Tiket dana (sreda, 06.07.2022)

Tiket dana

I danas će u centru pažnje biti utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Kao i u torak, i sada će biti nekoliko zanimljivih duela. Predložene kvote su podložne promenama.

Zrinjski – Šerif – 1x,0-2 @ 2.49 u Meridianbet

Moldavci su bili pravi hit prethodne sezone u Evropi. Ne samo da su potpuno neočekivano došli do grupne faze najjačeg takmičenja, izbacivši u kvalifikacijama Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo. Ipak, najveću senzaciju priredili su u grupi, prvo su savladali u svom Tiraspolju Šahtjor iz Donjecka, da bi onda priredili jedno od najvećih iznenađanja od kada se igra fudbal na Starom kontinentu, pobedili su Real u Madridu, koji je kasnije, da sve bude čudnije, stigao to titule prvaka Evrope. Posle te pobede Šerif je osvojio još jedan bod u Ukrajini i kao treći se preselio u Ligu Evrope. Tamo im je prvi rival bila portugalska Braga, pobedili su je 2:0 u Moldaviji, ali su izgubili sa 3:0 u gostima i tako završili prelepu evropsku priču. I pored dobro popravljenog koeficijenta i dalje moraju da igraju u prvom kolu kvalifikacija, a žreb im je dodelio prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog iz Mostara. Da je ovo prethodna sezona ne bi smo sumnjali u uspeh gostiju, ali su oni ostali bez većine igrača iz prošle godine i sumnjamo da mogu da ponovo onakav rezultat. Istina, u Moldaviji nisu imali nekog ozbiljnog rivala, šest bodova su ostavili iza sebe ekipu Petrokuba, a skoro 20 trećeplasirani Milsami. Zrinjski je bio izuzetno ubedljiv u Premijer ligi BiH, prvenstvo su završili sa 84 boda, 27 više od drugoplasirane Tuzle Siti. Imaće domaćin veliku podršku navijača i verujemo da neće izgubiti od Šerifa, makar u prvom meču. Uz duplu šansu 1x dodajemo i 0-2 gola. Za ovu kombinaciju kvota je 2.49 u kladionici Meridianbet.

HJK – RFS – 1x,0-2 @ 2.37 u Meridianbet

Gosti iz Rige postoje tek od 2016. godine kada su u elitnom rangu zamenili poznati klub iz Letonije Skonto. Već dve godine kasnije debitovali su u Evropi, zabeležili su i prvu pobedu, ali su ispali od ljubljanske Olimpije. Pre dve godine igrali su protiv Partizana u Beogradu, onog leta kada su se kvalifikacije igrale sa samo jednom utakmicom, i poraženi su u Humskoj minimalnim rezultatom. Već naredne godine eliminisali su mađarsku Puškaš Akademiju, a onda ispali od Genta. Fudbalskia škola Riga, kako glasi tačan naziv ovog kluba, osvojio je titulu sa četiri boda prednosti u odnosu na Valmijeru. U aktuelnoj sezoni ova dva tima su zamenila uloge, pa sada Valmijera, posle 20 kola, ima pet bodova viška. S druge strane njihov rival ekipa Helsinkija, ima slične probleme. I oni su drugi, imaju tri boda mnaje od KuPS-a, ali i utakmicu više od tima iz Kuopija. Imali su priliku da pobede direktnog rivala u subotu, ali su remizirali na svom terenu. Nije HJK u nekoj posebnoj formi, remi sa KuPS-om bio je četvrti uzastopni meč bez pobede pošto su nakon dva poraza u nizu ispali i iz kupa. Gosti su u boljoj formi, ali je domaćin tim sa većim iskustvom u Evropi. Očekujemo da pobednik bude odlučen tek za sedam dana u Rigi, a što se tiče prvog meča ne očekujemo mnogo golova, ali ni poraz domaćina. Za 1x,0-2 u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent koji iznosi 2.37.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 5.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.