je pre godinu dana, a taj duel je trećeplasirani tim u ovogodišnjem izdanju “Elitserije” rešio u svoj korist sa 2:1.
Za kraj, kada su u pitanju partije Vikinga na domaćem terenu, do sada je ova ekipa odigrala sedam mečeva na svom terenu i trenutno je ovaj tim drugi najbolji domaćin u ligi, pošto je u tom periodu ostvario četiri trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz i to od Sanderfjorda pre dva kola kada je bilo 1:2.

Rozenborg: Stvari polako ali sigurno idu na bolje!

Poznato je da je Rozenborg najtrofejniji norveški tim pošto je ova ekipa do sada čak 26 puta dolazila do naslova prvaka u norveškom šampionatu.
Nažalost, to nije bio slučaj prošle sezone kada je ova ekipa završila na razočaravajućem petom mestu na tabeli što je značilo da nekadašnjeg šampiona Norveške ove sezone nećemo gledati u kvalifikacijama za neko od evropskih takmičenja, što je dobrano razočaralo sve navijače ovog tima koji je nekada bio čak i učesnik Lige šampiona.
Sa velikim ambicijama je Rozenborg ušao u novo izdanje “Elitserije” međutim, svakako da je najtrofejniji norveški klub mogao dosta više u dosadašnjem toku šampionata.
Naime, ovaj tim se trenutno nalazi tek na sedmom mestu na tabeli uz čak deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Lilestrem, ali bez ikakve sumnje treba napomenuti podatak da Rozenborg trenutno ima dva meča manjka u odnosu na gotovo sve timove iz prvenstva, a ukoliko sedmoplasirani tim na tabeli u oba zaostala susreta upiše trijumf, doći će do pozicije broj tri, za koju smo već napomenuli da je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva donoi izlazak u kvalifikacije za neko od evropskih takmičenja.
Nakon ne baš najbolje starta šampionata najtrofejnija norveška ekipa igra sjajno u poslednje vreme, pa je tako ovaj tim na pet poslednjih mečeva doživeo samo jedan poraz uz po dva trijumfa i dva remija.
U prošlom kolu je sedmoplasirani tim na tabeli odigrao sjajan meč i slavio na svom terenu protiv Kristijansunda, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Za kraj, kada su u pitanju mečevi na strani do sada je Rozenborg odigrao šest mečeva van svog terena i ostvario samo jedan trijumf, tri remija i dva poraza.

Naš predlog

Viking igra katastrofalno u poslednje vreme i mišljenja smo da će to iskoristiti najtrofejniji norveški tim zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.95.

Za one koji su pomalo skeptični kada je pobeda Rozenborga u pitanju savetujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.90.

Za kraj, sva je prilika da će ovo biti jedan duel sa dosta golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.