Tip dana: Crvena zvezda – Radnički Niš: Četa Dejana Stankovića kreće po šestu uzastopnu titulu!

U nedelju nas posle duže vremena očekuje fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel prvog kola srpskog šampionata u kom će Crvena zvezda na stadionu “Rajko Mitić” ugostiti Radnički iz Niša.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova.

Crvena zvezda: Mogu li crveno-beli do šeste uzastopne titule?

Fudbaleri Crvene zvezde su prošle sezone došli do svoje pete uzastopne titule, ali se mora priznati da srpsko prvenstvo odavno nije bilo zanimljivije, s obzirom da je sve odlučeno tek u poslednjem kolu.
Na kraju su izabranici Dejana Stankovića do odbrane trofeja došli nakon trijumfa u poslednjem kolu na svom stadionu protiv Voždovca, a taj duel je završen rezultatom 3:1, uz podatak da je pobedosni gol postigao golman Milan Borjan iz penala.
Šlag na tortu bio je i trofej u Kupu nad najljućim rivalom, pošto je taj meč na stadionu “Rajko Mitić” završen rezultatom 2:1, uz dva sjajna gola Aleksandra Kataija.
Klub je u međuvremenu napustio Milan Gajić iza koga je jedna zaista sjajna polusezona, dok su novi članovi srpskog šampiona postali Kangva i Bukari, koji su već na prvim pripremnim mečevima pokazali da se na njih i te kako može računati.
Kada smo već kod pripremnih mečeva, treba istaći da su crveno-beli u generalnoj probi odmerili snage sa ruskim Zenitom, a taj duel je ruska ekipa rešila u svoju korist (2:1), iako Dejan Stanković sasvim sigurno može da bude i više nego zadovoljan sa načinom na koji su njegovi izabranici odigrali taj meč u Sočiju.
Uostalom, snagu Zenita smo najbolje videli juče u pobedi nad Spartakom iz Moskve (4:0), u okviru ruskog Superkupa.
Osim tog meča, srpski šampion je imao i tri provere u Sloveniji, a utisak je da je moglo i moralo bolje, iako rezultat nije u prvom planu.
Ostvarena je pobeda protiv Brava, remi protiv Domžala, ali i poraz u poslednjem pripremnom meču u Sloveniju od vicešampiona te zemlje Kopra, kada je bilo 0:1.

Radnički Niš: “Meraklije” u novu sezonu ulaze sa velikim ambicijama!

Radnički iz Niša je prošlu sezonu završio na sjajnom četvrtom mestu na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Ako se prisetimo poslednjeg kola prošlog šampionata, slobodno možemo konstavati da su Nišlije imale baš dosta sreće, s obzirom da su “Meraklije” očekivano poražene na gostovanju kod Partizana (2:0), a na njihovu veliku sreću to nisu uspeli da iskoriste Voždovac i TSC koji su poraženi u poslednjem kolu.
Odmah nakon završetka prvenstva Radnički je pretrpeo ogromne promene. Naime, Radoslav Batak je napustio klub a na njegovo mesto je mimo svih očekivanja postavljen bivši selektor mlade reprezentacije Srbije, Tomislav Sivić, koji se ruku na srce nakon odlaska sa klupe “Orlića” nije preterano proslavio u trenerskim angažmanima.
Bilo kako bilo klub je u letnjem prelaznom roku bio izuzetno ažuran, pa je u Niš došlo nekoliko izuzetno kvalitetnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Marjanovića koji je prošle sezone bio najbolji fudbaler Napretka, ali i francuskog fudbalera Maka Gakua, koji je prošao sve mlađe selekcije Avra, koji važi za najpoznatiju omladinsku školu u Francuskog.
Ovaj mladić rođen 2000. godine igra na poziciji levog beka, a zanimljivo je da on nije jedini stranac koji je stigao u Niš ovog leta, pošto je Radnički pre samo nekoliko dana angažovao gruzijskog fudbalera Antona Tolordavu, koji igra na poziciji centralnog defanzivca.
Što se tiče priprema, izabranici Tomislava Sivića su generalnu probu imali protiv poljskog Šljonska, i tim iz Niša je poražen na tom susretu koji je završen rezultatom 1:3, a to je inače bio prvi poraz “Meraklija” u pripremnom periodu, u kom je ova ekipa neočekivano bila izuzetno efikasna.
Za kraj, na poslednjih devet međusobnih mečeva sa Crvenom zvezdom, Radnički je doživeo isto toliko poraza, pa je utisak da se Nišlijama loše piše na najvećem srpskom stadionu.

Naš predlog

Sva je prilika da se pobeda crveno-belih ne dovodi u pitanje, a mišljenja smo da će tim koji sa klupe predvodi Dejan Stanković biti posebno inspirisan na ovom susretu pošto je poznato da je Zvezda prošle sezone kiksnula u prvom kolu protiv Vojvodine, pa vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.45.

Sva je prilika da nas očekuje jedan efikasan duel zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.