Tip dana: Vikingur – Malme: Mogu li gosti da sačuvaju prednost u Rejkjaviku?

U utorak je poprilično zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i revanš mečeve prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u kom će domaći Vikingur u Rejkjaviku ugostiti švedski Malme. Prvi meč između ova dva tima je završen pobedom Malmea od 3:2, pa je sva prilika da nas očekuje veoma uzbudljiv revanš koji je zakazan za 21:30h.

Vikingur: Može li domaća ekipa do senzacije?

Vikingur je prošle sezone postao šampion svoje zemlje, i to pošto je na kraju ova ekipa zauzela prvo mesto uz samo bod viška u odnosu na drugoplasirani Breidablik.
Sve to je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona gde je za sada ovaj tim ostvarioveoma dobar utisak.
U polufinalu pretkola Vikingur je bio bolji prvo od Levadije koju je demolirao rezultatom 6:1, da bi u finalu doigravanja predstavnik Islanda slavio protiv Intera iz Andore, kada je bilo 1:0.
U nastavku kvalifikacija tim iz Rejkjavika je ukrstio koplja sa švedskim šampionom Malmeom, i utisak je da se ovaj tim nije obrukao na tom meču, pošto je krajnji rezultat bio 3:2.
Poveo je Malme sa 1:0 u 16. minuti golom Olsona, a na 1:1 poravnao je Ingason u 38. minutu. Do kraja prvog poluvremena videli smo još jedan pogodak, pošto je u 42. minutu Toivonen pogodio za 2:1 i novo vođstvo švedskog predstavnika, a tri minute ranije kod gostiju je isključen Ingason.
U nastavku duela izabranici trenera Milojevića do trećeg gola dolaze u 84. minutu kada srpski internacionalac Birmančević pogađa za 3:1, međutim, tu nije biokraj, pošto su na ovom meču veoma borbeni Islanđani u trećem minutu sudijske nadoknade preko Gudonsona postavili konačnih 3:2, što islandskom predstavniku daje šanse uoči ovog revanša, ruku na srce ne preterano velike.
Inače, kada je u pitanju ovogodišnje izdanje islandskog šampionata u ovom trenutku se aktuelni šampion nalazi na drugom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Breidablik.
Ipak, ne treba zaboraviti da se klub iz Rejkjavika nalazi u fenomenalnoj formi s obzirom da je na pet poslednjih susreta ovaj tim ostvario isto toliko trijumfa, a poslednji se desio u prošlom kolu, kada je Vikingur u jednom fantastičnom susretu slavio na svom terenu protiv Akranesa, a taj meč je završen rezultatom 3:2.

Malme: Šampion Švedske drži sve u svojim rukama!

Malme je u skladu sa očekivanjima odbranio titulu šampiona Švedske, ali dosta teže nego što se to očekivalo s obzirom da je ovaj tim na kraju imao isti broj bodova kao i drugoplasirani AIK, ali je na kraju presudila bolja gol razlika.
Novi trener aktuelnog šampiona Švedske je u međuvremenu postao perspektivni Miloš Milojević, a mora se priznati da nije sve krenulo ove sezone onako kako su svi navijači Malmea to i očekivali, iako je vidno da u poslednje vreme stvari polako dolaze na svoje mesto.
Možda se to najbolje videlo i u meču prošlog kola najkvalitetnijeg ranga švedskog fudbala u kom je Malme bez većih problema na svom terenu slavio protiv Varberga a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Nakon dosta mučenja u prvom delu igre švedski šampion je do vodećeg gola došao nakon kontraverznog penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
U drugom poluvremenu su Veljko Birmančević i drugari igrali dosta bolje nego u prvom delu igre, a nagrada za to bila su i dva postignuta gola, pa se u ovom trenutku Malme nalazi na petom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na vodeći Heken, koji se mimo svih očekivanja i posle trinaest odigranih mečeva nalazi na prvom mestu na tabeli.
Kao što smo već napomenuli izabranici Miloša Milojevića su slavili u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na svom terenu protiv Vikingura sa 3:2, a svakako da bi stvari bile daleko bolje da islandski predstavnik nije postigao gol u trećem minutu sudijske nadoknade.
Za kraj, kada su gostovanja u pitanju, do sada je Malme odigrao sedam mečeva na strani u “Alsvenskanu” i utisak je da se ova ekipa nije proslavila pošto je u tom periodu ostvarila dva trijumfa, dva remija i čak tri poraza, pa se stiče utisak da švedskom predstavniku predstoji pakleno težak posao u Rejkjaviku.

Naš predlog

Iako je ulog ogroman, poznato je da i jedna i druga ekipa igraju za gol više, pa se golovi ovde ne smeju dovesti u pitanje zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.72.

Kada se sve sabere i oduzme, ipak je neosporni kvalitet na strani švedskog predstavnika, pa vam iz tog razloga hrabro preporučujemo da probate sa 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.75.

Za kraj, sva je prilika da će i ovog puta i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol na ovom revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.