Tiket dana tenis (ponedeljak, 04.07.2022)

Danas će na Vimbldonu biti kompletirano četvrtfinale. U donjoj polovini žreba očekuju nas četiri zanimljiva meča. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Džejson Kubler – Tejlor Fric – TR 0:3 @ 2.15 u MaxBet

Verovatno niste često slušali o Džejsonu Kubleru. Radi se o Australijancu koji je bodove vredno sakupljao na Čelendžerima i ITF turnirim, a sa onim najboljim teniserima sastajao se samo na Grend slemovima. On nije mlad teniser, napunio je nedavno 29 godina, ali nekog velikog uspeha, osim nekoliko osvojenih čelendžera, nije imao. Ovaj rezultat na Vimbldonu mu je ubedljivo najveći uspeh. Prava je šteta što neće dobiti bodove za ovo četvrto kolo pošto bi od narednog ponedeljka bio mnogo bolje plasiran od sadašnjeg 99. mesta. U prva tri kola pobedio je Danijela Evansa iz Velike Britanije, Novaka iz Austrije i Amerikanca Soka. Imao je naporan put i kroz kvalifikacije, pa bi moglo da se dogodi da ga je sustigao umor. Igraće protiv Tejlora Frica, tenisera kome je ovo najbolja sezona u karijeri i koji je već napravio neke sjajne rezultate, pobedivši na mastersu u Indijan Velsu i osvojivši Istborn, turnir koji je prethodio Vimbldonu. Fric je do četvrtog kola stigao bez izgubljenog seta, pobedio je maksimalnim rezultatom Musetija, Greja i Molčana, a verujemo da će isto proći i Džejson Kubler. Naš predlog je igra na tačan rezultat, odnosno da će Fric slaviti u tri seta. Za 0:3 kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Brendon Nakašima – Nik Kirjos – 2,G+ (granica 37,5) @ 2.60 u MaxBet

Nakašima je poreklom Japanac, ali igra pod zastavom SAD-a. Ranije je trener ovom teniseru bio Dušan Vemić, nekadašnji srpski reprezentativac. Ovaj teniser još nema osvojen ATP turnir, a ovo mu je najbolji rezultat na Grend slemovima. Do četvrtog kola je došao tako šeto je izbacio Nemca Kuna, Kanađanina Šapovalova i Ekvadorca Galan Riverosa. Jedini pravi ispit imao je protiv Šapovalova koga je pobedio u četiri seta. Najava dobrog rezultata na Vimbldonu bila je u Hertogenbošu gde je igrao u četvrtfinalu, a u Istbornu je prošao kvalifikacije, pobedio Kverija i Džonsona i stao u drugom kolu. Kirjos polako postaje jedan od favorita na ovogodišnjem Vimbldonu. Australijanac je shvatio kakva mu se šansa otvara i verujemo da će uspeti da obzda svoj temperament u ovom važnom meču. To baš i nije uspeo u duelu sa Cicipasom, ali je taj okršaj dobio posle mnogo kontroverzi. Bio je to, bez svake sumnje, najzanimljiviji meč dosadašnjeg dela turnira, a pobeda nad igračem iz samog svetskog vrha donela je preko potrebno samopouzdanje Australijancu. Daleko od toga da će protiv Nakašime biti lako, ali pobeda Kirjosa ne bi smela da izostane, dok bi gemovi mogli da odu u plus. Za 2,G+ kvota je 2.60 u kladionici MaxBet.

Botik Van De Zandšulp – Rafael Nadal – G+ (granica 33,5) @ 1.90 u MaxBet

Kako turnir odmiče šanse Nadala su sve veće. Ne samo zbog iskustva koje teniser sa najviše grend slem titula ima, već i zato što je podloga sve sporija, kako je trave sve manje na Centralnom terenu. Uslovi su sve sličniji turnirima na zemlji, a to Špancu itekako odgovara. Do četvrtog kola ”Bik sa Majorke” je eliminisao Argentinca Serudola, Litvanca Berankisa i Italijana Musetija, a prva dvojica su mu oduzimala po set. Sada će imati najteži zadatak. Van De Zandšulp još uvek nije u samom svetskom vrhu, ali nezadrživo grabi ka njemu. Igrao je odlično u Kvinsu, stigao do polufinala u kome ga je zaustavio Mateo Beretini. Italijan je morao da odustane od Vimbldona zbog korone, a Holanđanin je stigao do najboljih 16 na najpoznatijem turniru na svetu. Ubeđeni smo da Nadalu neće biti lako protiv tenisera koga je pre nešto više od mesec dana lako pobedio na Rolan Garosu, ali je to ipak Nadalovo ”kraljevstvo”, dok Vimbldon to nikada nije bio. Naš predlog su gemovi, verujemo da će ih biti više od 33,5 a što se pobede tiče, ostavićemo to pitanje otvorenim. Za G+ kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 10.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.