Tiket dana (nedelja, 10.07.2022)

Tiket dana

Skandinavske lige i danas su u fokusu, ali će tako biti samo još dan, dva. Ovo je naš predlog tiketa za nedelju. Predložene kvote su podložne promenama.

Lilestrem – Viking – 1,2+ @ 2.65 u MaxBet

Domaćin se i dalje održava na vrhu tabele, pre svega zbog fanstastičnog učinka na domaćem terenu. Lilesterm je šest puta igrao na svom Arasen stadionu i dobio svih šest duela, uz sjajnu gol razliku od 13:1. Uz tih šest pobeda dodajemo i jednu u kupu, što samo pojačava utisak o timu čiji gost ne želite da budete. U prošlom kolu Lilestrem je pokazao da ume da igra i na strani, svoj treći trijumf u gostima ostavrili su protiv Kristijansunda i umakli su Moldeu na tri boda razlike pošto je ovaj tim odigrao nerešeno sa Ham Kamom. Viking je odmah iza vodećeg dvojca, ali polako gubi korak. Tim iz Stavangera je sezonu odlično započeo, ali je u prethodnih šest kola bez trijumfa u prvenstvu. Pored tri remija imaju i isto toliko poraza, pa je malo iznenađenje kao nisu skliznuli na tabeli niže od trećeg mesta. Mali pomak je to što su nakon tri uzastopna poraza uspeli da osvoje jedan bod, bilo je to u prošlom kolu protiv Rozenborga u svom Stavangeru. Viking je u prethodnoj sezoni bio ubedljiv u oba meča protiv Lilestrema, slavio je sa 8:2 ukupno, 3:1 bilo je u Lilestremu, a čak 5:1 u Stavangeru. Sada je mnogo toga drugačije, pa je favorit Lilestrem, a mi uz jedinicu dodajemo i dva gola domaćina. Za 1,2+ u kladionici MaxBet kvota je 2.65.

KuPS – Lahti – 1,2+ @ 1.73 u MaxBet

Ekipa iz Kuopija je lider u Finskoj, a posle derbija sa Helsinkijem u prošlom kolu, u kome su odigrali 1:1, uspeli su uspešno da startuju u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Pobedili su u četvrtak na svom terenu tim Dila Gori iz Gruzije sa 2:0 i favoriti su za prolaz u narednu rundu. Teško je očekivati da se KuPS domogne grupne faze ovog takmičenja pošto ih tek očekuju jači rivali, pa im je povratak titule prioritet, pošto bi onda u narednom ciklusu kvalifikacija imali znatno veće izglede za iskorak u Evropi. Od drugoplasiranog HJK-a imaju tri boda više i utakmicu manje, ali tek je počeo drugi deo regularnog dela sezone, a tek nas očekuje i Plej-ofu u kome će igrati šest prvoplasiranih timova. Lahti je u donjem delu, trenutno su tek 10. i teško će do šestog mesta. Istina, zaostatak nije preveliki, imaju šest bodova manje od trenutno šestoplasiranog Oulu-a, pa ako nastave sa igrama kao u prošlom kolu kada su pobedili Inter iz Turkua, sve je moguće. Lahti ove sezone igra bolje u gostima, doneli su osam bodova sa strane, dok su na svom terenu osvojili samo četiri. Taj podatak daje im nadu pred ovo gostovanje, ali je loša vest za njih to što KuPS na svom terenu ima skoro perfektan učinak. Iz šest utakmica imaju pet pobeda i jedan nerešen rezultat. Verujemo da će lako izaći na kraj sa Lahtijem, pa predlažemo jedinocu uz dva gola domaćina. Za kombinaciju 1,2+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.73.

Vojvodina – Napredak – 1x,0-2 @ 1.93 u MaxBet

Novosađani kreću u novu sezonu sa velikim ambicijama. Prtethodna nije bila dobra i svi žele da je što pre zaborave. To će najlakše biti ako start nove bude uspešan. Za vreme kratke pauze bilo je mnogo promena u timu sa Karađorđa. Novi predsednik je Dragljub Zbiljić, novi trener Milan Rastavac, a stiglo je i nekoliko pojačanja, pre svih Nemanja Nikolić, Milosavljević, Carević i Baraja. Otišao je Vukadinović, možda i najbolji igrač iz prošle sezone, a osetiće se i odlazak Mrkajića i Kovačevića. Bilo je prometno i u Kruševcu, Napredak u novo prvenstvo kreće sa iskusnim Dušanom Đorđevićem na klupi, a stigli su Čečarić, Perić i Šarić. Ipak, ostali su ”Čarapani” bez najboljeg igrača Saše Marjanovića, kao i iskusnog Đuričkovića. Prošle sezone oba tima igrala su u Plej-ofu, pa su se sastali tri puta međusobno. Jedan duel dobio je Napredak, a dva Vojvodina. Za Vošu je glavni cilj povratak u Evropu, dok bi Krušđevljani bili prezadovoljni novim učešćem u Plej-ofu. Prvo je kolo pa su i iznenađenja moguća, ali smatramo da Napredak ne može pobediti na Karađorđu. Ipak, ogradićemo se jednim x-om, a uz duplu šansu na domaćina dodajemo i mali broj golova. Za 1x,0-2 koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.93.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 8.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.