Tip dana: Maribor – Šahtjor Soligorsk: “Ljubičasti” koriste lošu formu aktuelnog šampiona Belorusije!

U sredu je veoma interesantna ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i nove mečeve u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.
Za vas smo ovog puta analizirali duel između Maribora i Soligorska, koji je zakazan za 20 časova i 15 minuta.

Maribor: “Ljubičasti” imaju velike ambicije!

Sećamo se svi da je pre godinu dana Mura senzacionalnom pobedom nad Mariborom došla do titule šampiona Slovenije.
Ipak, najtrofejniji slovenački tim se na pravi način osvetio ovoj simpatičnoj ekipi, i upravo pobedom nad prošlosezonskim šampionom došao do titule.
Jedan od najzaslužnijih fudbalera za to je svakako bio i srpski internacionalac Ognjen Mudrinski koji je postigao čak sedamnaest golova, međutim, bivši fudbaler Crvene Zvezde je u međuvremenu napustio klub.
Inače, Maribor je na kraju imao tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Koper, koji je u poslednjem kolu samo remizirao kod Brava.
Kada je to bilo najpotrebnije, najtrofejniji klub Slovenije je u poslednja dva kola ostvario dva trijumfa, a treba podsetiti da je baš na dva kola pre kraja Koper imao dva boda viška u odnosu na Maribor, i ovaj tim je praktično sve držao u svojim rukama, međutim, za razliku od popularnih “ljubičastih” Koper je na poslednja dva duela doživeo jedan poraz i jedan remi što ga je na kraju i koštalo titule.
U pripremnom periodu novi šampion Slovenije je odigrao pet mečeva i ostvario samo jedan trijumf, jedan poraz, ali i čak tri remija.
Poslednju proveru pred okršaj sa šampion Belorusije, Maribor je imao pre nešto više od nedelju dana protiv albanskog Partizanija, a ni na tom susretu se slovenačka ekipa nije proslavila, pošto je na kraju bilo 1:1.
Za kraj, “ljubičasti” se prošle sezone nisu proslavili u kvalifikacijama za Ligu konferencije, s obzirom da su eliminisani od švedskog Hamarbija, i to ukupnim rezultatom 4:1.

Šahtjor Soligorsk: Aktuelni šampion Belorusije je neprepoznatljiv!

Fudbaleri Šahtjora iz Soligorska su prošle sezone bez većih problema uspeli da dođu do titule šampiona Belorusije i to pošto su na kraju imali čak deset bodova viška u odnosu na drugoplasirani BATE Borisov.
Od prvog do poslednjeg kola je Šahtjor dominirao, a na trideset odigranih susreta u najkvalitetnijem rangu beloruskog fudbala, aktuelni šampion je ostvario čak 24 trijumfa, samo tri poraza, uz isto toliko remija, pa slobodno možemo konstatovati da je ova ekipa potpuno zasluženo došla do naslova prvaka.
Za razliku od prvenstva Slovenije, beloruski šampionat se uveliko igra, a u ovom trenutku se prošlogodišnji šampion nalazi tek na šestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani BATE Borisov.
U dosadašnjem toku popularne “Višaje” Šahtjor je odigrao trinaest mečeva i ostvario šest trijumfa, tri poraza i tri remija i kada se sve sabere i oduzme, slobodno možemo konstatovati da je ekipa iz Soligorska u ovom trenutku najveće razočarenje beloruskog šampionata.
U prošlom kolu je aktuelni šampion mimo svih očekivanja poražen na svom terenu od jedanaestoplasiranog Žodina, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je ekipa iz Soligorska odigrala šest mečeva na strani i ostvarila dva trijumfa, tri remija i samo jedan poraz, dok šestoplasirana ekipa na tabeli dosta bolje igra na svom terenu gde je za sada na šest odigranih susreta ostvarila četiri trijumfa uz dva poraza.
Za kraj, Šahtjor je prošle sezone u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisan od Ludogoreca, dok se ovaj tim nije najbolje snašao ni u kvalifikacijama za Ligu konferencija, gde je ekspresno eliminisan od Fole, pa je sigurno da će beloruski predstavnik učiniti sve da se iskupi svojim najvernijim navijačima za rano ispadanje iz prošlosezonskih kvalifikacija, ali nema nikakve sumnje da će to biti izuzetno težak zadatak.

Naš predlog

Bez obzira što je ulog ogroman, vrlo lako se može desiti da nam ovaj duel donose pregršt golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.19.

Kao što smo već napomenuli, Šahtjor nije na nivou od prošle sezone, i iako je beloruski šampionat uveliko u toku mišljenja smo da će šampion Slovenije iskoristiti prednost domaćeg terena i slaviti na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.