Tip dana: Los Anđeles – LA Galaksi: Bejl i Kjelini debituju u “El Trafiku”! Ko će do trijumfa?

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje, međutim ovaj dan nam donosi jedan i te kako interesantan duel u okviru novog kola MLS-a, u kom će se sastati dva gradska rivala – Los Anđeles i LA Galaksi.
Susret između ove dve izuzetno kvalitetne ekipe je zakazan za 04:00h.

Los Anđeles: Nestvarna pojačanja u vidu Bejla i Kjelinija!

Kako sada stvari stoje, utisak je da su fudbaleri Los Anđelesa verovatno i glavni favoriti za osvajanje šampionske titule u MLS-u.
Pre svega, treba istaći da su fudbaleri Los Anđelesa prošle sezone ostali bez plasmana u plej-of, iako je pre početka šampionata ovaj tim slovio za jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka, što je svakako razočaralo sve najvernije navijače ovog tima.
Možda jedan od razloga za loše partije prošle sezone svakako leži u tome da je ova ekipa veći deo šampionata igrala bez svog najboljeg fudbalera Karlosa Vele koji je imao probleme sa povredama, ali bilo kako bilo to ne umanjuje utisak da je Los Anđeles mogao i morao više.
Kada je u pitanju ovogodišnje izdanje najkvalitetnijeg ranga američkog fudbala, slobodno možemo konstatovati da je ovaj tim pokazao najviše od svih ekipa, o čemu najbolje svedoči i trenutno prvo mesto na tabeli Zapada, ruku na srce uz samo dva boda viška u odnosu na Ostin, koji svakako slovi za najprijatnije iznenađenje.
Nakon nekoliko poprilično dobrih mečeva Los Anđeles je u prošlom kolu doživeo jedan poraz i to na nimalo prijatnom gostovanju kod Vankuvera kada je bilo 1:0.
Naravno, ne treba zaboraviti da je ova ekipa u proteklih mesec dana angažovala dva nestvarna pojačanja – Bejla i Kjelinija, koji bi zajedno sa Karlosom Velom trebali da povedu ovaj tim do šampionske titule.
Pomenuti duo će po svemu sudeći debitovati na ovom susretu, dok se vrlo lako može desiti da bivši reprezentativac Meksika pauzira u “El Trafiku” zbog problema sa povredom.
Za kraj, kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada je Los Anđeles odigrao deset mečeva na svom stadionu i doživeo samo jedan poraz, uz dva remija i čak sedam trijumfa.

LA Galaksi: Primarni cilj je plasman u plej-of!

Poput svog gradskog rivala i LA Galaksi je prošle sezone nažalost ostao bez plasmana u plej-of, i to pošto je ova ekipa na kraju imala isti broj bodova kao i sedmoplasirani Solt Lejk, a ostaće upamćeno da najtrofejniji tim MLS-a nije uspeo na svom terenu u poslednjem kolu regularnog dela šampionata da savlada Minesostu, koja je ruku na srce upravo tim bodom obezbedila sebi plasman u doigravanje.
Zbog svega toga, nema nikakve sumnje da je pre svega primarni cilj za ovu ekipu plasman u plej-of, a kako sada stvari stoje Dejan Joveljić i drugari su na pravom putu da do toga i dođu.
Naime, u ovom trenutku se Galaksi nalazi na četvrtom mestu na tabeli zapadne konferencije uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze iza sedmog mesta, za koje je poznato da je poslednje koje na kraju šampionata donosi plasman u doigravanje.
U prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao jedan fantastičan meč pred svojim navijačima u kom je ova ekipa savladala Montreal, sa više nego ubedljivih 4:0.
Ponovo je gol postigao Dejan Joveljić kome je to bio peti pogodak na pet poslednjih susreta, a pored njega u listu strelaca su se upisali još i legendarni Čičarito, ali i Raveloson koji je postigao dva pogotka.
Ipak, mora se priznati da Galaksi u poslednje vreme baš i nije blistao, s obzirom da je to bio tek drugi trijumf na poslednjih pet susreta, a kako sada stvari stoje sva je prilika da će najtrofejniji, ali i najpoznatiji tim u MLS-u, do poslednjeg kola regularnog toka prvenstva voditi veliku borbu za plasman u doigravanje, a prvi veliki izazov ovaj tim očekuje već u ovom kolu protiv nikad ozbiljnijeg gradskog rivala.
Što se tiče mečeva na strani do sada je LA Galaksi odigrao sedam mečeva na strani i ostvario tri trijmfa, dva remija i isto toliko poraza.
Poslednji međusobni susret između dva gradska rivala je odigran pre nešto više od mesec dana u okviru Kupa, a tada su Dejan Joveljić i drugari bez većih problema slavili sa 3:1.

Naš predlog

Po svemu sudeći Garet Bejl i Đorđo Kjelini će debitovati na ovom susretu za Los Anđeles, a nekako je utisak da bi i bez toga domaćin bio veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.86.

Po tradiciji, ovaj gradski derbi nam skoro uvek donosi baš dosta golova i sva je prilika da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.